Vraag:
USB Type-C-adapters?
Alex Chance
2016-04-02 01:30:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs de nieuwe Dell XPS 13 9350 gekocht. Dit model is voorzien van de nieuwe USB Type-C; het heeft geen andere native poort voor het aansluiten van een beeldscherm (HDMI, mini DisplayPort, enz ..).

Ik heb mijn onderzoek gedaan en er zijn enkele adapters beschikbaar, maar degene die ik heb gevonden zijn ofwel belachelijk duur, of vreselijke recensies hebben. Verschillende op Amazon van bedrijven waar ik nog nooit van heb gehoord, met recensies van mensen die de producten gratis hebben gekregen, die ik eerlijk gezegd helemaal niet vertrouw.

Heeft iemand geluk gehad met een goede adapter voor USB Type-C laptops? Ik wil vooral dat het verbinding maakt met een externe NEC 24 inch-monitor. Er zijn Display Port- en HDMI-aansluitingen beschikbaar.

Ik heb er een paar gevonden zoals deze die meerdere verbindingen op één apparaat hebben, wat erg handig lijkt. Dell maakt ook een eigen die zelfs Ethernet omvat, maar het is $ 75! Sommige recensies die ik heb gelezen, gaan over BIOS-problemen waardoor deze helemaal niet werken (eng).

Is dit te verwachten aangezien USB Type-C nog redelijk nieuw is? Ik heb het gevoel dat er een goedkopere en betere oplossing moet zijn.

Twee antwoorden:
#1
+6
Digital Boffin
2016-04-02 16:23:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van mijn favoriete merken voor kabels en adapters is Anker en zij maken een USB-C-naar-HDMI-adapter die zeer goede recensies heeft gekregen:

Anker Premium USB-C Hub met HDMI en stroomtoevoer

U kunt het beste wegblijven van "huismerken" en merken waar u nog nooit van hebt gehoord. Een Google-ingenieur heeft verschillende USBC-kabels getest en heeft er veel gevonden waarmee u uw spullen kunt bakken. Vervolgens heeft Amazon goedkope USB-kabels verboden..

Bedankt voor de info. Ik ga die waarschijnlijk eens proberen, want het is van een gerenommeerd merk en de prijs is ook niet slecht! Blij om te zien dat Amazon actie onderneemt om te proberen de slechte USB-kabels uit de circulatie te houden.
#2
+2
cymbal-table
2016-06-06 07:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een beetje laat voor het feest op dit punt, maar ik kan je vertellen om (althans voorlopig) de Dell-docks te vermijden die je misschien zijn aanbevolen op het moment van aankoop van je XPS-13. Ik heb beide docks op twee afzonderlijke XPS-13's geprobeerd, en geen van beide dockingstations werkte correct. De Dell-forums zijn gevuld met klanten die boos zijn over de tekortkomingen van het TB-15-dock, en het wordt niet eens meer op hun website te koop aangeboden. Het is echter nog steeds beschikbaar op Amazon zonder vermelding van de hardwareproblemen, dus pas op.

Ik heb de Cable Matters-adapter geprobeerd die Allan hierboven suggereerde, en helaas kwam degene die ik bij Amazon had besteld DOA.

De enige adapter die ik erg handig voor mij vond, is (helaas) Dell's eigen DA200-adapter. Het wordt aangesloten op die USB-C-poort en geeft u een ethernetpoort, USB 3.0, VGA en HDMI-poorten. Best handig en werkt elke keer weer perfect voor mij.

Ik heb ook gehoord dat sommige mensen veel succes hadden met de HooToo Shuttle. Er zijn verschillende versies van de Shuttle, waarvan er één een andere USB-C-poort heeft die ook kan worden gebruikt om op te laden. Dat klinkt geweldig, behalve dat ik echt DisplayPort-ondersteuning nodig heb.

Over het algemeen heb ik deze laptop nu ongeveer drie maanden en ik kan nog steeds geen adapter vinden die precies doet wat ik zoek. Ik hoop dat je het beter doet, en als je dat doet, deel het dan met ons!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...