Vraag:
Waar moet ik naast pixeldichtheid / telling op letten bij het kiezen van een smartphone met een goede camera?
user16
2015-09-09 22:25:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb op veel plaatsen online gelezen dat een goede smartphonecamera niet alleen afhangt van het aantal pixels. Dus, waar moet ik nog meer op letten om een ​​goede camera in een smartphone te kiezen?


Sorry, aan de gemeenschap in het begin omdat ze niet duidelijk waren over de specificaties van mijn vereisten; Ik nam een ​​foto van twee regenboog (een zeer zeldzaam iets) op het moment voor de schemering. Ik had een Nokia 6700c (5 MP) & nam de foto maar helaas waren alles behalve de regenbogen op de foto. Ik nam toen de foto met de camera aan de voorkant van mijn laptop (HP 2000) &, hoewel het maar 2 MP was, het kon de afbeelding van de regenboog maken, maar slechts een enkele met fijne korrels eromheen (die ik na het googlen zag als noise ; dankzij @feetwet). Dus 2 MP presteerde beter dan 5 MP! Maar toch was de foto niet duidelijk genoeg om het beeld van de tweede regenboog te vangen. Ik zou ook nooit de afbeelding van een ver vliegtuig kunnen nemen, noch via de telefoon, noch via mijn laptop; ongeacht op welke afstand het vliegtuig was, het verscheen altijd als een punt op de foto, maar de laptop presteerde nog steeds goed w.r.t. de telefoon. Ik maak graag foto's van wolken, lucht, halo's van de maan, vliegtuigen, zwevende vogels enz. Ik wilde alleen weten waarom mijn laptop beter presteerde dan mijn telefoon, ondanks dat mijn telefoon superieur was t.o.v. pixels. Ik wil ook weten wat ik moet gebruiken om die korrels of ruis te verwijderen. & neemt de afbeelding van een regenboog bij schemering of daarvoor; Is pixel belangrijk of iets anders?

Wilt u een telefoon voor de camera kopen? Ik denk dat je het voordeel hebt dat de camera in de telefoon is ingebouwd, maar als dat niet belangrijk voor je is, wil je misschien gewoon kijken naar een punt en de foto maken.
@user36790, zou een goede vraag zijn: "Ik wil foto's maken in slecht verlichte nachtclubs. Waar moet ik naast het aantal pixels op letten in een smartphonecamera?" of "Ik wil actiefoto's maken van mijn voetballende zoon. Waar moet ik naast het aantal pixels op letten in een smartphonecamera?".
Ik heb deze vraag gesloten omdat het meer een algemene adviesvraag is, die [niet langer binnen de scope valt] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/questions/343/do-we-still-want‌ -algemeen-adviesvragen / 345 # 345).
@Undo, Zelfde opmerking als http://hardwarerecs.stackexchange.com/questions/50/should-i-find-a-processor-with-hyper-threading#comment2344_50. Ook http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/a/133/140
@Pacerier Die metavraag waarnaar je linkt, stamt uit het prille begin van de site, toen we dachten dat we deze konden afhandelen. Plaats een antwoord op [de huidige thread] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/q/343/1) als je iets toe te voegen hebt.
Drie antwoorden:
#1
+11
ArtOfCode
2015-09-09 22:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Algemene richtlijnen voor alleen het kopen van camera's kunnen hier worden toegepast. Er zijn verschillende belangrijke aspecten:

 • Pixels
  Dit is de resolutie die de beeldsensor kan vastleggen. Hoe groter het aantal, hoe meer details u in uw afbeelding krijgt. Dit gaat echter samen met het volgende punt:
 • Sensorgrootte
  Hoe groter de sensor, hoe groter de pixels kunnen zijn. En hoe groter de pixels, hoe beter de beeldkwaliteit. 'Nuff zei.
 • Zoomtype
  Slechts een deel van de zoom, dit. Kijk naar optische versus digitale zoom - kort gezegd, optische zoom gebruikt lenzen om het beeld dichter bij de sensor te laten lijken, terwijl digitaal het beeld eenvoudigweg vergroot. Optisch resulteert in een betere kwaliteit omdat de beeldgrootte hetzelfde blijft, maar het is over het algemeen omvangrijk vanwege de behoefte aan een bewegende lens. Digitaal daarentegen schaalt alles op, waarbij details en resolutie verloren gaan en ruis ook duidelijker wordt. De meeste telefoons gebruiken digitaal simpelweg omdat ze geen ruimte hebben om een ​​zoomlens in hun camera's te plaatsen.
 • Zoombereik
  Dit is het nummer dat in het formaat "8x digitale zoom" of "32x optische zoom". Hoe groter het getal, hoe verder je dingen kunt voelen. Pas echter op: grote digitale zoomlenzen resulteren vaak in gepixelde afbeeldingen. Met een telefoon kun je vaak gewoon dichter bij je onderwerp komen - een 8x is vaak voldoende.
Het is jammer dat veel resellers de sensorgrootte niet vermelden.
@Gram Zelfde vraag hier: Hoe vind je gedetailleerde informatie over de sensor? Ik gebruik momenteel een Huawei Ascend P7. De enige informatie over de camera van Huawei is ** 13MP AF BSI F2.0 **. [specificaties] (http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/tech-specs/ascend-p7.htm)
@ArtOfCode, Zou de Camera-app zelf geen groot verschil maken als het gaat om smartphonecamera's?
@Pacerier De app wordt beperkt door de fysieke mogelijkheden van de camera, qua beeld. Natuurlijk kun je mooie dingen als nabewerking in een app krijgen, maar zonder een goede camera is de app niets.
Ik zou er nog een aan deze lijst toevoegen voor telefooncamera's - goede ondersteuning voor beeldstabilisatie. Je kunt zonder een gewone camera wegkomen (betwistbaar voor richten en fotograferen), maar voor een telefoon is het essentieel om wazige resultaten te voorkomen
#2
+5
Adam Comerford
2015-09-10 22:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De algemene lijst met functies die u zou moeten overwegen, is redelijk goed behandeld door anderen, ik zal dit vanuit een iets andere invalshoek aanpakken:

