Vraag:
Goede, goedkope microfoon voor spraak- / spraakopname?
JonasCz - Reinstate Monica
2015-09-11 23:03:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een goede microfoon voor het opnemen van spraak (bijv. voor podcasts, hoewel deze ook voor andere dingen kan worden gebruikt), idealiter voor minder dan $ 30.

Ik ben op zoek naar iets dat:

 • Minimaal gesis en een redelijke geluidskwaliteit heeft voor zijn prijs.

 • Zou werken met mijn huidige opstelling, die een laptop + USB-geluidskaart is.

Ik weet dat $ 30 (of zelfs minder) niet veel is voor een microfoon, maar ik zou iets beters moeten kunnen krijgen dan mijn huidige, zeer goedkope.

Er zijn een paar redelijk goedkope op Amazon ( voorbeeld), heeft iemand ervaring met de geluidskwaliteit van deze? Op de pagina staat dat het een condensatormicrofoon is, heeft hij dan fantoomvoeding nodig?

Eventuele aanbevelingen? Nog andere tips?

Hoe solide is dat budget? Zou een microfoon van $ 40-50 acceptabel zijn?
@Undo, een paar dollar meer zou goed zijn, maar ik wil niet te veel geld uitgeven. Dus nee, niet echt.
Bedankt allemaal voor je antwoorden! Uiteindelijk kreeg ik gratis een gebruikte Sennheiser shotgun-microfoon van een vriend, en ik ben er best blij mee.
Drie antwoorden:
#1
+13
Adam
2015-09-12 01:32:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Neewer NW-700 ($ 27) condensatormicrofoon kunnen vinden die wordt geleverd met een shockmount en XLR-naar-3,5 mm-kabel. Ik heb gelezen dat hiervoor hoogstwaarschijnlijk externe voeding nodig is, omdat de 3,5 mm-aansluiting het niet vanzelf doet. Als je echter met podcasting bezig bent, wil je een audio-interface en dergelijke bekijken.

Een alternatief hiervoor is een Tonor ($ 16) -consender microfoon. Deze is kleiner en goedkoper, maar de 3,5 mm-ingang is alles wat je nodig hebt. Hij wordt geleverd met een klein statief, wat geweldig is omdat condensatormicrofoons lastig te monteren zijn.

Beide microfoons bieden een uitstekende kwaliteit voor hun prijs en zullen handig zijn voor uw behoeften.

De Tonor lijkt aardig, al lijkt hij wat goedkoop. Zou er enig (na) voordeel zijn (qua geluidskwaliteit) in de USB-versie ervan?
@JonasCz USB-condensatormicrofoons zullen nooit zo goed werken als die met een XLR-ingang, maar deze is van hoge kwaliteit in vergelijking met andere in de prijsklasse.
#2
+7
ArtOfCode
2015-09-11 23:14:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Samson Meteorite is redelijk goed voor zijn prijs.

 • Zeer beperkt gesis. Sterker nog, op hoge niveaus is de kans groter dat omgevingsgeluid wordt opgenomen dan welk gesis.
 • Het is een USB-microfoon, dus het zou moeten werken met uw laptop met een minimale installatie (vereist installatie van stuurprogramma, zoals doen de meeste randapparatuur)
 • Het is een condensatormicrofoon, die goed is voor spraakopnamen.
 • Het is unidirectioneel, dus pikt alleen dingen op vanuit de richting waarin je het richt.
 • Het is iets minder dan £ 30, wat ongeveer $ 45 is als ik het me goed herinner - iets meer dan uw voorgestelde prijs, maar niet enorm.
#3
+3
belford
2015-09-16 23:46:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou ook een Samson -bedrijf aanbevelen.

Als u geen probleem heeft met het kopen van tweedehands artikelen, kunt u een Samson Go Mic voor minder dan $ 30 of koop een gloednieuwe voor $ 38 bij amazon.

Voordelen:

 • Draagbare USB-condensatormicrofoon
 • Plug en Play
 • Handige clip (u hoeft geen ander accessoire te kopen om het op zijn plaats te houden)
 • 'Natuurlijk' geluid (perfect voor podcasts) - bekijk deze vergelijking.

Dit is een erg populair model en je kunt betrouwbare recensies vinden zoals deze. enter image description here

enter image description here

enter image description hereDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...