Vraag:
Wat is een goede pc-configuratie op basis van een AM3-moederbord dat geen bottleneck oplevert?
aalaap
2015-11-30 11:39:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een GA-M68MT-S2 moederbord aangeschaft, dat ongebruikt bij een vriend lag. Net als een project, wil ik proberen een zo krachtig mogelijk systeem te bouwen met dit als basis. Dit is maar een hobbyproject, dus suggesties om het bord en het algehele systeem te upgraden zijn niet wat ik zoek. Ik zal waarschijnlijk gewoon experimenteren om te zien welke games ik kan draaien op maximale of hoge instellingen. Ik zal Windows gebruiken.

Wat ik zou willen weten is: wat is de hoogste CPU en GPU die dit kan hebben? Ik geloof dat de Phenom II x6 (Socket AM3) wordt ondersteund. Welke GPU zal niet worden geknepen door deze relatief oude basisconfiguratie? Kan ik kiezen voor een 8- of 9-serie, aangezien de ingebouwde GPU een NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a-chipset is? Is een Radeon een betere keuze?

Ik ben al meer dan een decennium geen pc-gamer meer, maar ik wil er graag weer mee beginnen.

Is het rev 1.3 of 3.1? U kunt het op het moederbord vinden.
Het is het niet waard. De onderdelen die u voor dit moederbord kunt kopen, zijn beperkt - het is erg oud. Bovendien zijn de CPU's die u KUNT kopen belachelijk duur voor wat ze waard zijn. U kunt beter een AM3 + -moederbord kopen of voor Intel kiezen dan uw oude te hergebruiken. U geeft waarschijnlijk toch hetzelfde bedrag uit.
Ik zal dit overwegen, maar ik was waarschijnlijk aan het kijken naar gebruikte onderdelen, waardoor dit de moeite waard zou kunnen zijn.
Twee antwoorden:
#1
+4
s1ns3nt
2015-12-05 02:31:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik de opmerking van @ Alpha3031 had gezien, controleerde ik de Gigabyte-site. v3.1 van het bord is AM3 +, v1.3 is AM3 met deze aanvullende opmerking:

Als je AMD AM3 CPU op dit moederbord installeert, zal de systeembus-snelheid downgraden van HT3.0 ( 5200MT / s) tot HT1.0 (2000 MT / s) spec.

Gigabyte's productpagina's voor de twee versies:

Ik heb geprobeerd het modelnummer naar pcpartpicker.com en kreeg een aantal interessante resultaten ...

De lijst voor beide - tot een 980 GPU en tot een 8-core, 3.1ghz CPU (AMD FX-8120).

Het lijkt erop dat beide ook jouw hexacore zullen accepteren.

Aangezien de gemiddelde game nog steeds niet weet hoe je 4 cores moet gebruiken, zou ik het bij de hexacore houden en gewoon de slechtste GPU / 16 + GB RAM / 250 + GB SSD zoeken die je je kunt veroorloven.

Wat de bottleneck betreft, met de AM3-versie, zal dat zeker je bottleneck zijn, AM3 + misschien niet zo veel?

Ik zou het ermee eens zijn om voor de Phenom te gaan in plaats van een Zambezi 8-kern. De gedeelde FPU is vervelend, IMO.
Mijn bord is een 1.3, dus het heeft waarschijnlijk geen zin om er maximaal uit te halen, want het zal niet echt een geweldige speelautomaat zijn, maar een eenvoudige Athlon II met de ingebouwde 7025 zou er een capabele HTPC van moeten maken - waarschijnlijk beter dan de Celeron NUC die ik nu heb.
De SSD zal last hebben van SATA II-verbindingsbeperkingen en het bord ondersteunt slechts maximaal 8 GB RAM per Gigabyte-specificatie.
Wijs daar, maar het zal nog steeds de broek van een mechanische schijf slaan ... Goedkope SSD zou dan werken.
#2
+1
Adam Wykes
2016-07-28 02:58:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het beste antwoord hier is om hierin te stoppen wat het waard is - wat in feite een low-end spelsysteem is volgens de huidige normen. Als u een van de hexacore-CPU's hierin laat vallen, is dit waarschijnlijk een investering die het rendement gewoon niet waard is, aangezien deze CPU's zeer gewild zijn nu ze uit productie zijn en een hoge prijs op een doorverkoopcircuit vragen - zo erg zelfs dat nieuwere, goedkopere chips van AMD en Intel ze verslaan.

