Vraag:
Een smartphone met een ontgrendelbare bootloader (editie september 2017)
daveloyall
2017-09-20 01:38:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een smartphone.

Vereisten

 • ontgrendelbare bootloader, met uitzondering van de methode die hieronder als 'slecht' wordt beschreven.
 • compatibel met micro SD-kaart
 • compatibel met LineageOS of Replicant (modem werkt, wifi werkt, camera werkt, enz.)
 • multi-touch met ten minste vijf wijzers
 • gebruik simkaart
 • compatibel met Cricket Wireless (AT&T's netwerk)
 • voor gebruik in de VS
 • $ 0- $ 200, harde limiet Iedere prijs?! Ik wil de goedkoopste. :)
 • Gebruikt is OK

Wat legaal / gemakkelijk te ontgrendelen bootloader betekent ...

Als je je eigen OS (dat je hebt gebouwd) op een smartphone wilt zetten, heb je een ontgrendelde bootloader nodig. Er zijn verschillende manieren om er te komen. Ik denk dat sommige van die methoden goed zijn en andere slecht.

 • SLECHT Download een soort uitvoerbaar bestand van een forum en voer het uit op je pc of smartphone. Het programma maakt misbruik van kwetsbaarheden in uw apparaat om het te ontgrendelen, ondanks de bedoelingen van de fabrikant.
 • OK Download de broncode van een programma, inspecteer het en bouw het zelf, en voer het uit het op uw pc of smartphone. Het programma maakt misbruik van kwetsbaarheden in uw apparaat om het te ontgrendelen, ondanks de bedoelingen van de fabrikant.
 • GOED De fabrikant biedt een gratis (gratis) service aan voor ervaren gebruikers waarmee ze kunnen ontgrendelen de bootloader op hun apparaat. Registratie is vereist. Opmerking: LG heeft deze service bijvoorbeeld, maar alleen voor sommige modellen van hun apparaten .
 • BETER De fabrikant biedt een programma waarmee je je apparaat kunt ontgrendelen . Registratie is niet vereist. Ik denk dat dit is hoe het werkt voor sommige apparaten, maar ik weet het niet zeker.
 • BESTE Het apparaat wordt geleverd met een ontgrendelde bootloader of ontgrendeling kan worden uitgevoerd met standaardsoftware zoals de Android SDK . Ik heb gehoord dat dit is hoe het werkt voor sommige apparaten, maar ik weet niet welke.

Let op, deze vraag is vergelijkbaar met deze andere vraag uit 2016. Het is een geweldige vraag met geweldige antwoorden, maar er zijn nu nieuwe apparaten ...

Welke van de vereisten sluit alle telefoons uit? Is het de prijs? Het besturingssysteem? Zouden de antwoorden binnenstromen als ik een vereiste veranderde? :)
Ik denk dat het misschien moeilijk is om aan al je eisen te voldoen en toch onder de $ 200 uitkomt.
Oké, ik heb de prijsvereiste verwijderd. ... en voegde een "gebruikt is ok" vereiste toe.
Sony had vroeger een service die je een ontgrendelingscode voor de bootloader stuurde nadat je de IMEI op hun website had ingevoerd. Weet niet of het er nog steeds moeilijk is.
Twee antwoorden:
#1
+2
Jan Zerebecki
2017-09-24 10:15:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Xiaomi Redmi Note 4 ($ 150 met gratis verzending naar de VS, geen idee van eventuele extra douanerechten) en andere Xiaomi-apparaten. Merk op dat sommige andere Xiaomi-apparaten niet worden ondersteund door LinageOS. Ontgrendelen met beoordeling (zie vraag voor betekenis) goed, maar vereist uitvoerbaar bestand van leverancier voor Windows (slecht). Ik kon geen documentatie vinden over hoeveel contactpunten worden ondersteund. Dit is een recent apparaat, in tegenstelling tot de meeste apparaten die worden ondersteund door LinageOS en die ouder zijn.

Wileyfox Swift of de AFAIK erger Wileyfox Storm, maar geen nieuwere apparaten (dwz niet Swift 2 of vergelijkbaar) van Wileyfox omdat ze stopten met hun stroomopwaartse ondersteuning voor LinageOS. Ontgrendeling als beste beoordeeld met fastboot oem unlock . Het heeft een SD-kaartsleuf, ondersteunt 10 aanraakpunten, 2 SIM-kaartsleuven. Ze worden niet meer gemaakt, dus je kunt ze alleen bij wederverkopers kopen.

Huawei Honor 5X en andere Huawei-apparaten. Merk op dat nieuwere Huawei-apparaten nog niet worden ondersteund door LinageOS. Ontgrendelen als goed met geheim gebruikt met fastboot oem unlock SecretHere . Ik kon geen documentatie vinden over hoeveel contactpunten worden ondersteund.

Er zijn waarschijnlijk meer apparaten die aan uw eisen voldoen, vooral wanneer u oudere aanschaft. Sommige telefoons zijn niet te vinden op bijv. Amazon, maar zijn veel gemakkelijker te vinden via AliExpress, hoewel u mogelijk extra douanerechten moet betalen. LinageOS heeft een lijst met apparaten die ze officieel ondersteunen. De installatie-instructies van LinageOS leggen meer in detail uit welke stappen nodig zijn om elk apparaat te ontgrendelen.

Omdat je een SD-kaart nodig hebt. kaartsleuf komen de volgende niet in aanmerking, wat anders wel zou gebeuren:

 • telefoons van het merk Google die als beste worden ontgrendeld, maar die ook veel meer kosten.
 • OnePlus 5 en andere OnePlus apparaten worden als beste beoordeeld, maar kosten ook meer.
Hey bedankt @Jan! U noemde "beoordelingen ontgrendelen" ... Waar kan ik een lijst met dergelijke beoordelingen vinden?
Ik heb de definities van uw vraag gebruikt voor mijn beoordeling. De installatie-instructies van LinageOS hebben meer details.
#2
  0
daveloyall
2020-06-05 22:21:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb uiteindelijk een gebruikte Pixel 2 XL (Google-editie) gekocht. Het voldoet aan al mijn vereisten, behalve de MicroSD-kaart, en de "unlockable" rating is "BEST", volgens die schaal die ik heb gedefinieerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...