Vraag:
Twee audiobronnen -> Een set luidsprekers
Wowfunhappy
2017-04-09 23:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb twee audiobronnen, die beide gebruikmaken van 3,55 mm "koptelefoonaansluiting" -uitgangen.

Ik heb één set actieve stereoluidsprekers.

Ik moet beide bronnen op mijn enkel paar luidsprekers. Idealiter zou ik beide bronnen tegelijkertijd willen horen, maar dit is niet helemaal nodig. Ik wil ABSOLUUT niet op een knop moeten drukken om handmatig te schakelen.

Ik heb niets speciaals nodig - geen individuele volumeregeling of microfooningangen of iets dergelijks. Maar ik wil wel een aanzienlijk verlies aan audiokwaliteit voorkomen.

Hoe kan ik dit doen voor minder dan $ 25? Of als dat volkomen onredelijk is, hoe kan ik dat dan doen voor zo min mogelijk geld?


Hoewel ik vermoed dat dit er niet toe doet, aangezien de audio al analoog is, speel ik veel van ritme-videogames, dus alles dat latentie introduceert, mag niet.

Zijn de luidsprekers van stroom voorzien (actief)?
@Mick Ja, dat zijn ze.
Vier antwoorden:
#1
+7
AaronD
2017-06-28 10:19:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je enigszins fatsoenlijk bent met elektronica, kun je een eenvoudige passieve mixer bouwen met alleen de juiste connectoren en enkele 10k weerstanden uit de onderdelensectie van RadioShack (of wie ze ook bij jou in de buurt verkoopt):

schematic

The Grounds kunnen allemaal rechtstreeks met elkaar worden verbonden.

De weerstanden voorkomen dat de ingangen met elkaar worden kortgesloten, zodat geen van hen in overbelastingsbeveiliging gaat, en de technische zwakkere aandrijfsterkte is nog steeds verwaarloosbaar voor de lijningang die dit gecombineerde signaal gaat ontvangen.

Wat je uiteindelijk krijgt is het gemiddelde van alle actieve signalen (zelfs als ze actief stil zijn), in plaats van de som, maar het enige echte verschil is het uiteindelijke volume van de uiteindelijke mix, dat je gemakkelijk kunt compenseren door het een beetje hoger te zetten.

Wat hier vervelend aan kan zijn, is dat als je iets loskoppelt, wat dan ook left zal een klein beetje in volume omhoog springen ... tenzij je normalled input jacks gebruikt. Normalled betekent dat er schakelaars in zijn ingebouwd die worden geopend door de aanwezigheid van een stekker. Een koptelefoonaansluiting kan bijvoorbeeld worden genormaliseerd voor sommige ingebouwde luidsprekers, maar wanneer u de koptelefoon aansluit, wordt die schakelaar geopend en stoppen de luidsprekers. In uw geval zou u het aansluiten op die ingang wanneer de stekker wordt verwijderd, zodat het actief stil blijft wanneer u iets loskoppelt. Dan blijft het volume hetzelfde, ongeacht wat er is aangesloten of niet.


En je kunt dit idee natuurlijk zo ver uitbreiden als je wilt, in termen van het aantal kanalen, functies, enz. :

schematic

Deze voegt onafhankelijke volume- en dempingsfuncties toe en heeft drie ingangen in plaats van twee. Hier wordt slechts één kanaal weergegeven; je hebt er twee nodig voor stereo: een voor links en een voor rechts, en de corresponderende bedieningselementen zouden waarschijnlijk elk als een stereopart moeten worden gecombineerd.

Het valt je misschien op dat de mengweerstanden zijn veranderd van 10k naar 2,2k. De waarde is echt niet zo kritisch - sterker nog, je kunt ze zelfs expres ongelijk maken om het op de een of andere manier te voorspellen - blijf gewoon boven de 1k voor allemaal en het gaat waarschijnlijk goed. De verhouding tussen hen en de volumeknoppen is echter belangrijk om een ​​fatsoenlijke audio-respons uit een lineaire (goedkope) knop of fader te krijgen. (ook wel "B-taper" genoemd, in tegenstelling tot "A-taper" voor audio, maar wordt vaak slechter benaderd dan wat deze truc doet met onderdelen die sowieso goedkoper zijn)

De omgekeerde driehoeken zijn allemaal met elkaar verbonden - het wordt vrij snel rommelig om al die verbanden te leggen, dus weet gewoon dat ze er zijn. De Gronden zijn dus allemaal met elkaar verbonden zoals voorheen.

