Vraag:
Oortelefoonaanbeveling met een goede kosten-batenverhouding
0rkan
2015-09-11 20:14:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben al jaren op zoek naar een goede oortelefoon, maar die stopt na een paar maanden altijd met werken. Soms scheurt de kabel gewoon af, wordt losgekoppeld van de 'kop' of begint hij defect te raken. Er was zelfs een oortelefoon die geweldig klonk, maar daarna zonder duidelijke reden stopte met werken.

Ik wil een oortelefoon met die eigenschappen:

 • Goede geluidskwaliteit - ik wil graag luisteren meestal 320 kbps MP3-muziekbestanden met veel verschillende instrumenten / geluiden tegelijk (progressief, fusion, avant-garde)
 • Betrouwbaarheid - ik geef de voorkeur aan een niet zo goede oortelefoon die meer dan een jaar meegaat dan een geweldige die na een maand stopt met werken
 • Sterke kabel - De belangrijkste reden dat ik een oortelefoon wil en geen koptelefoon is vanwege de draagbaarheid, maar de meeste telefoons die ik had kabels een beetje gedraaid zonder slechter te klinken (soms permanent)
 • Comfortabel - ik gebruik oortelefoons gedurende ten minste de helft van mijn wakkere tijd op doordeweekse dagen, dus ik wil en moet dat ze zich op die manier comfortabel voelen. het hoeft niet om de paar minuten of om het uur te worden verwijderd om mijn oren niet te bezeren.

Als een pluspunt kan het worden geleverd met een klein hoesje om het binnenin te beschermen e mijn rugzak.

Hoe kan ik die kwaliteiten kennen door alleen naar de telefoonspecificaties te kijken? Is er een algemene manier die beter is dan rond te vragen of het geluk te beproeven met vallen en opstaan? Waar kan ik een goede oortelefoon vinden die niet zo duur is?

Met oortelefoons bedoel je oordopjes? Zoals degenen die in je oor gaan? Eenvoudig ontwerp, niet degenen die aan de binnenkant zitten, maar met een oorbevestiging aan de buitenkant zodat ze op hun plaats blijven (zoals degenen die zijn ontworpen voor mensen die gaan hardlopen).
Ik vind het een of ander ontwerp niet erg, zolang ze maar goed klinken en comfortabel op mijn oor passen.
Vijf antwoorden:
#1
+6
Adrian Pop
2015-09-11 20:45:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou de Roccat Syva oordopjes aanraden. Ze hebben een platte kabel, goed geluid & bas, betrouwbaar (heb ze al meer dan 2 jaar). Ook als zijknooppunt zien ze er erg gaaf uit.

Er zijn enkele dingen die over hen moeten worden gespecificeerd:

 • Ze hebben een microfoon aan de kabel (die is redelijk goed, zal niet in de war raken, zal niet breken)

 • Ze hebben een TRRS 3,5 mm-aansluiting (dat betekent een gemeenschappelijke aansluiting voor microfoon en geluid)

 • Er is GEEN geluidscontrole op de kabel

 • Ze worden niet geleverd met een speciale hoes om ze te beschermen

De prijs is ongeveer $ 30 - $ 40. Goed besteed geld zou ik zeggen.

En om je andere vragen te beantwoorden:

 • Zelfs als ze de specificaties op de doos hebben, helpen ze niet zo veel, omdat ze de impedantie kennen en frequentie ... Ik studeer elektronica en begrijp nog steeds niet hoe ze de geluidskwaliteit beïnvloeden. Het hangt ervan af hoe ze zijn gebouwd en met welke componenten.
 • Deze "hoofdtelefoon zoeken" is meer zoals je zei ... vallen en opstaan, aanbevelingen, testen enz.

Ik wens je het allerbeste bij je zoektocht.

#2
+5
0rkan
2015-09-21 22:19:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel ik ervoor heb gekozen om Sennheiser Momentum-in-ear-telefoons te bekijken, kon ik deze in mijn land niet echt voor een betaalbare prijs kopen.

Dus ik heb de Philips SHE7050BK en het voldoet aan de vereisten:

 • Goede geluidskwaliteit - Frequentierespons van 8Hz - 23kHz

 • Betrouwbaarheid - Te testen

 • Sterke kabel - Platte kabels die niet in de knoop raken

 • Comfortabel - verschillende oordopjes voor een perfecte pasvorm

 • Extra's:

  • Geluidsisolerende oordopjes
  • Fijn afgestelde drivers van 9 mm
  • Rubberen kabelontlasting
  • Prijsklasse voor $ 30
#3
+4
ArtOfCode
2015-09-11 20:36:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad aan: de Sennheiser Momentum In-Ear-telefoons.