Hoe belangrijk is de camera voor u?

Is het meer of minder belangrijk dan de telefoonfuncties, of bijvoorbeeld het telefoon-besturingssysteem? Er zijn opties die prioriteit geven aan de camera via de telefoon, zoals de Samsung Galaxy S4 Zoom. Het is meer een camera die toevallig een telefoon is dan een telefoon die met een camera wordt geleverd. De zoom geeft je 10x optische zoom en een vriend van mij die veel conferenties bezocht en blogde, vond het absoluut geweldig. Persoonlijk vond ik het een beetje te omvangrijk en zou ik prioriteit geven aan andere dingen.

Als budget geen probleem is, maar u geen speciale camera wilt, kunt u voor de meeste dingen uw normale telefooncamera gebruiken, en koop dan een QX100 of iets vergelijkbaars ( QX-serie) van Sony waarmee je een Carl Zeiss-lens en een aparte sensor krijgt, onafhankelijk van je telefoon.

Dan krijg je slimme pogingen om digitale zoom niet slecht, zoals de Lumia 1020, die je een 2,7x zoomequivalent geeft bij 5 megapixels. Daarvoor moet je echter in orde zijn met Windows OS versus Android of iOS.

Ten slotte vind ik het vervelend je te wijzen op iets dat op het moment van schrijven niet beschikbaar is (maar het wordt verwacht binnen de volgende maand of zo), maar het lijkt erop dat de Asus Zenfone Zoom een sweetspot kan worden: 3x optische zoom, nog steeds slank, ondersteuning voor beeldstabilisatie, Android OS en meer.

+1; Een goed punt, meneer. Er zou echter een grens moeten zijn tussen een telefoon __zijn__ een camera en een telefoon __met__ een camera.
Ik kom zeker aan de telefoonkant van de vergelijking, maar ik kan zien dat iemand wil dat het andersom is. Gezien de huidige verhouding tussen modellen die voornamelijk telefoons zijn en modellen die voornamelijk camera's zijn, lijkt het erop dat de markt over het algemeen ook zo scheef loopt
#3
+1
Mark
2015-09-19 01:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gezien uw beschrijving van de tekortkomingen van uw huidige camera, wilt u een camera met een grote sensor (verbeterde prestaties bij weinig licht en minder "ruis"), een zeer groot optisch zoombereik en een zeer brede groothoekweergave .

Gemeten in graden, heb je een gezichtsveld van 84˚ (of groter) nodig voor een regenboog en een gezichtsveld van 5˚ (of kleiner) voor een ver vliegtuig.

Gemeten in "35 mm equivalente brandpuntsafstand", hebt u een brandpuntsafstand van 19 mm (of korter) nodig voor een regenboog en een brandpuntsafstand van 500 mm (of langer) voor een ver vliegtuig.

Zoomfactor (getallen zoals "10x" of "4x") is zinloos zonder de brandpuntsafstand / het gezichtsveld van het ene uiteinde van het zoombereik te kennen. U heeft minimaal een optisch zoombereik van 25x nodig; aangezien fabrikanten hun zoombereik meestal naar het telefoto-uiteinde richten in plaats van naar het groothoekpunt, moet u mogelijk veel hoger gaan - dit wordt duur en de beeldkwaliteit aan de uiteinden van het zoombereik zal slecht zijn.

Pixeltelling is over het algemeen een van de minst belangrijke criteria bij het selecteren van een camera. Een van deze twee afbeeldingen is gemaakt met een 6 MP camera, terwijl de andere is gemaakt met een 10 MP camera en verkleind. Wat denk je dat wat is?Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...