Vraag:
LED-monitor voor 5 cijfers (aangesloten op USB)
Aminadav Glickshtein
2015-11-19 04:42:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een kleine monitor nodig die slechts 5 cijfers kan weergeven. De monitor moet het aantal bezoeken aan mijn site in realtime weergeven - elke keer dat iemand hem bezoekt, moet het met één worden verhoogd.

Ik dacht een app te maken die de server elke 10 seconden bevraagt, en controleert het nieuwe aantal bezoekers.

De vraag: Kent u een monitor die vanaf de opdrachtregel kan worden geprogrammeerd?

Alles wat ik heb gevonden in Ebay & DealExtreme you moet de LED-monitor softwarematig programmeren - u kunt deze niet aan uw programma toevoegen.

Het is waarschijnlijk heel gemakkelijk te doen met een Arduino-kit, maar je zult wat software moeten coderen
Hoe klein is klein? 14 "? 12"? 10 "? Heeft u een bepaald formaat in gedachten? Moet het een monitor zijn? Wat dacht u van een LED-display? Wat dacht u van een [0.94 inch I2C 128X64 White OLED SSD1306] (https://www.youtube.com/watch ? v = HuSkmG-n8fA)? Gebruik, zoals @BasileStarynkevitch zegt, een Arduino in combinatie met vijf [grote (6,5 ") displays met zeven segmenten] (https://www.sparkfun.com/products/8530).
Als je zegt dat je hiervoor naar een app hebt gekeken, neem ik aan dat je op zoek bent naar een "monitor" die niet groter is dan de gemiddelde smartphone, maar het is niet duidelijk. Kunt u een maat specificeren?
Met betrekking tot uw app, welk platform denkt u te gebruiken? Als het een pc-gebaseerde _application_ is (d.w.z. Windows, OS X of Linux), dan lijkt een echte monitor het gemakkelijkst te gebruiken weergaveapparaat. Zoals @Adam echter zegt, impliceert een _app_ een mobiel apparaat, zoals een iOS-apparaat. Hoe zit het met een oude, tweedehands iPad? Als je zegt 'een monitor die kan worden geprogrammeerd vanaf de commandoregel', bedoel je dan eigenlijk dat je een programmeerbare monitor wilt, waarop je je app kunt uploaden naar (ik heb nog nooit van zo'n apparaat gehoord), of een monitor die de output van uw programma kan weergeven?
Een antwoord:
#1
+3
Greenonline
2016-03-17 08:45:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw vereisten lijken niet erg specifiek te zijn:

  • Welk besturingssysteem (Windows, OS X, Linux of andere);
  • Welk platform (pc, Pi, mobiel apparaat, mini-pc, MCU);
  • welke processor (Intel, ARM, Atmel);
  • welke grootte (0,94 "tot 14");
  • Welke resolutie;
  • Welke ingangsconnectoren (VGA, HDMI, DVI, USB)
  • Bovenal - kosten

Dus, ik gaat ervan uit dat u naar mogelijke oplossingen vist.

Er lijken drie eenvoudige opties te zijn, afhankelijk van wat en hoe u uw doel wilt bereiken:

Gebruik een mobiel apparaat

Zoals je zei

Ik dacht een app te maken

ervan uitgaande dat je een mobiel apparaat bedoelt (iOS of Andriod ) -app, dan zou je, afhankelijk van de werkelijke grootte van het scherm dat je nodig hebt, een tweedehands iPad kunnen gebruiken, die goedkoop en direct verkrijgbaar is op eBay. Als een iPad te groot is, dan volstaat een oude versie van een iPod (een iPhone zou over-kill zijn, tenzij je een 3G-verbinding met je server nodig hebt, wat ik betwijfel). Als de app voor Android is, zou een facsimile van een iPod / iPad aan uw behoeften voldoen, bijvoorbeeld een tweedehands Galaxy Note of Tab.

Gebruik een kleine monitor

Als je bedoelt een applicatie , in plaats van een app , voor een pc-gebaseerd besturingssysteem (OS X, Windows of Linux) en dan je vraag op het eerste gezicht stellen, de beste (dwz , goedkoopste, kleinste monitor), zou een van de monitoren zijn die door Lilliput worden geleverd, zoals de 10 " 859GL-80NP / C.

Voor goedkoop, je zou een oude, vintage, CRT-gebaseerde Apple 12-inch kleurenmonitor kunnen gebruiken, die een resolutie van 512 x 384 heeft. Je zou een adapter nodig hebben, van Apple's monitorconnector naar VGA, maar deze zijn gemakkelijk genoeg te vinden. Het kan echter zijn dat u tegenwoordig problemen ondervindt bij het vinden van een videokaart die dit ondersteunt.

Gebruik een Lapdock

Een Motorola LapDock 100 heeft een klein scherm en accepteert HDMI, wat prima is zolang je pc een DVI- of HDMI-uitgang heeft. Toegegeven, het wordt ook geleverd met een toetsenbord, maar het zou handig zijn voor testdoeleinden en zou kunnen worden gebruikt in combinatie met een Raspberry Pi - bekend als een PiDock. Een perfecte proeftuin voor uw project, ervan uitgaande dat u een Pi gebruikt. Als je inderdaad van plan bent een Pi te gebruiken, dan zou ik willen voorstellen dat de Motorola Atrix LapDock een betere oplossing is dan de Lapdock 100, omdat deze meer en betere functies heeft. Vermijd de Lapdock 500, ook al lijkt hij op papier vollediger te zijn, omdat hij een aantal vreemde eigenaardigheden heeft die het gebruik moeilijk maken.

Naar mijn mening is dit de beste optie om je project te bewijzen , aangezien er slechts een eenvoudige set Python-scripts nodig zou zijn om het in gebruik te nemen, en als u het project daarna wilt annuleren / schrappen, kunt u de Raspberry Pi en Lapdock voor een ander doel gebruiken en dus geld besparen .

Bouw een aangepaste oplossing

Als u slechts vijf numerieke tekens hoeft weer te geven, lijkt een monitor overdreven, zowel wat betreft kosten als energie-efficiëntie. Veel minder energie-hongerig, en misschien wel een interessanter project zou zijn om een ​​aangepaste oplossing te maken, met behulp van een Arduino en een draadloos of Ethernet-schild (met de juiste schets om de server te doorzoeken) en een LED-display, zij het dat een 0.94 "OLED, of een set van vijf 6.5" displays met zeven segmenten, of iets daartussenin (wederom afhankelijk van uw maatvereisten).


Als u uw vereisten kunt vastleggen om specifieker te zijn, kan ik mijn antwoord dienovereenkomstig aanpassen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...