Vraag:
Goedkoopste fanless Linux Intel-laptop met een beeldscherm van 13 inch of groter
MetNP
2016-03-10 05:12:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Fan-geluid maakt me gek
  • Ik wil Linux, niet Windows of ChromeOS. Ik heb geen games of 3D nodig, waarschijnlijk alleen console tty.
  • Displays kleiner dan 13 "zijn te klein
  • Intel heeft betere Linux-ondersteuning dan ARM of Tegra
  • Als ik geen CPU-intense ambities heb, waarom zou het dan niet goedkoop zijn - laten we zeggen < = $ 250 (van sommige Chromebooks is bijvoorbeeld bevestigd dat ze gemakkelijk naar Linux kunnen worden geconverteerd, maar de meeste modellen wel geen seabios uit de doos hebben en modelspecifieke niet-officieel ondersteunde hacking vereist)

De criteria waar ik naar zoek zijn, nogmaals:

  1. zonder ventilator
  2. Linux
  3. > = 13 "
  4. Intel
  5. goedkoop

Ik heb het afgelopen jaar gezocht en kon niets vinden. De Asus UX305 is ideaal, alleen niet goedkoop (nog steeds ~ $ 600).

Kan iemand iets aanbevelen?

Is het goed als het met Windows wordt geleverd, maar Linux zou installeerbaar moeten zijn?
@JourneymanGeek Ja, op Windows gebaseerde laptops hebben gewoonlijk geen specifieke bios-opstartproblemen zoals ~ 80% van de Chromebooks. Zelfs ms-surface kan eenvoudig worden geconverteerd naar ubuntu.
Drie antwoorden:
#1
+4
Samuel
2016-03-10 06:53:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een Chromebook zonder ventilator kunnen kopen en Linux zelf installeren.

Het zou niet zo moeilijk moeten zijn als je veel Linux-ervaring hebt, wat waarschijnlijk wel als u het alleen voor de opdrachtregel wilt.

bedankt, prodct.info lijkt erg behulpzaam, ik zal proberen iets te vinden, en Linux draaien lijkt eng in sommige seabios patching / flushing wetenschap. Sommige modellen zijn bedoeld om os-onafhankelijk te zijn, andere niet: https://wiki.archlinux.org/index.php/Chrome_OS_devices
#2
+4
Journeyman Geek
2016-03-11 17:46:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De HP ​​Stream 13 is misschien een goede optie.

Ik heb Fedora uitgevoerd op het oudere, bay trail 11-inch model en het werkt direct uit de doos. Mogelijk moet u voor sommige distributies Secure Boot uitschakelen. Anders? Dual-core Celeron-processor (de mijne was bay trail, maar er is een nieuwer model), ventilatorloos, batterijduur van ongeveer 6 uur, 32 GB eMMC voor opslag, en het is helemaal stil.

Ik denk dat hp stream 13 de beste aanbeveling is (ik heb erover gehoord en ben het op de een of andere manier vergeten) ... ik zal het na een paar dagen markeren als een antwoord als er iets beters niet verschijnt.
#3
+2
MetNP
2016-03-11 23:36:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om nog een mogelijkheid toe te voegen die ik vond na het plaatsen van deze vraag:

een ideale laptop zou zijn:

Maar er zijn al eerder vergelijkbare opstartprojecten geweest en die zijn niet geslaagd. Ik hoop dat NexDock dat zal doen (maar het is van cruciaal belang, de huidige status is 52% met nog maar één maand over).

Op basis van mijn eerdere ervaring hebben de NexDock-ontwikkelaars geen eerdere ervaring met hardware-ontwikkeling en vragen ze nergens genoeg geld voor een productlancering, of ze hebben een andere financieringsbron en gebruiken IndieGoGo alleen als reclame. In beide gevallen is het zinloos om het voor 100% gefinancierd te hebben.
rpi en beagleboard zijn gebaseerd op de arm. Intel's stick ... de eerste generatie was teleurstellend en niet veel goedkoper dan een moderne netbook.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...