Ik wou dat ik de vaardigheden had om dit soort dingen zelf te bedraden. Het zou veel taken minder duur maken.
@Wowfunhappy wat weerhoudt je ervan om ze te kopen? Ik heb net leren lassen (ik ben een programmeur).
#2
+1
Edward Nunn
2017-04-17 18:28:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat je nodig hebt, is zoiets als dit, misschien een goedkopere met twee ingangen, ik kon niets vinden, maar misschien kun je een beetje Google Fu gebruiken.

https://www.bhphotovideo.com/c/product/373759-REG/Behringer_MX400_MX_400_MicroMix_Four.html

Je kunt dan een paar adapters pakken, zoals degene die hieronder zijn gelinkt om uw 3,5 inch invoer en uitvoer om te zetten, waarop u vervolgens uw luidsprekers aansluit.

https://www.bhphotovideo.com/c/product/ 851064-REG / Comprehensive_SPP_MJS_ADAPTER_ST_1_4_PHONE_PLUG.html

Hierdoor wordt uw budget met een paar dollar verbroken, maar u kunt rondkijken en het bij Amazon kopen of ergens goedkoper.

EDIT: Dit is een mono mixer, dus je hebt een mono naar stereo 1/4 "phono adapter nodig voor de output, zoals deze hier van amazon.

I zal op zoek gaan naar een optie die echte stereo ondersteunt, maar ik kan me voorstellen dat dit aan uw behoeften voldoet.

Ik hou echt niet van de veronderstelde stereo-naar-mono-adapters die niet gemakkelijk kunnen worden getest op hun eigenlijke circuit. Ik vermoed dat de meeste van hen eenvoudigweg worden kortgesloten tussen de linker- en rechterkanalen, die * waarschijnlijk * de zaken niet zullen opblazen vanwege de kortsluitbeveiliging van moderne apparaten, maar waarschijnlijk geen voorspelbare mix tussen de originele en ook de juiste kanalen.
(Ik dacht dat ik hier een jaar geleden al commentaar op had gegeven?) Het ontbreken van stereo maakte dit een no go. Tenzij ik iets miste, had ik twee aparte adapters nodig, een om de linkerkanalen te mixen en een om de juiste te mixen. Dit zou het prijsvoordeel grotendeels hebben uitgewist, terwijl het veel complexiteit toevoegde die ik wilde vermijden.
Uw vraag is bijgewerkt, zodat het stereo- en monoprobleem niet meer bestaat. een goedkope mixer zou nog steeds een haalbare optie zijn. :)
#3
  0
Kaito
2017-06-26 21:10:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u Windows gebruikt en op een desktop werkt, kunt u de line-in en microfoonaansluitingen gebruiken en naar de audio-instellingen gaan om beide apparaten te horen. Je zou dan ook audiocontrole hebben over die twee ingangen.

Als u een laptop heeft, kunt u twee ADC / microfoon-naar-USB-apparaten aanschaffen en dezelfde methode gebruiken.

  1. Klik met de rechtermuisknop op uw geluidsmeter in Windows en selecteer Opnameapparaten .
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw microfoon / lijningang en klik op eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Luisteren.
  4. Klik op Luister naar dit apparaat.
Geen slecht idee, maar ik denk niet dat hij het over het gebruik van een computer had.
Zal dit geen latentie veroorzaken? En kwaliteitsverlies, aangezien de niet-computeringang Analoog -> Digitaal -> Terug naar analoog gaat? Een van mijn apparaten is een computer, maar dit lijkt geen geweldige oplossing.
Latentie, niet merkbaar. Kwaliteit hangt af van uw computer. Ik gebruik de line-in van mijn moederbord en neem de gitaar van mijn vriend op. De microfoon is echter van een veel mindere kwaliteit. Je kunt het zelf beluisteren als je een computer tot je beschikking hebt en bepalen of er een aanzienlijke latentie is. Als je alleen de twee signalen hoeft af te spelen, raad ik je aan een goedkope tweekanaalsmixer te kopen voor $ 40. Voer uw luidsprekers uit via XLR / kwart inch en ontvang 3,5 mm-adapters naar xlr of rca voor kanaal 1 en 2 van de mixer.
@Kaito, dat is ongeveer wat ik tot op zekere hoogte suggereerde
#4
  0
Wowfunhappy
2018-08-03 01:44:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb uiteindelijk de Rolls MX51S Mini Mix 2 vierkanaals stereolijnmixer gekocht. Het kostte meer dan het dubbele van wat ik wilde uitgeven, maar ik kon niets goedkoper vinden dan ondersteunde stereo, dus ‍♂️. Het is een "aangedreven" mixer, dus hij moet op een stopcontact worden aangesloten.

