Vraag:
Goede kosteneffectieve router
NuWin
2015-09-20 04:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn huidige router snijdt hem gewoon niet. Het heeft beperkte poorten (slechts 2 om precies te zijn) en het signaal is vreselijk.

Hier is mijn situatie:

Ik woon in een huis met twee verdiepingen dat de bouwer al mijn kabeldraden en Ethernet-kabels in een omhulsel boven in de hoofdslaapkamerkast. Het signaal van mijn slaapkamer boven is vreselijk, maar beneden is veel beter. Ik heb ergens gelezen dat het beter is om de router beneden te plaatsen zodat het signaal naar boven kan bewegen maar in mijn situatie is dat niet mogelijk.

Wat ik nodig heb in een nieuwe router:

 • meerdere Ethernet-poorten
 • geweldig signaal door het hele huis (zelfs in een kamer die een enkele muren verwijderd van de router zelf)
 • natuurlijk veilig
 • niet te groot zodat het in de behuizing past die ongeveer 2x3 'is
 • een pluspunt als het ondersteunt open-sourcefirmware zoals DD-WRT of Tomato
 • kosteneffectief

De belangrijkste deel is het signaal! Ik wil eigenlijk geen range extender kopen, tenzij het moet!

Gerelateerd - maar niet een exact duplicaat: http://hardwarerecs.stackexchange.com/q/107/97
Ik heb dat antwoord gelezen, maar bedankt.
Over de open source-firmware: http://opensource.stackexchange.com/questions/1772/open-source-firmware-eg-openwrt-supporting-manufacturers Als de firmware niet is vergrendeld, vindt u niet echt iets met dat.
Twee antwoorden:
#1
+4
Andy
2015-09-21 01:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het eerder aanbevolen, maar ik denk dat het hier ook past. Ik raad de ASUS RT-AC66U aan.

 • Hij heeft 4 Ethernet-poorten (allemaal 1GB / s)
 • De mijne beslaat een huis van meer dan 2800 vierkante meter van begin tot eind, met het aan het ene uiteinde in de kelder.
 • Het ondersteunt verschillende draadloze beveiligingsstandaarden. Het ondersteunt met name GEEN WEP, wat betekent dat je die zeer onveilige methode niet kunt selecteren.

  Supported Wireless encryption

 • Newegg geeft de afmetingen weer als: 207 x 148,8 x 35,5 mm (BxDxH)

 • Ondersteund door dd-wrt
 • De prijs is momenteel $ 150. Het is aan jou om te beslissen of dat kosteneffectief is.

Signaalsterkte is een van de grootste redenen waarom ik een upgrade naar deze router heb uitgevoerd. Vanwege waar de internet / kabelbox het huis binnenkomt en hoe de kabel wordt geleid, kon ik deze niet naar een centralere locatie brengen. Het andere uiteinde van het huis zou niet onder de vorige router vallen. Deze dekt alles. Ik heb nergens problemen gehad met het ontvangen van een signaal sinds ik dit apparaat heb gekocht.

bedankt dat u de tijd heeft genomen om deze router aan te bevelen. Ik vergat draadloze snelheden te noemen, maar volgens je link lijkt het erop dat deze router tot 1300mbs aankan, wat leuk is !! Het kost meer dan ik zou willen, maar ik weet zeker dat ik een tweedehands goedkoper kan ophalen.
Ik wil gewoon updaten dat ik de router heb gekocht en momenteel gebruik. Mijn signaal is VEEL VEEL beter, maar kent u een instelling of tweak die mijn snelheden zou verhogen? Mijn ISP-pakket is momenteel "tot 50 MB". Van modem naar laptop ben ik daar direct, maar met draadloos is dat 1/4 daarvan. Ik heb eigenlijk mijn ISP gebeld en het meisje vroeg of ik de bon voor de router nog had .. LOL! Ze had sowieso geen idee.
Heeft u lage draadloze snelheden op het lokale netwerk? De symptomen die u beschrijft, klinken alsof er iets is verbonden met draadloze "B" -snelheden. Is het langzame apparaat in staat om op "g" of "n" snelheden te werken?
Andy, ik ben er eerlijk gezegd niet zeker van. Ik gebruik een HP pavilion DV6. Ik heb zojuist de firmware geüpgraded naar DD-WRT en de draadloze netwerkmodus gewijzigd in NG-Mixed. Na het uitvoeren van een snelheidstest, denk ik dat het een beetje verbeterd is.
#2
+1
tanius
2018-06-03 04:09:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad de FritzBox 3370 aan (technische specificaties hier, hoewel in het Duits).