Ze hebben / zijn:

 • Uitstekende geluidskwaliteit
  Met een frequentierespons van 15-22k Hz, krijgt u het volledige geluidsbereik. De middentonen zijn iets minder krachtig dan bij sommige andere koptelefoons, maar niet opvallend veel.
 • Zeer betrouwbaar
 • Platte kabel
  Een platte kabel, die plat is, is minder waarschijnlijk gedraaid in de zin dat een cilindrische draad dat zou doen. Het is ook een behoorlijk sterke kabel om op te starten.
 • Redelijk prijskaartje
  Ze kosten ongeveer £ 65 ($ 100), wat, hoewel een opmerkelijk bedrag, de moeite waard is. Ze bieden uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid voor hun prijsklasse.
 • Comfortabel
 • Een microfoon bevestigd
Ik herinnerde me net (dankzij [Adrian Pop] (http://hardwarerecs.stackexchange.com/users/248/adrian-pop) opmerking) dat ik de oortelefoon ook nodig heb om comfortabel te zijn, omdat ik hem veel zal gebruiken.
@0rkan - ze zijn comfortabel. Ik heb dat in mijn antwoord bewerkt.
#4
+3
benjamin moskovits
2015-10-08 10:33:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kijk eens naar Sony's MDRV6. Het is heel helder, zeer comfortabel, gaat lang mee en heeft een geweldige geluidsweergave. Ik gebruik het al jaren en het is erg prettig voor de oren en zelfs mensen die naast je zitten kunnen de muziek niet horen, dus ik heb het gebruikt in vliegtuigen en metro's omringd door anderen.

Het wordt veel gebruikt in geluidsopnamestudio's en is momenteel verkrijgbaar voor $ 79 bij Amazon. Het wordt geleverd met een kunstleren tas waarin de koptelefoon past. Het snoer is nooit in de knoop geraakt, maar ze zijn lang (ik geloof dat ze 8 voet lang zijn).

#5
+2
Journeyman Geek
2015-10-11 19:41:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De xiaomi piston 2.0 / 2.1 (er is momenteel een 3.0-model uit), maar ik heb hem nog nooit eerder gebruikt.

enter image description here

De versie van de klifnoten

 • Prijs: 20-30 usd afhankelijk. Ik heb de mijne voor 20 dollar.

 • Goede geluidskwaliteit - goed genoeg. Ik heb het op mijn goede uitrusting op een leeuwerik geprobeerd en het klinkt prima. Mijn telefoon / wat Google ook speelt, transcodeert het, lijkt de beperking te zijn.

 • Betrouwbaarheid - ik heb de mijne ongeveer 6 maanden gehad, denk ik. Het is stevig gebouwd.

 • Sterke kabel - Met Kevlar versterkte kabels, op de helft van de kabel omhuld. Gewrichten worden beschermd door de afstandsbediening.
 • Comfortabel - Heeft verschillende oordopjes om aan uw behoeften te voldoen

Dat is het model dat ik sowieso heb. Recensies zijn redelijk en mensen vinden het vaak leuk. En ja, ze worden geleverd met een hoesje, een rubberen opwindwidget en andere glimmende dingen.

De koptelefoon is gemaakt van gefreesd aluminium. Kabel heeft een afstandsbediening en de lengte tussen de stekker en de controller is bedekt met een beschermend omhulsel en zou kevlar moeten zijn versterkt. De koptelefoon heeft een geweldige trekontlasting en ik heb de mijne al een tijdje, dagelijks gebruik zonder problemen. Het is serieus stevig gebouwd.

Je krijgt 3 paar gladde oordopjeshoezen in verschillende maten en een flenzen, die strakker zou moeten passen.

De geluidskwaliteit is redelijk, mijn telefoon is meer een beperkende factor (ik ben een audiosnob). Ze zijn ongeveer net zo goed als je zou krijgen voor de prijsklasse. Het wordt geleverd met die mooie rubberen koptelefoonhouder en 'jewel case', en de verkoopprijs is ~ 30 usd.

De afstandsbediening bevindt zich onder waar de koptelefoon splitst. Het heeft 3 knoppen, hoewel de volumeknoppen alleen op sommige telefoons werken.

Dat gezegd hebbende, er zijn veel vervalsingen van deze zo waarschuwende emptor. Ik heb de mijne rechtstreeks van xiaomi.

Gezien het feit dat ik met supergoedkope koptelefoons ging sinds ik er nogal wat heb vermoord, en dit heeft me overleefd, zou ik zeggen dat dit een sterk paar is.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...