Vraag:
Pc-ondersteuning boven de resolutie van 1920 x 1080, tot 4k
feetwet
2015-09-10 19:00:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil mijn schermruimte en resolutie vergroten. Mijn primaire monitor is momenteel een Samsung SyncMaster 2343BWX: 2048x1152 native resolutie die draait op de DVI-uitgang van mijn GA-H77M-D3H moederbord.

Ik heb nog geen monitor uitgekozen, dus stel dat ik graag naar 4K-monitoren zou willen gaan:

  1. Zal een enkel type uitgang - bijvoorbeeld DisplayPort of DVI-D - voldoende zijn voor alle monitoren en resolutie lessen tot 4k? Of zou ik een kaart willen die beide biedt?

  2. Zal een grafische kaart die die uitvoer biedt, geschikt zijn voor de taak? Of moet ik op zoek gaan naar enkele aanvullende minimale specificaties voor de grafische kaart?

Ik doe niet aan high-end gaming, dus vernieuwingsfrequenties zijn geen probleem. Mijn voornaamste doel voor het upgraden zou zijn om fotobewerking met hoge resolutie mogelijk te maken, uiteindelijk 4K-videobewerking uit te voeren en gewoon meer schermruimte te krijgen.

Drie antwoorden:
#1
+10
Gram
2015-09-10 20:35:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er moet ook worden opgemerkt dat naast GPU-geheugen en kloksnelheid (zie het antwoord van Enigma) de GPU ook moet vermelden welke poortversie de kaart gebruikt.

De twee meest populaire zijn HDMI / DVI en Display Port. De meeste 4k-schermen accepteren alleen HDMI (geen DVI) en Display Port ( voorbeeld). Onderzoek wat wordt ondersteund op het model dat u van plan bent te kopen. De meeste sub-4k-monitoren ondersteunen VGA (oud), DVI, HDMI en Display Port, maar niet allemaal tegelijk, afhankelijk van de kwaliteit van het scherm.

Snelle referentie:

  • HDMI 1.4 ondersteunt 4k op slechts 30Hz (momenteel het meest populair) ( ref)
  • HDMI 2.0 ondersteunt 4k op 60Hz ( ref)
  • HDMI 2.1 ondersteunt 4k bij 120Hz ( ref vanaf december 2017)
  • Display Port 1.2 / w Multi-Stream Transport (MST) ondersteunt 4k bij 60Hz (momenteel de meeste popular) ( ref, ref)
  • Display Port 1.3 / 1.4 ondersteunt 4k bij 120Hz ( ref)

Momenteel aan de nVidia-kant hebben de meeste 600/700-serie een display port-plug ondersteuning voor 4k, maar naar mijn ervaring zal het ermee worstelen als er veel dynamiek is inhoud.


In het belang van dit antwoord verwijst 4k naar 3840 tegen 2160, maar het kan betekenen dat andere resoluties hier kunnen worden bekeken. Ook het gebruik van een adapter geeft niet de volledige potentiële Hz van een poort, zie hier.

#2
+4
Enigma
2015-09-10 19:16:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als een GPU zegt dat hij 4k kan doen, is dat een minimumvereiste voor een desktopomgeving. Als je echter 4K-video- / fotobewerking gaat doen, wil je de aanbevolen GPU-specificaties bekijken voor de software die je gaat gebruiken.

GPU-geheugen en kloksnelheid zijn de volgende belangrijke bedenkingen. Als je software voornamelijk CPU-intensief is, zijn de meeste 4k GPU's goed genoeg.

#3
+2
Journeyman Geek
2015-10-11 17:54:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben niet helemaal zeker van de AMD-kant van de dingen, maar ik gebruik 4K nu en ik gebruik NVIDIA-GPU's en heb momenteel een dell P2715Q.

Connectiviteit:

Over het algemeen zijn DVI en VGA bijna leeg, ze raken uitgefaseerd. We bevinden ons in de moeilijke situatie waarin ondersteuning voor HDMI aanzienlijk beter is op tv's en entertainmentapparaten, terwijl DP de vloer veegt met al het andere op pc's. Als u moet standaardiseren, gebruik dan DP voor pc's. Als u besluit uw console op uw monitor aan te sluiten (ik oordeel niet!)

Aan de monitorzijde:

SST >>> MST. Het is eenvoudiger, je krijgt de volledige verversingssnelheid van 60 Hz en het is grappig dat het in de meeste gevallen beter wordt ondersteund door hardware. Je hebt DP 1.1a of beter nodig, maar je zult zien dat dat niet moeilijk is.

Gebruik mini DP of DP in, niet HDMI - de standaard voor HDMI op pc's is een oudere standaard, monitoren kunnen ondersteunen dezelfde standaard en doen slechts 30 hz. In feite, als je moet standaardiseren, DP eerst en DP voor je beste beeldschermen.

Als je aan fotobewerking bezig bent, is het een goed idee om een ​​goed gekalibreerd scherm te krijgen.

Als je een serieschakeling kunt maken, wordt je verversingssnelheid gehalveerd. Niet al te aanbevolen.

Aan de computerzijde:

Ik heb 4K-uitvoer gekregen op een 660. In sommige gevallen ben ik erin geslaagd om gamen slecht op 4K, en de output was niet het knelpunt, de mogelijkheid om de game weer te geven. Ik geloof dat de 650 de minimale GPU is van nvidia voor 4K (ze hebben hier een handige lijst) en alles wat beter is dan dat zou het prima moeten kunnen verwerken. 4e en 5e generatie (en betere) Intel -video moet in staat zijn om ten minste één 4K-scherm te verwerken. Ik kan geen gelijkwaardige kaart of bron voor AMD vinden.

Iets dat het overwegen waard is, is dat het moderne UHD-scherm slechts 8 megapixels is. Hoewel het een uitdaging is om graphics te renderen, en je hebt misschien stroom nodig om video renderen , zou het waarschijnlijk vrij eenvoudig moeten zijn om een ​​systeem te bouwen dat met fotobewerking kan omgaanDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...