Vraag:
Goede en goedkope muis
szoszk
2015-09-13 00:23:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het viel me op dat mijn muis soms het klikken en vasthouden van de linkermuisknop onderbreekt en soms een dubbelklik verzendt, zelfs als ik dat niet deed. Dit is waarschijnlijk het juiste moment om een ​​nieuwe muis te kopen.

Vereisten:

 • niet duur (maximale prijs ongeveer 40 tot 50 €; hoe minder hoe beter)
 • Moet geschikt zijn voor af en toe gamen (wat betekent dat het een klassieke muis moet zijn en geen trackpad of iets dergelijks)
 • Niet-draadloos, omdat het niet nodig is om van positie te veranderen (alleen als het is echt een geweldige muis)
 • Een muis die kan werken op een plastic muismat (bij voorkeur) of een houten tafel.

Idealiter:

 • sommige macroknoppen zouden cool zijn
 • Koopbaar in de EU (wonen in de EU is gemakkelijker in termen van belastingen enz.)
 • Ergonomisch

Extra info:

 • Ik gebruik mijn muis met de rechterhand
 • Zolang het geen muis is met een bal voor de positionering (zoals in oude muizen) Ik geef niet om optische, laser enz.

BEWERK:

Zelfs als deze draad al 2 maanden is oud Ik heb nog steeds geen muis gekocht en heb er nog steeds een nodig.

Laser is doorgaans beter voor harde oppervlakken. Vertrouw geen optische muizen zonder expliciet bewijs dat ze op harde oppervlakken werken.
Plots zijn er vandaag veel Logitech-gamingmuizen te koop. Ik heb mijn eigen gekocht voor een volle prijs, denkend aan een extra) Maar ze zijn niet goedkoper dan $ 30.
Zestien antwoorden:
#1
+9
ArtOfCode
2015-09-13 00:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik de HP ​​BR376AA comfortabele optische muis met 5 knoppen. Dat is een beetje een mondvol.

 • Het is £ 13,20 (17,97 €, $ 20,36)
 • Het is zeer nauwkeurig, werkt erg goed voor gamen (ik gebruik het veel games spelen)
 • Bedraad

Bovendien ...

 • Het heeft 2 zijknoppen die normaal zijn toegewezen aan browser terug / vooruit. Je kunt er misschien macro's aan toewijzen - ik heb dit niet onderzocht, maar het lijkt haalbaar.
 • Ik heb de mijne in het VK, wat (een beetje) in de EU ligt. Het is waarschijnlijk ook te koop op het vasteland van Europa.
 • "Comfort" betekent in HP spreken ergonomisch. Het is erg prettig in het gebruik.
#2
+9
Dima Tisnek
2015-09-13 12:31:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had goede ervaringen met "gaming" -muizen van Logitech. De huidige line-up met snoer lijkt vrij smal, MX500 lijkt overeen te komen met wat ik had.

Voordelen: het is vrij breed, wat goed is voor de handen; Nadelen: $ 30 betalen voor een muis lijkt tegenwoordig overdreven.

Ik heb ooit een Microsoft-muis gekocht voor een vriend van mij die computergraphics maakte, wat net zo veeleisend is als gamen. Verrassend genoeg maakt (of koopt Microsoft OEM) zeer goede randapparatuur! 4500 (bedraad) en 900 (draadloos) lijken fatsoenlijke modellen.

Je kunt ook een low-end Razer overwegen.

Bezoek een echte fysieke winkel en probeer in ieder geval een muis voordat u koopt.

#3
+6
Adam
2015-09-13 09:32:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ervan uitgaande dat uw plastic muismat een goede, effen kleur heeft, is de Logitech M500 (€ 27) een fantastische lasermuis voor die prijs. Hij is gemaakt voor dagelijks gebruik, maar is bestand tegen incidenteel gamen. Het is bedraad, ergonomisch rechtshandig, heeft zij-macro's en 1000 DPI (wat meer dan genoeg is voor gamen).

Een ding waar je op moet letten, is het tracktype. Voor uw doeleinden zijn lasermuizen beter omdat u harde oppervlakken heeft. Optische muizen werken goed met zachte oppervlakken.

#4
+5
Matias K
2015-09-13 10:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik de Etekcity Scroll X1. Het kost $ 15. Het heeft 4 extra knoppen (2 zijknoppen en nog 2 achter het muiswiel) Het past perfect in mijn hand (ik gebruik de vingertopgreep, dwz ik raak de muis alleen aan met de toppen van mijn vingers en de onderkant van de palm van mijn hand). hand) Het bevat stuurprogramma's en het is erg goedkoop. Het is 2400 DPI, maar voor 18 dollar kun je een 4000 DPI-model krijgen en voor $ 26 krijg je een 8200 DPI-muis - wat gewoon te gek is. U kunt meer informatie bekijken en hier kopen.

