Vraag:
Is er een monitor of converter die ik kan gebruiken om 4 video-uitgangen op één scherm te bekijken?
totymedli
2015-09-10 01:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel video-uitgangen die ik tegelijkertijd met een controlemonitor zou willen bekijken, maar ik wil geen monitor kopen voor elke video-uitgang zelf. Dus ik ben op zoek naar een vergelijkbare oplossing die we kunnen zien bij bewakingssystemen, waar de monitor is aangesloten op een DVR-eenheid, die meerdere camerabeelden verwerkt, en we ze kunnen zien in een soort raster.

DVR monitor

Is er zo'n apparaat voor gewone VGA- of HDMI-uitgangen? Het maakt niet uit of hij in de monitor zelf is ingebouwd of dat hij bijvoorbeeld 4 of meer ingangen heeft met één uitgang die ik op een monitor kan aansluiten. Het zou mooi zijn als de uitvoerlay-out kan worden geconfigureerd voor verschillende lay-outstijlen zoals in de onderstaande afbeelding, maar dat is geen vereiste.

Multiple video output layout styles

Als het de bedoeling is om een ​​demo te maken, dan kan deze [SO link] (http://stackoverflow.com/questions/14638038/combining-videos-in-opencv-and-qt) uitkomst bieden!
Begroting? Doorvoer?
@Gilles Maakt niet uit.
Welk type DVR gebruikt u? Is het mogelijk om software van derden erop te draaien, heeft het een centraal platform als optie?
@Gram Ik heb niet gezegd dat ik een DVR heb. Dat was slechts een voorbeeld van de indeling die ik zoek. Het zou me verbazen als een DVR-apparaat op dit soort gebruik zou zijn voorbereid. DVR-ingangen zijn meestal niet HDMI / VGA. Zelfs in dat geval zou het niet het beoogde gebruik zijn en zou ik ook betalen voor andere functionaliteit die niet gerelateerd is aan wat ik zoek.
Drie antwoorden:
#1
+6
Gram
2015-09-17 04:03:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb enkele mogelijke opties die nuttig kunnen zijn.

Optie 1: een tussenliggende hardware-oplossing gebruiken

Een optie zou Schermen een product dat zich tussen het scherm zelf en uw invoer bevindt. Het zit nu in Kickstarter, maar stelt je in staat om een ​​groot aantal inputs aan te passen door zijn eigen interne software uit te voeren. Een andere optie die nu beschikbaar is, is naar mijn mening de Cadent .

Optie 2: software bij de bron gebruiken om de afbeelding te splitsen

De goedkoopste optie zou zijn om software op de host te gebruiken om dit voor je te doen, maar ik denk dat dit misschien geen optie is op basis van de bron van de inhoud (camera of centrale DVR-eenheid) die u heeft.

Optie 3: de voortdurende zoektocht naar een scherm met meer dan twee hardware-ingangen

Momenteel staan ​​de meeste monitoren / of tv's die meerdere gelijktijdige invoer toestaan ​​slechts twee ingangen toe en bevinden zich bijvoorbeeld in de dure prijsklasse. Ik heb bijvoorbeeld de (zo goedkoop als ik kon 4k) Samsung LU28D590DS . Het heeft twee HDMI-ingangen die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Maar naarmate 4k meer mainstream wordt, kunnen er meer opties zijn voor gelijktijdige invoer.

Edit1: @Aditya Somani vond er een met vier inputs

Edit2: @Nathan Osman Ook een gevonden scherm dat zou moeten werken.


Even terzijde: een DVI-kabel kan via een goedkope adapter worden omgezet naar HDMI. Evenzo bestaan ​​er Displayport-adapters, maar deze zijn iets meer afhankelijk van de bron van het signaal of vereisen een actieve signaalprocesser.

Hier is een monitor die overeenkomt met optie 3: http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=04&l=en&sku=210-AHSQ
#2
+6
Aditya Somani
2015-09-18 00:07:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik momenteel een LG 29UM67, een 21: 9-monitor die de functies ondersteunt waar je het over hebt. Ik heb het op Amazon kunnen krijgen voor ongeveer $ 350, - en het ondersteunt tot 4 inputs tegelijk, met verschillende inputs of serieschakeling denk ik.

Hier is een link naar de LG-website voor hetzelfde - http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM67-P-ultrawide-led-monitor

Dat is geweldig. Ik wist niet dat een mainstream merk als LG een monitor met meerdere ingangen had gemaakt. Leuke aanbeveling!
#3
+1
totymedli
2019-06-04 09:25:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LG 43UD79

Dit is een monitor / tv die 4 HDMI-ingangen ondersteunt. Het kan een enkele invoer weergeven of ze allemaal tegelijk.

LG 43UD79 4 input

Het heeft meerdere lay-outopties en wordt geleverd met een afstandsbediening. Er is een video waarin u deze functie in actie kunt zien.

LG 43UD79 4 input layouts and remote

Deze is uitgebreid beoordeeld:Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...