Vraag:
Zijn er enkele goedkope NAS-apparaten die goed als webserver kunnen werken?
totymedli
2015-09-10 02:30:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het kopen van een volledige server is zowel duur in aanschaf als in onderhoud. Naarmate NAS-apparaten populair werden, geven ze ons de kans om servers te hebben die gemakkelijk te verkrijgen en goedkoop te onderhouden zijn, vooral als het gaat om stroomverbruik.

Het is ook een overkill om een ​​volledige server te krijgen voor een persoonlijk of low-traffic website, dus als iemand zijn eigen sites zou willen hosten maar niet op professioneel niveau of zonder een hostingplan (alleen LAN-gebruik of domotica), dan zou een NAS een goede oplossing kunnen zijn tussen een serverrack in de kast en een service die wordt verleend door een hostingbedrijf, met name dat een NAS is ontworpen om energiezuinig, gemakkelijk te onderhouden, stil, 24/7 te draaien, om nog maar te zwijgen van de ondersteuning voor RAID.

Wat zijn enkele goedkope NAS-apparaten die een goede webserver zouden zijn die maximaal een paar honderd bezoekers per dag kan bedienen en die de vrijheid bieden van een gewone server, maar dan op kleinere schaal. Iets waarmee je verschillende technologieën kunt installeren die worden gebruikt bij webontwikkeling (niet alleen PHP en MySQL). Geef mogelijk SSH-toegang en heeft een besturingssysteem dat (in termen van mogelijkheden) het dichtst bij een "normaal" server-besturingssysteem zoals Debian of CentOS ligt.

Lage kosten betekent dat het goedkoper is dan een desktop-pc die wordt gebruikt door de gemiddelde, alledaagse gebruiker in First World-landen.

Kunt u lage kosten in een bepaalde valuta (behalve pc's :)) uitdrukken?
Ben je bereid om je eigen te maken? Hergebruik een oudere computer enz. Zou u behoorlijk wat besparen.
Zou een Raspberry Pi die op USB-voeding werkt (d.w.z. max.5W) een optie zijn? Je krijgt een volledige Linux-machine (of als je moedig bent een ingesloten Windows 10-machine) en het is doodstil.
Twee antwoorden:
#1
+5
szoszk
2015-09-10 03:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik voor dit doel een Raspberry Pi (niet echt webhosting, maar ik heb hem alleen gebruikt om te testen, en het werkt prima). Het is een redelijk goede oplossing, omdat je er meer uit kunt halen dan alleen een NAS met webserver als je wilt.

Voor jouw doel zou ik de Raspberry Pi 2 aanbevelen, omdat deze betere prestaties levert en waarschijnlijk zou moeten gemakkelijk omgaan met uw aantal gebruikers.

Houd er ook rekening mee dat de prestaties van uw website worden beïnvloed door uw verbindingssnelheid (up en download), en dat u enige basisvaardigheden voor Linux nodig heeft om het in te stellen.

Er zijn ook andere barebonesystemen die goed zouden kunnen zijn, maar ik heb er geen ervaring mee.

De nieuwe Raspberry Pi 2, die aanzienlijk sneller en groter is dan het vorige model, kan ook Windows 10 embedded draaien. Ik heb het niet geprobeerd.
Maar hoe gaan ze om als NAS?
#2
+5
JohnB
2015-09-10 03:16:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb al een NAS-aanbeveling gedaan als antwoord op deze vraag, en ik zou dezelfde aanbeveling handhaven voor jouw situatie.

QNAP en andere commerciële NAS-apparaten zijn slechts kleine Linux-machines met aangepaste besturingssystemen om configuratie en beheer klantvriendelijk te maken. Standaard zijn QNAP-apparaten ingesteld als webservers. Het beheer en de configuratie kunnen allemaal worden afgehandeld via de webinterface van het apparaat. De goedkope modellen (zoals de TS-231) zouden snel worden verzand door een dynamisch bediende website met veel verkeer, maar voor iets eenvoudigs zouden de prestaties geschikt moeten zijn.

De voorwaarde is dat u dat niet mag doen. ontvang de nieuwste en beste serversoftware die beschikbaar is als een eenvoudig te installeren pakket. Dit is bijvoorbeeld wat "apps" ik momenteel kan installeren, vermeld onder "Developer Tools":

QNAP App Center

Let op: de versies voor deze services zijn achter de huidige stabiele tak. Als je absoluut het nieuwste nodig hebt, kan het zijn dat je het handmatig via SSH kunt installeren. Als je iets minder doe-het-zelf wilt, zijn er ook eenvoudige installatie-opties voor veel populaire CMS'en.

QNAP App CenterDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...