Redenen:

 • 4 Ethernet-poorten. Ze zijn allemaal Gigabit Ethernet (1000BASE-T).

 • Geweldig signaaldekking met externe antennes. U zou externe antennes moeten toevoegen, wat mogelijk is zonder permanente aanpassingen, bijvoorbeeld met de Frixtender -producten. U kunt meerdere verschillende met verschillende kenmerken toevoegen, afhankelijk van uw lokale situatie. (Ik heb de Friztender-items tot nu toe niet persoonlijk gebruikt, maar heb een vergelijkbare aftermarket-antenne aan een FritzBox toegevoegd, en het werkt….)

 • Dual-band wifi. In het geval dat uw wifi-signaalsterkte problemen te maken hebben met het hebben van "te veel naburige vrouwen" zonder dat er lokaal ongebruikt, storingsvrij kanaal overblijft voor u, dan kunt u eenvoudig overschakelen van de drukke 802.11b / g / n 2,4 GHz-band naar de 802.11a 5,0 GHz-band. Bereik (in het bijzonder met obstakels) is kleiner vanwege de hogere frequentie, maar snelheid bij een beperkt bereik kan veel beter zijn vanwege minder RF-ruis.

 • Ondersteund door OpenWrt . Zie hier.

 • Interne DSL-modem. Niet zo belangrijk, maar bespaart één apparaat. Ik ben echter (nog) niet zeker of OpenWrt de interne DSL-modem ondersteunt. Dit doet het voor sommige FritzBoxen zoals de 7130 ( zie). Zo niet, dan kan de LAN1-poort van de FritzBox worden gebruikt als WAN-poort en kan daar een DSL-modem worden aangesloten ( zie, echter in het Duits).

 • Geweldige prijs: 10 EUR. Dit is een product dat wel 180 EUR nieuw heeft gekost, maar de ondersteuning van de fabrikant is beëindigd (ongeacht wanneer u OpenWWrt gebruikt) en veel hiervan bevinden zich in de markt van gesubsidieerde DSL-contracten. Je kunt er dus veel van krijgen voor 10 EUR incl. verzending, bijvoorbeeld op ebay.de. (Ik verwacht geen problemen met gebruikte, oudere FritzBox-apparaten. Een ervan (model 7050) is bij mij in gebruik sinds 2005.)

Zoekmethode. Ik heb AVM FritzBox geselecteerd als een merk dat van goede kwaliteit is en meestal DSL-routers levert die worden gesubsidieerd met breedbandcontracten van mensen in mijn regio (Duitsland ...), omdat dat erg goedkoop is prijzen waarschijnlijk. Toen keek ik door alle FritzBoxen die door OpenWrt worden ondersteund en ontdekte dat de 3370 de enige dual-band wifi-router was met 4 Ethernet-poorten en een geweldig prijskaartje.

vergelijkbare FritzBoxes die een analoge telefoonpoort toevoegen maar alleen 802.11b / g / n 2,4 GHz wifi en minder dan 4xGbit Ethernet bieden (FritzBox 7320, 7330, 7360). (Geen match. Vooral aangezien de meeste binnenlandse telefoonverbindingen sowieso SIP zijn, kies ik liever een native SIP-telefoon in plaats van deze te combineren met een FritzBox.) En weer andere die hetzelfde zijn, maar zonder telefoon en interne DSL-modem ( FritzBox 4020).

Alleen de relatief nieuwe FritzBox 4040 komt weer in de buurt. In tegenstelling tot de 3370 heeft deze geen DSL-modem maar een Ethernet WAN-poort - geen probleem, aangezien een externe DSL-modem indien nodig op de WAN-poort kan worden aangesloten. Het toevoegen van externe antennes is ook mogelijk ( zie). Het is echter vijf keer duurder (50 EUR momenteel gebruikt op ebay.de) omdat er in feite geen extra hardwarefuncties zijn ten opzichte van de FritzBox 3370, behalve voor "guest wifi". Dus mijn keuze is vrij duidelijk :-)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...