Vraag:
Aanbeveling voor Prosumer 3D-printer
Monty Wild
2015-10-05 09:14:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een professionele FDM 3D-printer. Ik heb de volgende vereisten, in volgorde van belangrijkheid:

 1. 2+ printnozzles
 2. < = 40 micron laaghoogte.
 3. Kan printen in alle algemeen verkrijgbare &-ondersteuningsmaterialen van kunststof, bijv PLA, ABS, PVA, HIPS, Laywood, TPU enz.
 4. Geschikt voor het printen van hoge-temperatuur materialen zoals polycarbonaat, PET & Nylon
 5. Niet afhankelijk van eigen verbruiksartikelen - in staat om gebruik generiek 1,75 of 3 mm filament.
 6. Groot printvolume - 200 mm + in ten minste één dimensie.
 7. Geschikt voor aansluiting op een Australisch 240V stopcontact.
 8. Ingesloten kast.
 9. Geschikt voor gebruik met open-source software.
 10. Lage kosten: - moeten minder zijn dan $ 10.000 AUD, bij voorkeur minder dan $ 5.000 AUD.
 11. Australische leverancier.

Ik ben me ervan bewust dat er waarschijnlijk geen machine is die aan al deze criteria voldoet, dus de voorkeur gaat uit naar aanbevelingen die de criteria van boven naar beneden behandelen.

wow .. dat is nogal een lijst met vereisten, ik weet niet zeker of je alles in één printer kunt hebben. misschien kunt u de vereisten rangschikken op belangrijkheid? btw - waarom heb je 2+ printnozzles nodig? er zijn accessoires om tot 7 verschillende filamenten in één mondstuk te voeden. ook, de 240v-voeding zou geen echte vereiste moeten zijn, je kunt altijd een transformator gebruiken - maar aangezien de laatste vereiste een Australische leverancier is - denk ik dat dat een gegeven is .
@ObmerkKronen, Zoals ik al zei, verwacht ik niet dat aan alle vereisten kan worden voldaan. De belangrijkste staan ​​bovenaan. Ik heb twee spuitmonden nodig om met de ene kunststof te kunnen printen en met de andere oplosbaar ondersteuningsmateriaal toe te voegen. Een enkelvoudige spuitmond met meerdere toevoer is alleen nuttig voor kleurenafdrukken van het CMYKW-type (wat ik niet nodig heb), en zou bijvoorbeeld gebruikt moeten worden met PC en PVA, er zouden temperatuurproblemen zijn, en zelfs met materialen met vergelijkbare temperatuur, zoals ABS en PVA, zou de noodzaak bestaan ​​om het mondstuk te spoelen voordat elke materiaalwisseling plaatsvindt, waardoor veel filament wordt verspild.
Ik verwees naar externe accessoires zoals [deze] (http://www.mosaicmanufacturing.com/) bijvoorbeeld - maar er bestaan ​​nog andere. Het kan zelfs geleidende materialen printen die zijn ingebed om eenvoudige pcb-mockups te maken. hoe dan ook, misschien kan de [Raide N-series] (http://3dprint.com/98140/raise3d-n-series-3d-printers/) een aantal, zo niet de meeste verzoeken beantwoorden
@ObmerkKronen, de Raise 3D-printers lijken bijna precies te zijn wat ik zoek. Het is jammer dat ze pre-kickstarter zijn en nog geen prijzen hebben, laat staan ​​een koopbaar product. Toch, aangezien ik waarschijnlijk nog een tijdje verwijderd ben van het doen van een aankoop, is dit een mogelijke optie, uiteraard in afwachting van een succesvolle lancering. Misschien wilt u hier een antwoord van maken.
Een antwoord:
#1
+4
Monty Wild
2016-05-27 07:31:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Obmerk Kronen ruimschoots de tijd gegeven om zijn eigen antwoord te posten op basis van zijn opmerking, en heb hem zelfs aangespoord om dat te doen, maar dat deed hij nooit ...

Dus: elk van de drie modellen van printer gemaakt door https://www.raise3d.com/.

 1. 2+ printsproeiers - Een beschikbare optie, dus Ja .
 2. < = 40 micron laaghoogte. - Laaghoogte van 10 micron, dus Ja.
 3. Kan bedrukken in alle algemeen verkrijgbare kunststoffen &-ondersteuningsmaterialen, bijv. PLA, ABS, PVA, HIPS, Laywood, TPU etcetera. - Ja.
 4. Geschikt voor het printen van hoge-temperatuur materialen zoals polycarbonaat, PET & Nylon - Ja.
 5. Niet afhankelijk op eigen verbruiksartikelen - in staat om generiek 1,75 of 3 mm filament te gebruiken. - Kan generiek 1,75 mm filament gebruiken, dus Ja
 6. Groot printvolume - 200 mm + in ten minste één dimensie. - Kleinste printer is 8x8x8 inch (8 inch = 203 mm), grootste 12 "x12" x24 "(305x305x610 mm), dus Ja
 7. Geschikt voor aansluiting op een Australisch 240V stopcontact . - Accepteert 110-250v, 50 / 60Hz, dus Ja.
 8. Gesloten kast. - Ja
 9. Geschikt voor gebruik met open-source software - eigen slicer meegeleverd, maar accepteert ook gcode, dus Ja
 10. Lage kosten: - moet minder zijn dan $ 10.000 AUD, bij voorkeur minder dan $ 5.000 AUD. - De grootste, duurste model (N2 Plus) kost US $ 3499 van de fabrikant, wat momenteel ongeveer A $ 4840 is, en hun kleinste (die voldoet aan alle andere bovenstaande specificaties) wordt op de site van een Australische detailhandelaar geadverteerd voor A $ 2950, ​​dus Ja
 11. Australische leverancier. - Geadverteerd op https://www.3dprintergear.com.au/, maar nog niet beschikbaar / preorder dus Waarschijnlijk Ja sterk>.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...