Vraag:
Waar moet ik op letten bij het kopen van een (game) monitor?
Alex
2015-09-09 23:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een goede, tweede 24-inch monitor. Op welke specificaties moet ik in het algemeen letten bij het kopen van monitoren?

Ik weet het, want het is mijn tweede 24-inch monitor, zodat deze goed naast de bestaande moet passen (dezelfde hoogte, zo klein mogelijke rand). Maar waar moet ik nog meer op letten?

Toen ik mijn eerste monitor kocht, zocht ik alleen maar de juiste maat en een goede prijs. Ik heb het online besteld en heb het daarom nog niet eerder persoonlijk gezien. Zou het beter zijn om eerst naar een monitor in een winkel te kijken voordat je hem koopt?

Ik denk dat de specificaties afhangen van het beoogde gebruik. Ik zal hem voornamelijk gebruiken om te gamen (ik gebruik de beter een als mijn hoofdmonitor) en surfen. Als de soorten games er ook toe doen: meestal FPS, GTA V en enkele vrij oude strategiespellen zoals Anno 1503 of C&C Red Alert 2.

Kan het je schelen of het anders is dan je huidige? Voor mij zou dat de factor zijn die mijn beslissing het meest beïnvloedt. Ik kon niet twee verschillende monitoren naast elkaar aan ...
@enderland Nee, helemaal niet. Ik heb al een 21 "naast mijn 24". Ik moest er even aan wennen, maar ik vind het helemaal oké. Zoals ik al zei in mijn vraag, zou ik willen dat het vrijwel op dezelfde hoogte is. Eigenlijk wil ik niet dat je antwoorden te veel focussen op het feit dat het een tweede monitor zal zijn. Ik vraag me gewoon af naar welke specificaties men moet zoeken en dus, wat ik mogelijk verkeerd heb gedaan bij het kopen van de eerste.
Ik heb deze vraag gesloten omdat het meer een algemene adviesvraag is, die [niet langer binnen de scope valt] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/questions/343/do-we-still-want‌ -algemene-adviesvragen / 345 # 345).
Een antwoord:
#1
+10
Jordan
2015-09-10 01:18:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je van plan bent om het voornamelijk te gebruiken voor FPS-gaming, en je bent er competitief in, dan wil je een monitor van 60 Hz - 144 Hz met een lage responstijd <5ms. De 60Hz - 144Hz is je verversingssnelheid en het maakt niet uit welke grafische kaart je hebt als je een monitor hebt die maar op 30Hz draait.

Als u niet aan de competitieve kant bent, zijn hier de verschillende vragen die u moet beantwoorden om u te helpen beslissen wat u wilt.

  • Welke oplossing? (1080p, 1440p, 4k)
  • Welke vernieuwingsfrequentie? (60hz, 144hz)
  • Welk type paneel? (IPS, TN)
  • Welk formaat scherm? (Je hebt dit al beantwoord in je vraag, maar nog iets om over na te denken)
  • Welke aspectverhouding? (16: 9, 21: 9, etc.)
  • Welke maat van een lunette? (Je zei dit ook en zei dat je een dunne rand wilt)
  • Prijs?

Een site die ik gebruik om een ​​aantal hiervan te controleren is pcpartpicker.com. U kunt op al deze zaken rechtstreeks vanaf hun site filteren.

Hartelijk bedankt! Er is hier wat informatie die ik niet kende. Ik had ook kleurdiepte in gedachten. Maar ik veronderstel dat, aangezien je het niet hebt gezegd, ik me daar alleen zorgen over hoef te maken als ik met beeldeditors werk (zoals Photoshop) en dat de meeste moderne monitoren een voldoende grote kleurdiepte hebben om te gamen. Ik heb nog niet echt naar> 1080p-resoluties gekeken, omdat er nog niet veel inhoud (bijvoorbeeld films) beschikbaar is. Maar aangezien ik een fatsoenlijke GPU heb, denk ik dat een 4K-monitor me een soort voordeel zal opleveren (zie meer details) in moderne games?
En vergeet de kijkhoek niet.
En breed / normaal scherm. Als je games speelt waarbij links-rechts zien meer nodig is dan zien wat er boven / onder op het scherm staat (racegames, gewone RPG's, de meeste shooters), dan is breedbeeld een betere optie. Maar als je vooral strategieën speelt, casual games, dan zijn normale schermen ook goed.
Ook wil ik erop wijzen dat het ook belangrijk is om erachter te komen welke video-aansluitingen de videokaart en monitor ondersteunen. (HDMI, DVI, Displayport, VGA, enz ...)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...