Vraag:
ASIO-geluidskaart die werkt in Linux
Fabian Fagerholm
2015-12-25 16:52:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een ASIO-geluidskaart die ik zou gebruiken in zowel Windows als Linux (dual-boot). Het moet foutloos werken in Windows, en ik zou liever hebben dat het ook volledig in Linux werkt. Ik kan echter leven met een kaart waarvan sommige functies zijn uitgeschakeld in Linux, zolang het standaard afspelen en opnemen werkt, ik geen eigen stuurprogramma's hoef te installeren, het werkt betrouwbaar en is probleemloos (dwz geen configuratie voor normaal geluid werkend krijgen, en dat alles "hoeft niet eerst in Windows op te starten voordat het in Linux werkt").

Ik zou de voorkeur geven aan een PCIe-kaart, en hoewel ik dit voornamelijk zou gebruiken voor afspelen, heb ik willen ook dat de opname werkt. Ik gebruik Debian. Prijsklasse: minder dan 150 €.

Ook hier zou ik graag het antwoord op willen weten. Hoewel ik genoegen zou nemen met elke geluidskaart die goed werkte op zowel Windows als Linux. Ik gebruik de Soundblaster Live! 5.1-kaart, en hoewel het een redelijke kaart is, laat de geluidskwaliteit een beetje te wensen over. Is ASIO een wenselijke standaard voor een geluidskaart? Ik heb de Wikipedia-pagina gelezen, maar dat zei me niet veel.
@FaheemMitha ASIO is waarschijnlijk niet nodig als je games wilt spelen, naar muziek wilt luisteren en dat soort dingen. ASIO is nodig als je echt geluid met lage latentie nodig hebt op Windows, en veel muzieksoftware vereist een ASIO-geluidskaart om een ​​verstandige (lage) latentie te bereiken. Als u bijvoorbeeld een MIDI-toetsenbord gebruikt om geluiden te triggeren die door de computer worden gespeeld, moet u het geluid heel snel nadat u een toets heeft ingedrukt, uit de luidsprekers halen. Anders zal het behoorlijk moeilijk zijn om te spelen, vooral als je met iemand anders speelt (zoals in een band).
Ik keek naar de Xonar DX. Zie http://www.linux-hardware-guide.com/2014-11-04-asus-xonar-dx-soundcard-pcie-7-1-digital-out-dolby-eax-192khz-24bit-low-profile . Is dat een ASIO-kaart?
Eigenlijk wordt de vergelijkbare D2X vermeld als ASIO. Zie http://www.linux-hardware-guide.com/2014-08-02-asus-xonar-d2x-sound-card-pcie-7-1-digital-inout-dolby-dts-eax-192khz-24bit -asio
Een antwoord:
Faheem Mitha
2016-02-02 01:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Asus Xonar D2X lijkt aan uw vereisten te voldoen.

Hier zijn twee links met betrekking tot Linux-ondersteuning:

http: //www.linux-hardware-guide. com / 2014-08-02-asus-xonar-d2x-geluidskaart-pcie-7-1-digital-inout-dolby-dts-eax-192khz-24bit-asio

en

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Vendor-Asus

Amazon.de lijkt lijst het voor minder dan 150 €. Bijv.

http://www.amazon.de/Asus-D2X-interne-Soundkarte-Digital/dp/B0011BC1FO/

Het is ook een ASIO geluidskaart.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...