Vraag:
100W + zonnepaneel met ingebouwde uitgangsspanning cap rond 18V of 19V
user56reinstatemonica8
2016-03-10 16:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben in een land met een onbetrouwbare stroomvoorziening maar volop zon. Ik houd momenteel mijn werkcomputer en telefoon aan de gang met een draagbaar opvouwbaar PowerAdd 60 watt zonnepaneel, dat een ingebouwde spanningsregeling heeft die is vastgezet om de output op maximaal 18 volt af te sluiten (evenals optionele USB output). Ik gebruik het om een ​​van de twee lithium-polymeerbatterijen op te laden die zijn ontworpen om laptops op te laden. Deze kunnen een input aan van 15V tot 20V (er staat 15V-19V maar de door de fabrikant geleverde lader levert een output van 20V), dus het werkt erg goed en is elegant eenvoudig: paneel, kabel, batterij, klaar.

I Ik ben op zoek om mijn opstelling uit te breiden met een derde batterij en een tweede zonnepaneel, om een ​​extra volledig opgeladen batterij te hebben die in een dag kan worden opgeladen en gebruikt om andere apparaten van stroom te voorzien, zoals een 12V-ventilator en een 19V LED-tv, die beide kunnen worden gevoed door deze LiPo-batterijen als er geen elektriciteit is. Het paneel van 60 watt is oké, maar gezien de plaatsingsbeperkingen in mijn compound die misschien 20-30% van de ideale dagelijkse output kost, kan het een van deze batterijen in een dag niet helemaal volledig opladen, worstelt het om de 2,5 ampère-output bij 18V te overschrijden voor meer dan een uur of twee, zelfs op een goede dag, en kan voor ongeveer 9.30 uur en na ongeveer 18.00 uur helemaal geen spanning krijgen die hoog genoeg is om op te laden. Ik heb een groter paneel nodig.

Mijn probleem is dat PowerAdd maar tot 60W gaat, en alle panelen van meer dan 60W die ik kan vinden, hebben geen spanningsregeling of worden uitgevoerd op 12 volt, wat is te laag voor mijn behoeften (of verdubbeld tot 24V, wat te hoog is).

Is er een duurzaam, betrouwbaar zonnepaneel (bij voorkeur draagbaar, maar niet noodzakelijk), met output 100 watt of meer, waardoor een uitgangsspanning van meer dan 20 volt wordt voorkomen, maar een output van 15 volt of meer mogelijk is?

Iets met handmatig instelbare spanning zou geweldig zijn (zoals mijn batterijen die kunnen worden geschakeld tussen 12, 15 en 18 volt), en optionele USB-uitgang zoals mijn huidige paneel zou ook leuk zijn, maar deze zijn niet essentieel. 5 mm / 2,5 mm DC barrel plug-aansluiting zou leuk zijn voor gemakkelijke compatibiliteit met mijn bestaande setup, maar adapters zijn gemakkelijk te vinden, dus dat is een kleine overweging.

Mijn belangrijkste criterium is: ik wil iets eenvoudigs zonder omvangrijke omvormers of een zware spanningsregelaar voor zwaar gebruik. Draagbaarheid is een grote bonus - hoewel ik het niet nodig heb om te kamperen of zo, moet ik tussen locaties in West-Afrika en Europa en mogelijk elders komen, dus idealiter zou ik iets willen dat als bagage op een vliegtuig, in een auto, enz.

Met een druk op de knop zou een paneel met een output van 15V of 16V een acceptabel compromis zijn, aangezien deze batterijen nog steeds kunnen opladen, maar 12V is beslist te laag.


Update: zoiets als dit 120 watt paneel van EBAT zou ideaal zijn, maar ik kan geen beoordelingen vinden die instaan ​​voor de kwaliteit, duurzaamheid, real-life output, enz. en het specificeert ook niet of het is ontworpen om te voorkomen dat het apparaat wordt opgeladen wanneer het lichtniveau laag is.

Er zijn ook enkele veelbelovende panelen van AliExpress, zoals dit 120 watt OEM-paneel dat beweert te leveren tot 18V (of 12V met een laadregelaar), nogmaals, nee Reviews van derden die ik overal kan vinden.

Een antwoord:
#1
+2
user56reinstatemonica8
2016-03-19 17:11:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit ziet er veelbelovend uit: RENOGY® Foldable Solar Suitcase Kit 100W Mono.

enter image description here enter image description here

  • 100 watt output
  • Maximale voedingsspanning (Vmp): 18,0V.
  • Voor een extra $ 20 is er een optionele laadregelaar die dit kan beperken tot 12V, en ze zeggen in antwoorden op vragen dat het prima is om andere dingen dan 12v loodzuuraccu's op te laden zonder de laadregelaar te gebruiken, rechtstreeks vanaf het panel.
  • Enorm veel gedetailleerde positieve recensies! Een paar noemen verbindingsproblemen, maar voegen eraan toe dat ze geen probleem hadden om deze op te lossen.
  • Draagbaar, inclusief eigen standaard
  • Met $ 240 USD is het goedkoper dan mijn 60w-paneel!

Meer details op Renogy's site. Met 12 kg en opvouwbaar tot het formaat van een grote koffer (Renogy's site heeft een illustratie) is hij draagbaar genoeg voor mijn behoeften (af en toe een huis-aan-huis of vliegreizen, maar niet backpacken of kamperen).

Over waterdichtheid zeggen ze:

De zonnepanelen zijn volledig waterdicht (IP66-klasse), de controller niet.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...