Vraag:
Draadloze webcam op batterijen
Mark
2015-09-17 10:47:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verplichte webcomic-referentie: https://xkcd.com/941/

Ik wil proberen stereoscopische video met lange baseline van wolken te maken. Om dit te doen, heb ik een paar webcams nodig die ik 30 tot 300 meter uit elkaar kan plaatsen om video naar mijn laptop te streamen. Ik denk dat de beste plaats om dit op te zetten een nabijgelegen klif is, maar dat betekent dat het mij enigszins ontbreekt aan de gebruikelijke computerinfrastructuur (stopcontacten, draadloze toegangspunten, enz.).

Vereisten:

  • Wifi-ondersteuning, bij voorkeur ad-hocmodus.
  • Aangedreven door batterijen (bij voorkeur) of met een externe voeding kan ik vervangen door een batterijpakket.
  • Voorspelbare latentie. Als beide camera's beelden van een seconde geleden laten zien, is dat prima; als de een in realtime vertoont en de ander wordt vertraagd door willekeurige bedragen, werpt dit de stereo-illusie weg.
  • Goedkoop. Ik zou dit graag onder de $ 100 willen houden voor een paar webcams; onder de $ 50 zou leuk zijn.
  • Ondersteuning voor Linux (bij voorkeur) of Windows XP.
Het zal niet werken met je budget, en het is niet draadloos (je moet wat coax op de grond laten vallen), maar je zou beveiligingscamerasystemen kunnen overwegen. Je hebt stroom nodig bij de ontvangende eenheid (dus neem bijvoorbeeld een UPS mee), maar dat voedt de camera's. Het zijn typisch analoge videocamera's, dus constante, voorspelbare latentie, hetzelfde op alle camera's.
+1 voor xkcd en het idee om dit echt te proberen, misschien met Google Cardboard om te bekijken. Misschien wilt u gewoon een UPS kopen en een laptop instellen om twee normale webcams te gebruiken en deze via internet naar u te streamen.
Ik heb dit geprobeerd en de meeste zijn in zwart-wit of van slechte kwaliteit. Ik heb er eigenlijk een. Waarom ondersteuning voor Windows XP?
Een antwoord:
Criggie
2015-11-05 10:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou geen gebruik maken van draadloos omdat draadloos een te grillige prestatie zal zijn voor jouw behoeften.

Gebruik in plaats daarvan een paar POE-camera's, twee lange Cat5-kabels, twee POE-injectoren en een schakelaar of een POE-schakelaar , en een laptop om de opname te doen. Dit alles zou werken op een omvormer van 150 W die op een auto-accu kan werken.

Camera $ 100 NZ / stuk http://www.cdlnz.com/index.html?do=viewproduct&p=LAN080&code=NFC31-IR Dit zijn 720p HD, dus de is 1280x720 en is net geen 1 megapixel. Webcams zijn meestal 640x480 bij 0,3 megapixel.

POE-switch $ 60 NZ http://www.trademe.co.nz/975329444 je vindt hier iets op eBay om dit te doen .EDIT: Netgear heeft een goedkope 5-poorts switch GS205 die POE is, $ 35 NZ http://www.trademe.co.nz/977028525

Kabel, gestrand cat5, 30 cent / meter of $ 100 / rol van 1000 voet. http://www.cdlnz.com/index.html?do=viewproduct&p=NC105&code=C-C5E-ST%20R Ethernet is tot 100 meter van de switch verwijderd, maar u kunt tot 120 meter of zo. Als je het te lang afknipt, knip dan gewoon 5 meter af en gebruik dat om later flyleads te maken.

Plooien voor de uiteinden $ 10 NZ Het gereedschap kost iets meer.

Omvormer om te geven netspanning van een 12V-bron $ 40 NZ http://www.cdlnz.com/index.html?do=viewproduct&p=UPS600&code=IPS-250

Volledig opgeladen auto-accu - Het is het beste om een ​​reserve mee te nemen, of gebruik er een in uw auto. Afhankelijk van de conditie en de belading kan het zijn dat u tot een uur voordat het te vlak is om uw auto te starten, iets krijgt. Je kunt de motor stationair laten draaien, maar dit kost brandstof.

Dat is allemaal ongeveer $ 410, maar je hebt veel onderdelen die kunnen worden hergebruikt of doorverkocht. Misschien kun je er ook wat van lenen.

Ik kan niet zien hoe je het voor $ 50 zou doen. Je zou beperkt zijn tot twee goedkope USB-webcams die op een laptop zijn aangesloten, en je zou er maximaal 10 meter tussen zitten, zelfs als je actieve USB-boosterkabels gebruikt.

De derde optie zou kunnen zijn om twee actiecamera's te gebruiken, ze in te stellen en op beide op te nemen, dan in het midden te gaan staan ​​en een groot kleppenbord te gebruiken om een ​​geluidspiek te maken voor synchronisatie.

Wat er ook gebeurt je moet wat software vinden om de beelden te combineren, en zoiets als google kartonnen videospeler om het te screenen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...