Vraag:
Externe SATA-behuizing voor meerdere schijven
casey
2015-09-21 22:36:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een externe SATA-behuizing voor minimaal 4 standaard 3,5-inch SATA-harde schijven met vormfactor.

Ik heb momenteel een 4-schijfs behuizing van Vantec die een SATA-poort gebruikt multiplier maar heeft het nadeel dat één poort altijd leest als SMART uitgeschakeld, ongeacht de schijf en over het algemeen lijdt aan slechte koeling.

Mijn vereisten:

  • Minimaal 4 schijfbehuizingen voor 3,5-inch SATA-schijven met vormfactor
  • Goede koeling, ideaal lage trillingen en niet te luid
  • eSATA-gegevensinterface
  • Geen oplossing voor rackmontage. Deze kan op een bureau of op de grond worden geplaatst.
  • Idealiter biedt plaats aan 6 GB / s SATA III-schijven met volledige bandbreedte.
  • Extern gevoed met een schakelaar om deze uit te schakelen
  • Redelijk eenvoudige installatie / verwijdering van schijven in de behuizing.

Mijn gebruik is een onderbroken back-up waarbij de schijven en de behuizing alleen aan staan ​​en draaien tijdens de back-ups.

Vraag: heb je een controller die SATA port-multiplier ondersteunt?
@AdamComerford ja, mijn huidige behuizing gebruikt een poortvermenigvuldiger en mijn systeem rapporteert het als `ata6.15: Port Multiplier 1.2, 0x197b: 0x0325 r0, 5 poorten, feat 0x5 / 0xf`
Twee antwoorden:
#1
+4
Adam Comerford
2015-09-22 21:17:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OK, dus ik heb met succes een oudere versie van dit product gebruikt, maar ik heb geen kans gehad om de nieuwste versie te gebruiken. Mijn ervaring was goed genoeg om een ​​algemene aanbeveling te doen. Icy Dock biedt nu een behuizing met 4 schijven, met veel leuke opties (waaronder instelbare ventilatorsnelheden, stoffilters, schijfladen) genaamd Black Vortex.

U heeft port-multiplier -ondersteuning nodig om de eSATA-interface te gebruiken en dat is beperkt tot SATA II-snelheden (3 GB / s). Ik moet opmerken dat ik persoonlijk USB heb gebruikt op de Icy Dock en FireWire 800 op een Drobo in plaats van eSATA - mijn experimenten met eSATA-schijven waren slecht (misschien is dit gewoon mijn pech).

Op dat punt krijgt u met deze benadering slechts de SATA II-bandbreedte van één kanaal (3GB / s). Dat is aanzienlijk minder dan een goed presterende USB 3.0-interface, vooral als je bedenkt dat een enkelkanaals SATA II beperkt is tot ~ 300 MB / s dankzij 8b / 10b-codering. USB 3.0 zal hier waarschijnlijk beter presteren dan eSATA, dus het overwegen waard.

#2
+2
Aiden Grossman
2015-09-22 19:13:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Mediasonic Probox ziet eruit als een goede optie voor jou. Het is hier te vinden. Het heeft ondersteuning voor esata en usb 3.0. Het heeft een redelijk goede koeling met een thermische sensor om automatisch de ventilatorsnelheid te veranderen. Het heeft een aan / uit-schakelaar en kan je 6 gigabyte per seconde geven, wat het maximum is dat je op een sata 3-schijf zult vinden. Het heeft ook 4 sleufbehuizingen en het is geen oplossing voor rackmontage.

Heeft u de Probox eerder gebruikt? Hoe luid is het?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...