#5
+4
Pete
2015-12-31 08:53:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Logitech G502 zou geweldig zijn voor uw doel. Het heeft meerdere macroknoppen en alle knoppen zijn programmeerbaar via software. De muis is ergonomisch en is een geweldige gamingmuis. Het is ook niet erg duur voor wat het is.

Maar 90 € is een beetje duur. Ook al is het te koop voor 60 € op amazon.de, het is een beetje veel. 50 € is de absolute limiet. Maar alleen als het echt goed is.
#6
+3
Nikusch
2015-09-13 08:09:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer muizen uit in een plaatselijke winkel, dat is de beste manier om te zien of ze in je hand passen en goed en ergonomisch aanvoelen.

En een echte ergonomische muis om tenniselleboog te voorkomen is zoiets als dit: CSL - TM137U optische sensor maar ik weet niet of je er een van deze soort wilt gebruiken. Ik denk dat het even zal duren om eraan te wennen, maar qua gezondheid is deze vorm de beste keuze.

#7
+3
Roke
2015-11-14 01:40:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou kiezen voor de HAVIT® HV-MS672 Ergonomische LED Stress-gemakkelijke bedrade muis van Amazon.

$ 10 (+)
Normale muis (+)
Bedraad (+)
Geweldig voor muismatten (gladde achterkant) (+)
Ergonomisch (volgens HAVIT) (+)

Enkele bonussen: 6 led-lampjes (waarschuwing: kan niet veranderen naar specifieke kleur) (+) Terug / vooruit-knop (+) DPI-knop (ideaal voor gamen met 4 opties) (+)

Ik bestel deze muis morgen dus ik kan binnenkort updaten.

#8
+3
Thomcdrom
2015-11-18 21:20:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Logitech MX master

Een erg leuke muis die is gemaakt van massief metaal met een goud-zwarte look. Aan de linkerkant heeft het 3 knoppen, waarvan er één een gebarenbediening heeft. Het betekent dat u gebaren voor Windows en aangepaste gebaren kunt doen door die knop ingedrukt te houden. Die knop is tevens de duimsteun. Precies daarboven bevindt zich een horizontaal scrollwiel en 2 macrotoetsen.

Het scrollwiel kan naar links en rechts kantelen en is voorzien van een slim vergrendelingssysteem. Dit betekent dat wanneer u snel scrolt, het wordt ontgrendeld en gratis wordt gescrolld. Gevoeligheid kan in software worden gewijzigd. Het heeft ook een ontgrendelingsknop voor gratis scrollen.

De software is leuk en eenvoudig te gebruiken met een vriendelijke gebruikersinterface. Hij is echter niet bedraad.

Deze muis kost meer dan je budget, maar hij is het absoluut waard: hij kost 80 tot 100 euro.

#9
+3
ivaan
2016-01-04 15:18:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Roccat Lua

 • Kosten: 20 $ op Amazon.com
 • 2000 dpi optische sensor
 • Maximaal 60 ips snelheid
 • 20G versnelling
 • 1000Hz pollingsnelheid
 • 1,8m USB-kabel
 • Zweetvrije zijgrepen
 • 2D-scrollwiel

Ik gebruik deze muizen eigenlijk en als je op zoek bent naar een standaard 3-knops + scrollwielmuis die goed is voor gamen, dan is Roccat Lua echt een goede keuze.

#10
+1
Peter Zhu
2015-11-14 08:35:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou de Razer Deathadder aanbevelen. Het is ietwat duur ($ 60), maar het heeft een zeer comfortabel ontwerp, goed gebouwde software met 2 volledig programmeerbare macroknoppen en een sterke bouwkwaliteit. Dit is de muis die ik nu gebruik als mijn game-uitrusting. Er is ook cool ogende groene achtergrondverlichting.

Beetje kort. Kun je uitweiden en misschien zeggen hoe je de Deathadder in de EU zou kunnen kopen (misschien via een Amazon-link)
#11
+1
Thomcdrom
2015-11-18 20:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trust GXT 166 MMO
Dit is een muis in razer naga-stijl. het heeft een hoge grip en 11 knoppen aan de linkerkant van de muis. deze muis heeft geen dreun, maar dat is niet zo erg. het glijdt okey maar niet de beste. het heeft een rood en zwart kleurenschema. heeft een ok-scrollwiel. het heeft een gewichtssysteem en is naar links verschoven voor een roze rust. hij is bedraad met een rode kabel hij heeft lampjes in het scrollwiel en het logo. het heeft ook 2 knoppen onder het scrollwiel.

#12
+1
Thomcdrom
2015-11-18 21:12:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trust GXT31 USB
Dit is van een trust die een computertechnisch bedrijf is. Dit is een kleine muis met een laag profiel. het heeft 1 LED die in software van kleur kan veranderen. het heeft 2 macroknoppen aan de linkerkant van de muis. had een knoop aan de bovenkant. het heeft een soepel scrollwiel, maar is niet analoog of vrij scrollen. het heeft een rubberen textuur aan de linkerkant van de muis en een gladde afwerking aan de bovenkant met een cammo-look. het heeft een infraroodsensor.

