Vraag:
Is er een moederbord dat ARM-processors ondersteunt?
jellyfish man
2016-08-28 12:27:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omdat ARM-processors veel minder duur zijn en veel stroom verbruiken, wil ik ze gebruiken op een pc met pc-type RAM en harde schijf.

Is er een moederbord waarop ARM-processors kunnen worden gebruikt? met pc-gebaseerd RAM en harde schijf?

Er is geen 'systeemstandaard' voor arm zoals er is voor x86-pc's - in wezen voor elk systeem met één arm dat u op de markt zou kopen, is het besturingssysteem er speciaal voor gebouwd. Er zou vanaf 2014 een standaard Arm Server-platform moeten zijn, maar ik heb het nog niet gezien.
Twee antwoorden:
Adam Wykes
2016-08-29 03:37:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eigenlijk heel goed mogelijk. AMD zou dev-boards uitbrengen op basis van hun nieuwe Opteron A1100 octocore ARM APU, maar zoals je kunt zien, zijn er ernstige problemen geweest om daadwerkelijk iemand zover te krijgen dat hij de verdomde dingen verzendt.

Een andere verleidelijke mogelijkheid is het MP30-AR0 Server Board van Gigabyte. Nogmaals, het vinden van iemand die dit stomme ding wil verzenden, is het moeilijkste deel, maar het bestaat.

Gezien Windows 10 werkt op ARM, werkt Android op ARM, werkt ChromeOS op ARM , Linux werkt op ARM, en een of andere vorm van Mac's OS werkt op ARM ... Ik laat je raden waarom deze kaarten niet gemakkelijk beschikbaar zijn voor eenvoudige consumenten in een tijd waarin CPU-kracht steeds minder relevant wordt voor de meeste gebruikers. / p>

is er een moederbord dat nvidia tegra x1 ondersteunt? hoe zit het met een bord waar meerdere fiches op staan?
Je weet toch van het beroemde tegra k1 dev-bord? Het heeft geen standaard RAM-slots, maar ik geloof wel dat het een sata-poort heeft. En nee, je kunt nog geen twee contactdozen hebben. AMD skybridge was van plan om dat te doen, maar daarvoor weet ik de projectstatus nu niet
Ik ben er vrij zeker van dat Skybridge werd gedood, en ze concentreerden zich volledig op een puire x86 zen. Ik vraag me af of via zoiets als dit heeft
@JourneymanGeek Via * zou * moeten worden omdat het hen onmiddellijk competitief zou maken, maar om Keller te horen vertellen dat de luchtbrug "moeilijk" was en dat komt van het brein van K8, A7 en Zen.
En het is het niet waard. Dat gezegd hebbende, besteden de meeste x86-processors een relatief klein aantal transistors aan x86-instructies, en in theorie zou je dat kunnen ruilen voor arm, terwijl de andere blokken hetzelfde blijven. In de praktijk is geen van de kleinere x86-makers via of amd erin geslaagd, ondanks het proberen.
Wat ik heb GEHOORD - en ik ga niet op zoek naar de bron, maar alleen om de geruchtenmolen te voeden - is dat Socket AM4 ARM-onderdelen zal hebben die eraan werken. Dat zou geen gelijktijdige x86 AFAIK betekenen, maar het zou een beetje in overeenstemming zijn met wat we bespreken.
De marktprijs van `MP30-AR0` was bijna $ 1000 per stuk - nog steeds benieuwd waarom het niet populairder is geworden?
Scott Franco
2018-12-24 13:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen reden waarom u geen standaard moederbord in IBM-PC-formaat zou kunnen hebben met een ARM-CPU. Gewoon gehoorzamen aan de vormfactor (die tegenwoordig niet alleen montagegaten bevat, maar ook een set connectoren aan de achterkant voor video, USB, Net, etc.) en PCI-compatibel zijn, zou het doen. Het is duidelijk dat de stuurprogramma's en de software aangepast zijn, maar een Linux-distro zou dat gemakkelijk kunnen doen, en Windows zal binnenkort ook op ARM draaien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...