Vraag:
Welke opties zijn er beschikbaar voor goedkope NAS-apparaten waarmee twee harde schijven in RAID 1 kunnen worden geplaatst?
scubaFun
2015-09-09 23:20:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil thuis een privécloud creëren en hiervoor wil ik een goed NAS-apparaat kennen dat het volgende doet:

 1. Zet twee of meer harde schijven op RAID 1.
 2. Zo goedkoop mogelijk.
 3. Sta installatie van software toe om NAS vanuit de cloud te beheren.
 4. Energiezuinig
 5. Betrouwbaar, in de zin van dat dit waarschijnlijk 24/7 zal draaien.

Optioneel:

 1. Maakt toegang mogelijk als mediaserver.
 2. Optie voor gegevenscodering.
Drie antwoorden:
#1
+13
JohnB
2015-09-10 00:02:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

QNAP TS-231

Ik gebruik een TS-212 al twee jaar zowat 24/7. Ik was er blij genoeg mee dat ik onlangs een tweede QNAP-apparaat kocht, zij het een met 4 drive bays (TS-451). Het lijkt erop dat de TS-212 is uitgefaseerd ten gunste van de TS-231, maar de specificaties lijken erg op elkaar. Ik denk dat het aan uw eisen zal voldoen.

 1. Zet twee of meer harde schijven op RAID 1.
  • Er zijn twee hot-swappable schijfposities, zowel RAID 0 als 1 worden ondersteund.
 2. Zo goedkoop mogelijk.
  • Het is momenteel beschikbaar voor $ 179,00 op Amazon. Toegegeven, het is niet de goedkoopste NAS met dubbele sleuf die er is, de DS214se van Synology kost momenteel $ 149,00.
 3. Sta toe om software te installeren om de NAS te beheren vanaf cloud.
  • De NAS wordt geleverd met de aangepaste webinterface van QNAP. Dat omvat myQNAPcloud Connect dat "u helpt om snel en veilig toegang te krijgen tot de gepubliceerde services van de Turbo NAS op internet."
 4. Energiezuinig
  • Stroomverbruik is vermeld op 9,78 W in stand-by, 20,56 W in bedrijf
 5. Betrouwbaar, in de zin dat dit waarschijnlijk 24/7 zal draaien.
  • Zoals ik al zei, draait de mijne twee jaar lang 24/7 zonder onderbrekingen. De enige keer dat het uitvalt, is wanneer ik stroom verlies, en ik kan er altijd op vertrouwen om een ​​back-up te maken en de services te starten die ik heb geconfigureerd.
 6. Staat toe om als mediaserver te worden benaderd.
  • Er zijn hier een paar opties. Het "QNAP Ecosysteem" heeft apps; er zijn veel hulpprogramma's voor mediaservers beschikbaar. Ik gebruik het gewoon als een bestandsserver om verbinding te maken vanaf Windows-machines, dat werkt goed genoeg voor wat ik nodig heb bij het benaderen van media.
 7. Optie voor gegevenscodering.
  • Ondersteund, maar ik heb het nooit gebruikt, dus ik kan daar niet persoonlijk tegen spreken.

Mogelijke nadelen

 • Het RAM-geheugen is gesoldeerd en kan niet worden opgewaardeerd. Met andere QNAP-modellen kun je het RAM upgraden, maar je zit vast met 512 MB voor deze.
 • Het is een ARM-processor. Het besturingssysteem is een aangepaste QNAP-smaak van Linux, dus het is gemakkelijk aanpasbaar als u iets wilt doen dat verder gaat dan de gebruikersvriendelijke webinterface, maar alle aangepaste hulpprogramma's die u installeert, moeten ARM-processors ondersteunen.
Dit is een geweldig antwoord! Zeer gedetailleerd en heeft alles wat ik nodig heb.
#2
+1
Adam Comerford
2015-09-23 17:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de neiging om wat uit te geven aan NAS-type componenten (Drobo, Icy Box), dus ik kan geen persoonlijke aanbeveling doen als het gaat om de goedkopere kant van de schaal, maar ik kan wel een algemene aanbeveling doen als het gaat om de schijven kopen waarmee u de door u gekozen NAS gaat vullen: koop ze niet op dezelfde plaats.

Koop wel hetzelfde model, van dezelfde fabrikant, voor RAID-doeleinden. Maar probeer altijd elke schijf van een andere plaats te halen (een van Amazon, een van Newegg bijvoorbeeld), zelfs als je daarvoor een kleine premie moet betalen.

Waarom? Welnu, wanneer fabricagefouten optreden, treden ze meestal in batches op (gedetecteerd, mogelijk opgelost in een latere batch). Als u al uw schijven uit dezelfde batch haalt (wat waarschijnlijker is wanneer u er twee op één plaats bestelt), kunt u dezelfde fout in beide schijven krijgen.

Dat leidt dan tot de "wanneer zal mijn schijf het begeven?" vraag - als je verschillende batches krijgt, krijg je iets andere MTBF -tarieven, zodat je, tenzij je enorm veel pech hebt, niet 2 schijven tegelijkertijd uitvallen (hopelijk heb je tijd om je RAID-array in het geval van een schijffout).

U kunt dit ook bereiken door uw schijfaankopen met een paar weken te spreiden (let echter op verschillen in de garantiedekking), maar meestal is het relatief gemakkelijk te vinden twee verkopers met vergelijkbare prijzen voor een bepaald model.

#3
-1
niutech
2016-02-08 05:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk SimpleNAS Pro . Het is gebaseerd op Banana Pi, kost minder dan $ 100, heeft een SATA-controller en staat 2 HDD's toe in RAID0 / 1-configuratie.

Het probleem met simplenas is dat het niet iets is dat je kunt kopen. Natuurlijk kun je de behuizing 3D-printen (sommige bètaversies lijken op Thingiverse te staan) en alle componenten erin plaatsen, de OS-image installeren, maar dat alles vereist enige expertise en veel tijd. Ook is het printen van de hoes niet goedkoop, ook al is het bord dat wel.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...