Vraag:
Moet ik een processor vinden met "hyper-threading"?
Zizouz212
2015-09-10 01:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Intel Core i7-processor heeft een functie die bekend staat als "hyper-threading". Onder verwijzing naar hun website:

Intel® Hyper-Threading Technology (Intel® HT Technology) 1 gebruikt processorbronnen efficiënter, waardoor meerdere threads op elke kern kunnen worden uitgevoerd. Als prestatiefunctie verhoogt het ook de verwerkingscapaciteit van de processor, waardoor de algehele prestaties van software met threads worden verbeterd.

Dit klinkt natuurlijk een beetje als een advertentie en het laat niet zien of minder gewenste eigenschappen, zoals meer stroomverbruik.

Wat is hyperthreading precies? Wanneer moet ik een processor kopen die hiervan gebruikmaakt?

Net als een FYI, is "hyper-threading" niet nieuw in de i7-serie. Intel Xeons had het in 2002, net als de Pentium 4 Extreme Editions van consumentenkwaliteit.
Ik heb deze vraag gesloten omdat het meer een algemene adviesvraag is, die [niet langer binnen de scope valt] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/questions/343/do-we-still-want‌ -algemeen-adviesvragen / 345 # 345).
Twee antwoorden:
#1
+13
enderland
2015-09-10 02:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is hyper-threading precies?

Dit is een proces waarbij je processor een andere processorkern simuleert, waardoor betere multithreading / enz. mogelijk is.

Een dual-core machine met hyperthreading heeft bijvoorbeeld:

  • 2 fysieke cores
  • 4 virtuele cores

In zekere zin laat dit de processor "doen alsof" hij meer cores heeft.

Wanneer moet ik een processor kopen die hiervan gebruik maakt?

Dit kan handig zijn als je applicaties doet die zwaar multi-threaded zijn. Virtuele machines, beeld- / videoverwerking, compileren van code, enz. Als uw computergebruik sterk afhankelijk zal zijn van de CPU.

Voor de meeste gebruikers zal hyperthreading een minimaal effect hebben.

Als een product zichzelf adverteert met "hyper-threading", zou de definitie dan niet iets kunnen zijn waarvan de adverteerder besluit dat het is? Zijn er enkele officiële wetten / richtlijnen waaraan ze zich moeten houden?
#2
+5
Franck Dernoncourt
2015-09-10 02:13:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is hyper-threading en hoe werkt het? legt goed uit wat hyper-threading is:

Hyper-threading is waar je processor beweert 2 fysieke processorkernen te hebben, maar heeft er maar 1 en wat extra rommel.

Het punt van hyperthreading is dat vaak wanneer je code in de processor uitvoert, er delen van de processor inactief zijn . Door een extra set CPU-registers op te nemen, kan de processor zich gedragen alsof hij twee cores heeft en dus alle delen van de processor parallel gebruiken. Als de 2 cores allebei één component van de processor moeten gebruiken, dan wacht er natuurlijk één core. Dit is waarom het dual-core en dergelijke processors niet kan vervangen.

Dit artikel presenteert een benchmark over de voordelen van hyper-threading:

enter image description here

Zoals het prestatieverbeterende cijfer van slechts tot 30% aangeeft, is Hyper-Threading niet hetzelfde als het verdubbelen van het aantal cores op een processor.

Een andere benchmark is hier te vinden:

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Wikipedia heeft een sectie over de prestaties van hyper-threading. In wezen zijn de resultaten niet duidelijk.

Dus al met al is het waarschijnlijk handig als u van plan bent meer threads te laten draaien dan het aantal fysieke cores, wat waarschijnlijk het geval is, maar de prestatieverbeteringen zullen echter niet wonderbaarlijk zijn en in sommige gevallen nul.

Werkelijk? Linkantwoorden of antwoorden van mindere kwaliteit? Niet echt wat we zoeken in gesloten bèta's ...
@Zizouz212 Moet ik antwoorden van andere SE's kopiëren en plakken? Niet mijn schuld als je vraag al in een andere SE is gepost.
@Zizouz212 Meta: [Wat te doen als een vraag een antwoord heeft in een andere SE?] (Http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/q/30/40)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...