Deze mixer maakte een zoemend geluid, dus ik moest ook een goedkope aardlusisolator kopen (ik denk dat het dit model). Ik heb gelezen dat deze theoretisch de audiokwaliteit kunnen beïnvloeden, wat me stoort, maar ik kon persoonlijk tenminste geen verschil merken.

Er is ook een iets goedkopere, niet-aangedreven mixer: de Rolls MX42 Stereo-minimixer. Dit is eigenlijk wat ik als eerste heb gekocht, maar ik moest het teruggeven. Het verlaagt het volume veel, wat te veel was voor mijn setup. Ik had echter geen zoemproblemen.

Beide mixers gebruiken RCA, dus ik had ook een paar 3,55 mm ↔ RCA-adapters nodig. Deze zijn supergoedkoop en ik had er al een paar bij de hand.


* Interessant genoeg leek de hoeveelheid gezoem af te hangen van hoe zwaar ik de GPU van mijn computer gebruikte. Voor informeel surfen op het web was er bijna geen gezoem. Oude of lichtgewicht videogames veroorzaakten een licht geroezemoes, en intensieve games hadden een hoop geroezemoes.

Blij dat je iets gevonden hebt! Het verbaast me dat de passieve versie zo'n lage output had. Ik weet zeker dat je de volumeregeling helemaal omhoog had, en passieve dingen verzwakken het signaal, maar het zou niet "veel" moeten zijn.
Ja, een goedkope aardlusisolator kan de kwaliteit beïnvloeden, maar waarschijnlijk merk je dat ook niet. Ze zijn eigenlijk een transformator in een mooie koffer met handige connectoren. Net als een stroomtransformator, maar dan ontworpen voor 20Hz-20kHz in plaats van slechts 45-65Hz. Het signaal wordt omgezet van elektrisch naar magnetisch en weer naar elektrisch zonder elektrische verbinding van de ene kant naar de andere, waardoor de lus wordt verbroken. Het equivalent op het professionele podium wordt een D.I. box, voor directe injectie, en wordt zo genoemd omdat het een microfoon vervangt voor gitaren, enz.
De meest voorkomende vorm van vervorming wordt verzadiging genoemd, wat in feite het equivalent van de transformator is met knippen. Vanwege de betrokken fysica is dit het meest waarschijnlijk voor diepe bassen, en het wordt op dat moment in feite een kortsluiting, wat erg stressvol is voor het apparaat dat het aandrijft. Dit geldt ongeacht prijs of kwaliteit. (d.w.z. je kunt de natuurkunde niet breken) Dus luister goed als je besluit om de telefoon hoger te zetten of naar echt basachtige dingen te luisteren. Als het nog steeds schoon klinkt, ben je goed. Als dit niet het geval is, zet u de telefoon een beetje terug en zet u de luidspreker hoger.
@AaronD Bedankt. Voor wat het waard is, als ik er een nummer op zou moeten zetten, zou ik zeggen dat de passieve versie het volume met ongeveer de helft verminderde. (Ja, met het volume helemaal op alles.)
Welnu, de perceptie van "half" is typisch rond de -10dB, en zonder de normaliserende schakelaars die ik in mijn antwoord noemde, lijkt dat nog steeds een beetje veel. Het zou -6dB (elektrisch half) moeten zijn met slechts twee ingangen, een stil en een spelend. Maar als ze een weerstand achter elke aansluiting plaatsen die sterk genoeg is om eruit te zien als een kortsluiting in vergelijking met de mixer zelf, maar zwak genoeg om gemakkelijk te worden aangestuurd door een telefoon, videorecorder, enz., Dan zou een mixer met 4 ingangen je -12dB geven. (elektrisch 1/4) voor elke bron, wat iets beter overeenkomt met wat je hebt gehoord.
Als je het aantal ingangen verdubbelt terwijl je alles behalve één actief stil houdt (apparaat speelt niet, kortsluiting, etc.), trek je nog eens 6dB af. De dB-schaal is uitgevonden om grote reeksen getallen een beetje handiger te maken om mee te werken, ook al kost het wat wiskunde om te converteren. (dB = 20 * log [gemeten / referentie] voor signalen | dB = 10 * log [gemeten / referentie] voor vermogen) Dus vanwege de manier waarop logs werken, tellen dB's op en trekken af ​​waar fysieke grootheden zich vermenigvuldigen en delen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...