Vraag:
Goedkope oplossing voor point-to-point lasercommunicatie
peterh - Reinstate Monica
2015-09-12 21:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een manier om een ​​tweerichtingscommunicatiekanaal te bouwen tussen externe hosts (ver weg), in grote elektrische smog (grote stad), maar waar het weer overwegend schoon is (een regenachtige dag is geen probleem) .

Ik denk dat het relatief eenvoudig kan worden opgelost door rs232 door een gemoduleerde laser te tunnelen en ppp in die rs232 te tunnelen.

Helaas heb ik bij het zoeken naar verschillende laseroplossingen gevonden alleen industriële oplossingen en niets in het budget van het huis.

Bestaan ​​ze? Zijn technologie is waarschijnlijk niet veel complexer, zoals een infrarood tv-controller.

Naar welk bereik en welke bandbreedte streeft u?
@CeesTimmerman Sommige km. Minder dan 5.
Twee antwoorden:
#1
+6
Cees Timmerman
2015-10-07 16:19:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een Nikon Coolshot 20 6x20 laserafstandsmeter is weerbestendig, gemakkelijk te richten en werkt tot 500 meter voor € 166,95. Als u een van deze aan elk uiteinde gebruikt, moet communicatie tot 1 km mogelijk zijn, op voorwaarde dat u ze kunt wijzigen: electronics.stackexchange.com zou moeten kunnen helpen.

Goedkoper is nog steeds Ronja (Reasonable Optical Near Joint Access), voor 60 USD + 70 manuren voor een 10 Mbps optische communicatieverbinding op afstanden tot 1,4 km. Lasers in plaats van leds kunnen dat bereik verdubbelen tot 3,0 km, of meer indien gelicentieerd of roekeloos.

De beste en goedkoopste optie zou WokFi zijn:

WokFi-antennes zijn vervaardigd uit algemeen verkrijgbare holle metalen keukenborden of schotelafdekkingen (die niet perfect parabolisch hoeven te zijn); Aziatische wokken hebben de voorkeur omdat ze vormen hebben die het dichtst bij parabolisch lijken. Een in de handel verkrijgbare wifi-antenne, meestal een USB wifi-dongle, wordt voor de schotel opgehangen en met een kabel aan de computer bevestigd.

Medium WokFi setup

WokFi-winsten zijn doorgaans 10+ dB, met bereikverhogingen, en kunnen dus 16-32 keer hoger zijn dan met een kale USB-adapter. Ranges (LoS) zijn typisch 3-5 km , hoewel een uitgelijnd paar vergelijkbare punt-naar-punt zendontvangeropstellingen 10 km over een duidelijk pad kunnen naderen. Bovendien bieden bepaalde verbeterde WokFi-antennes en antennes die zijn gemaakt met ronde of ovale schotelantennes met een diameter van 60 tot 90 cm een ​​nog veel groter bereik, tot wel 20 km.

Ik denk dat je misschien in de war hebt gebracht waar het OP om vraagt. Uw aanbeveling is voor een product dat de afstand tot een doel meet. Het OP wil gegevens tussen twee punten verzenden. Ook is het idee om twee draagbare laserapparaten op elkaar te richten voor communicatie een beetje onpraktisch.
Ze zenden en ontvangen laserpulsen; uit de details van de vraag zou ik aannemen dat OP bekend is met het aanpassen van hardware.
Bij sterk gerichte antennes kan het nodig zijn het zendvermogen van een WiFi-apparaat te verminderen om te voldoen aan de Amerikaanse federale wet 47 CFR 15 (gereguleerd als Deel 15 door de Federal Communication Commission volgens de richtlijnen uitgelegd op https://afar.net/tutorials/fcc- regels /), de Canadese nationale wetgeving (RSS-210 van Industry Canada) en de nationale wetgeving van andere landen.
#2
+2
Adam Davis
2015-11-04 20:36:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lees deze hele site door, zodat u al snel niet meer denkt dat de technologie eenvoudig is.

De realiteit is dat lasercommunicatie met hoge snelheid (dwz traag volgens de huidige normen 10 Mbps) helemaal niet triviaal is, en zeker niet over de afstanden die u nodig hebt. Alleen al bij het optische pad zijn er zoveel afwegingen dat je maanden of jaren zou kunnen besteden aan het ontwerpen van iets dat überhaupt zou aansluiten, laat staan ​​een betrouwbare link te bieden. Kies je bijvoorbeeld een lagere divergentie, die meer kracht naar het eindpunt krijgt, maar betekent dat als een van de uiteinden meer dan een micrometer beweegt, de verbinding verloren gaat, of heb je een grotere divergentie waardoor het richten minder kritisch wordt, maar levert zo'n laag vermogen dat u moeilijk kunt ontvangen?

Dat is slechts een van de vele, vele afwegingen en verliezen in de optische padtechniek, en heeft zelfs geen invloed op de noodzakelijke ruisarme versterkers en elektronica, noch de fysieke laaginterface naar het netwerk (de netwerken) of de computer (s) die bij de communicatie betrokken zijn. Dit negeert ook de voorschriften voor laseremissies in een stad.

In ieder geval, als uw vereisten dat zijn

  • Lasercommunicatie
  • Tot 5 km afstand
  • Grootte van het huisbudget

Dan is het antwoord op uw vraag, "Bestaan ​​ze?" nee.

Controleer alstublieft het andere antwoord, het lijkt mij best goed. Hoe dan ook, het is mij niet duidelijk waarom de tweerichtingscommunicatie een showstopper zou zijn. "Home budget size" is geen erg duidelijke limiet, en de 2-weg communicatie verdubbelt alleen de prijs. Met andere woorden: als er een eenrichtingscommunicatie in huisbudgetgrootte bestaat, waarom zou ik er dan niet twee van hen kopen voor de twee richtingen?
@peterh Ik heb mijn antwoord enigszins aangepast - ik wilde niet benadrukken dat communicatie in twee richtingen veel moeilijker zou zijn dan in één richting. Wat ik had moeten benadrukken, is dat optische padverliezen, zelfs op een schijnbaar heldere dag, aanzienlijk zijn, en er zijn zoveel andere problemen dat een goedkope oplossing niet redelijk is, en zeker niet bestaat, behalve voor de elektronica en optische ingenieurs die rekenen hun honderden uren werk aan dit als "gratis". "Thuisbudget" en "minder dan 5 km" bestaan ​​niet voor zelfs maar eenrichtingscommunicatie - tenzij je tijd vrij is en je een expert bent.
@peterh Zelfs de ronja-oplossing bereikt niet de helft van die afstand en vereist veel tijd en expertise om te bouwen.
Als je wet en ethiek niet erg vindt, kun je een klasse 3B-laser krijgen om mensen en sensoren af ​​te leiden [ruim 6 km] (http://www.lasersafetyfacts.com/resources/Laser-hazard-distance-chart.pdf ).


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...