De software is niet slecht en gemakkelijk te gebruiken.

Deze muis kost ongeveer 20 euro als je hem kunt vinden

#13
  0
Greenonline
2016-03-14 05:20:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste muis die ik ooit heb gekocht, in feite de enige muis die ik ooit heb gekocht (zoals ik de mijne meestal krijg van bedrijfsuitwerpselen), was een muis gemaakt door NUBWO. Het is een Nubwo Phelan NM-18:

Nubwo Phelan

Nu ik dit heb gekocht, is dit Thailand, dus ik ben niet zeker of ze algemeen verkrijgbaar zijn in het Westen, hoewel ze zijn ontworpen in de VS. Het kostte me B $ 180, of $ 4, en het was geen kopie of kloon. Het ziet er mooi uit en ligt erg comfortabel in de hand. Het heeft ook een overvloed aan (nou ja, een paar) zijknoppen, die goed werkten (dwz ze werden niet genegeerd) op een OS X-machine (ik heb de muis nog nooit op een WinTel-machine gebruikt).

Het heeft ook een kleine resolutieknop die door vier verschillende vooraf ingestelde snelheden kan bladeren, 400, 800, 1600 en 2400 DPI, wat ik erg handig vond (bij het tekenen van technische ontwerpen), nadat ik er aanvankelijk mee had bespot.

Bovendien heeft het een kleurrijk lichtscherm aan de bovenkant, dat er cool uitziet, hoewel het storend zou kunnen zijn als je werkt met het licht uit.

Het lijkt erop dat het niet beschikbaar is buiten Thailand. Importeren is mogelijk, maar verzending en belastingen kunnen veel kosten, wat het een dure muis maakt (volgens DHL pakket van 1 kg van Thailand naar Duitsland 2000 THB of 52 EUR, wat waarschijnlijk (!) Inclusief belastingen is)
@szoszk - Ja, de verzendkosten zouden het niet de moeite waard maken. Dat is jammer. Misschien moet ik er in juli wat mee terugbrengen naar Europa? :)
#14
  0
NZKshatriya
2016-10-09 08:51:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een MadCatz R.A.T.7. Het is ergonomisch, aanpasbaar, max. 6400 dpi.
Ik gebruik het voor alles en moest het pas vervangen nadat de oude schilferig werd na zes jaar intensief gebruik ... en een ruwe behandeling bij het verplaatsen van de ene plaats naar de andere.

RAT 7

Ik werk niet voor amazon of madcatz ...

#15
  0
Ctouw
2016-10-12 15:03:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Steelseries Rival 100

enter image description here

Kost ongeveer $ 40, dus niet de goedkoopste, maar voor zover ik maak me zorgen dat het echt een geweldige muis is:

 • Mooi en sober ontwerp; bestaat in verschillende kleuren, zodat u uw favoriet kunt kiezen.
 • RGB-verlichting
 • Side "back and forward" (standaard, maar toe te wijzen aan macro's) knoppen
 • Gemaakt van een zachte stof die zeer comfortabel in de hand ligt (zoals voor de zwarte en gele versie die ik gebruik, en de volledig zwarte)
 • Bedraad
 • Tweehandig
 • Knop om van DPI te wisselen
 • Is volledig bewerkbaar (macro's, kleuren, knoprollen, DPI-modi, hoekcorrectie) via Steelseries Engine-software, wat verbluffend is (in vergelijking met bijvoorbeeld Razer Synapse)
 • Is nog steeds comfortabel in gebruik, zelfs na urenlang spelen

Ik heb het drie maanden geleden gekocht en ben er een grote fan van. Bovendien kreeg ik een gratis muismat van Steelseries voor mijn aankoop, en de twee werken perfect samen.

#16
  0
Nerolite
2019-04-24 19:04:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Logitech G305 Lightspeed Wireless Gaming Mouse

Logitech G305 (ook wel G304 genoemd) presteert uitstekend. Het wordt geleverd met de hoogwaardige optische HERO-sensor voor nauwkeurige tracking. Het is draadloos wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid. De muis deelt functies met de meer geavanceerde modellen van Logitech. Het is een muis zonder gedoe met geweldige mogelijkheden, die vaak goede scores krijgt in recensies (The Wirecutter, 2019).

De muis is ook redelijk geprijsd, en kan meestal worden gevonden binnen $ 40-50.

 • 1 ms draadloze lage latentie.
 • Zes knoppen.
 • 250 uur batterijduur (verwisselbare AA-batterijen ).
 • 200-12.000 DPI.
 • 125/250/500/1000 polling rate [HZ].
 • Budgetvriendelijk.

enter image description hereDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...