Aangezien het bovenstaande echter niet echt het ANTWOORD op uw vraag is, ligt het ANTWOORD op de CPU-ondersteuningspagina voor het revisieniveau van uw mobo: de krachtigste processor voor u beschikbaar is de Phenom II X6 1090T . De AMD Phenom II X6 1100T werkt mogelijk ook, maar wordt niet officieel ondersteund door het BIOS, dus ik kan niet definitief zeggen dat het zal werken. Het zal waarschijnlijk werken. Wees voorzichtig, want er zijn Phenoms gemaakt die de TDP-classificatie voor je board overschrijden en deze gemakkelijk kunnen beschadigen.

Welke GPU krijgt wel / niet bottleneck door deze CPU? Allemaal; dat is niet hoe bottlenecking werkt. Verschillende programma's plaatsen verschillende spanningen op verschillende delen van een computer, dus zelfs een high-end CPU kan de bottleneck zijn van een low-end GPU als deze iets probeert te doen als het verkleinen van een h.265-videotranscode, wat zeer CPU-intensief is. , of speel een spel als Civilization 5, dat berucht is om zijn hoge CPU-gebruik in de late game, maar relatief lage eisen stelt aan GPU's.

Omdat de beschikbare CPU's voor dit bord enigszins zwak zijn in vergelijking met moderne aanbiedingen in een vergelijkbare prijsklasse is het logisch om een ​​Nvidia GeForce GPU te krijgen in plaats van een AMD Radeon GPU, omdat historisch gezien de overhead van de Nvidia-driver (de belasting van de CPU wanneer de GPU draait) hoger was voor AMD-producten. Dit is echter geen belangrijke overweging, dus de prijs is een belangrijke bepalende factor.

De ingebouwde GPU heeft geen gevolgen voor uw doeleinden, tenzij u er een tweede scherm aan wilt koppelen; dan zou het een beetje logischer zijn om met Nvidia te gaan voor uw primaire GPU, zodat u een stuurprogramma-omgeving van één leverancier zou kunnen hebben, die iets stabieler zou moeten zijn (niet noodzakelijkerwijs, omdat u twee afzonderlijke stuurprogramma's moet uitvoeren en die oude moederbord-GPU heeft mogelijk geen Windows 10-compatibele stuurprogramma's).

Met een 1090T CPU en een behoorlijke overklok tot ongeveer 4 GHz op alle zes cores, gegeven een Titan X GPU (geen aanbeveling, alleen een verwijdering van de meeste GPU-knelpunten voor hypothetische doeleinden); dit systeem zou de meeste moderne spellen op maximale instellingen moeten aankunnen; een opmerkelijke uitzondering is elke titel die zwaar single-threaded is en veeleisend van de CPU (de meeste slechte consolepoorten bijvoorbeeld, waarvan Assassin's Creed: Black Flag en Unity schitterende voorbeelden zijn). Over het algemeen is de CPU minder een beperkende factor bij gaming-pc's dan de GPU. Er zijn tests uitgevoerd die aantonen dat de bescheiden Athlon 5350 bewonderenswaardig presteert in combinatie met een moderne middenklasse GPU. Waar u zich op uw gemak voelt in die prestatiegradiënt, hangt grotendeels af van uw persoonlijke smaak.

Dit was geweldig. Bedankt hiervoor. Ik kreeg uiteindelijk een oude GeForce GT730 van dezelfde vriend, maar ik heb nooit echt geprobeerd om er games op te spelen. Het doet het voorlopig prima als HTPC!
... maar welke CPU heb je erin gestopt? Dat is de vraag die er toe doet.
Lach niet. Hij had al een Sempron toen ik hem van hem kreeg, dus ik heb hem niet veranderd. Dat zal verklaren waarom ik niet heb geprobeerd om games te spelen!
Niet lachen, dat is prima voor uw doeleinden. Voor de goede orde, K10 semprons zoals die van jou zijn notoir goede overklokkers en core unlockers. Als je mobo BIOS een kernontgrendelingsoptie heeft, probeer het dan uit te voeren en kijk of je de sempron gratis kunt ontgrendelen naar een betere CPU! Het is een bediening met één klik, dus als het niet meteen werkt, reset je de CMOS-batterij en blijf je hem gewoon overklokken via bsel. Zoek die termen op voor meer info.
Dat hebben we allebei geprobeerd, maar het leek niet te werken. En toen dacht ik: ik ben een Sempron aan het overklokken. En toen gaf ik het op.
OK, Gigabyte lijkt het "Core Boost" te noemen - zoek dat in je BIOS.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...