Vraag:
Met welk type apparaat kan ik een ander USB-apparaat programmatisch uitschakelen / inschakelen?
peterh - Reinstate Monica
2015-09-09 22:23:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een externe server (die ver, ver weg loopt), waarop een heel belangrijk USB-apparaat is aangesloten (bel T). Soms sterft dit apparaat gewoon. Als dit gebeurt, lost een simpele plug-out-plug-in het probleem ter plekke op. Maar om dat te doen, moet iemand fysiek aanwezig zijn en de plug-out doen - plug-in terug met zijn eigen handen.

Dit is wat ik zou willen automatiseren.

Mijn idee is om een ​​ander (USB of niet) apparaat te hebben dat de stroomlijn van een ander apparaat kan besturen, dus:

  1. het blijft tussen T en mijn server
  2. kan de power van een ander USB-apparaat
  3. vanaf de server kan ik het op afstand bedienen (ideaal zou een char-apparaat zijn, maar elke andere oplossing is ook acceptabel).
  4. ol >
Ter verduidelijking: zou u de stroom voor de USB-stroomomvormer zelf kunnen uitwisselen? Of moet het zijn nadat de stroom is omgezet in USB?
http://askubuntu.com/questions/149242/is-it-possible-to-power-up-ports-on-a-usb-hub-from-ubuntu http://stackoverflow.com/a/3246415/27727
Ik heb te maken gehad met dit exacte probleem met een Raspberry Pi en een USB 3G-modem. De oplossing was om de USB-poort op een laag softwareniveau uit en weer te schakelen met behulp van een geautomatiseerd bash-script. Ik denk dat dat praktischer zou zijn dan een hardware-oplossing.
@enderland Ik weet niet wat u begrijpt over "cyclusstroom voor de USB-stroomomvormer". Ik wil programmatisch een 5V DC van een USB-lijn uit- en inschakelen vanaf een Linux-server.
@derobert Sommige van de antwoorden zijn daar redelijk bruikbaar, maar niet alle. Eigenlijk is het meest bruikbare imho het "hub-ctrl" commando. Hoe dan ook, mijn grootste probleem met zo'n softwaregerichte instelling dat ik nooit zal weten of de _power_ van het apparaat echt is uitgeschakeld, of dat het alleen een "onderbreek jezelf" of een soortgelijk commando kreeg.
Ik kan me een LEGO mindstorm-opstelling voorstellen, waar het een signaal ontvangt en een gemotoriseerde arm het apparaat fysiek loskoppelt / opnieuw verbindt via een commando op afstand.
Drie antwoorden:
JonasCz - Reinstate Monica
2015-09-10 00:23:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn in wezen twee opties:

  1. Een USB-hub met stroomregeling, zoals deze, die voor dit doel is ontworpen. Het lijkt erop dat sommige andere USB-hubs dit ook kunnen, kijk deze vraag op StackOverflow voor details en mogelijk andere methoden om dit te doen.

  2. DIY , met een USB-gestuurd relais om de stroom naar het USB-apparaat in en uit te schakelen, zie deze blogpost voor een illustratie van hoe iemand het deed.

  3. Misschien het probleem met uw USB-apparaat oplossen?

1: Geweldig idee, ik zal het proberen! 2: Kan worden gedaan, maar als ik zo'n goedkoop apparaat kan kopen, is dit wat ik zal doen. 3. In mijn geval is het onmogelijk, dit is geen "koop een andere USB-stick voor $ 5".
Jet
2015-09-10 02:25:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn nog meer opties (toegevoegd aan het antwoord van JonasCZ):

  1. KVM - over het algemeen een goede optie om servers op afstand te bedienen.
  2. Raspberry Pi of Arduino (enz.) - gemakkelijk en goedkoop. In het geval van Raspberry Pi kun je hem aansluiten op de nodige poorten, verbinding maken met het net en dat is alles. Ze hebben ook pinnen die gemakkelijk te programmeren zijn.
1. Afaik de meeste KVM-besturing alleen usb-hids, en vanaf de usb-slave-kant (dus ik zou kunnen selecteren welke _master_ controller ik wil dat de slaaf het ziet). Ik heb precies het tegenovergestelde nodig. 2. Goed idee, ik zal het proberen - helaas kan ik maar één antwoord geven, maar dat van jou verdiende het ook.
Steve Neely
2016-11-08 05:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op het werk, in mijn lab, gebruik ik een programmeerbare USB-hub van Acroname ( https://acroname.com/store/s77-usbhub-2x4?sku=S77-USBHUB-2X4 ). Als u dit aan uw server hebt gekoppeld, kunt u via (op afstand) bereiken en de hub elke poort op zijn uitgang uitschakelen / inschakelen. Vrij elegant en heeft me een hoop tijd en ruimte bespaard.

Ik denk dat ze nu ook een USB 3.0-hub hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...