Vraag:
Autobewaking op lange termijn
NotJamesBond
2015-11-01 05:56:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben van plan mijn auto uit te rusten met camera's en een recorder. De specificaties klinken misschien een beetje James Bond als je het leest, maar ik zou het graag willen laten werken zonder Q van de MI6, of zonder hun geld nodig te hebben. :-)

Ik vind het prima om wat meer uit te geven als de beperkingen dit vereisen, maar als er een goedkope oplossing is die een beetje erger is, kan dat ook goed zijn.

Laat het me weten als iets onduidelijk of ondergespecificeerd is!

Stroomvoorziening:

 • Het hele ding moet 24/7 draaien, dus een laag stroomprofiel zou goed zijn om de auto-accu niet leeg te laten lopen te veel.

Camera's:

 • Het beste zijn twee of drie camera's in de auto, dus ze zijn beschermd en " verborgen ", dus niet direct zichtbaar. Kleine zwarte doos op de achterkant van de achteruitkijkspiegel is ook in orde.
 • Nachtzicht zonder extra licht (alleen van straatlantaarns, geen IR-licht ) zou erg fijn zijn. Ook zeer dynamisch, zoals het lezen van de kentekenplaat van een auto met verlichting. Lang geleden las ik dat CMOS daar beter voor geschikt is dan CCD, is dit nog steeds het geval?
 • Oplossing zou moeten zijn om auto's of personen te herkennen voor het geval er iets gebeurt. Laten we zeggen dat alles tussen de 5 en 20 meter scherp moet zijn.
 • Is dit mogelijk met een vaste lens of is autofocus nodig? Als dat het geval is, zou het het beste zijn als het werkt zonder een signaal zoals een focusraster te verzenden. Hetzelfde als de IR-lampen, ik wil gewoon geen dieven of wat dan ook een fooi geven dat er een camera draait.
 • Bekabeling moet eenvoudig zijn, dus het beste is alles op 12 volt en ik denk dat de kabels naar de recorder wel 6-8 meter lang kunnen worden.
 • De beeldkwaliteit moet ongeveer één megapixel zijn voor "normaal" 4: 3 of 16: 9 sterk > camera's. Of wat nog beter zou zijn, als het een groothoeklens is van ongeveer 2-3 megapixels .
 • Ik dacht aan twee groothoekcamera's of vier normale camera's, dus ongeveer 4-6 megapixels in totaal.
 • Monochroom beeld is oké .

Recorder:

 • Geen weergave nodig.
 • Gegevens van alle camera's moet 24/7 en misschien een week worden opgeslagen.
 • Moet verbinding maken met het draadloze netwerk terwijl ik dicht bij huis ben en de gegevens opnemen rechtstreeks naar een thuisserver en breng ook alle opgenomen gegevens over.
 • De gegevensverwerking moet plaatsvinden op de thuisserver om het stroomverbruik in de auto te verminderen, zoals welke beelden überhaupt zijn gewijzigd of compressie algoritmen.
 • Ik dacht aan een raspberry pi , maar ken alleen de open printplaten. Als er een versie is met volledige behuizing, zou dat perfect zijn. Of gespecialiseerde recorderhardware , wat het ook werkt.
 • Als meerdere camera's te veel zijn voor één recorder, kunnen meerdere recorders ook goed zijn, zodat ze allemaal kortere kabels kunnen gebruiken.

Opslag:

 • Moet schokken tijdens autoritten overleven, dus een draaiende schijf kan slecht zijn, maar met 3 afbeeldingen per seconde (?!) die ongeveer 10 tera bytes SSD moeten zijn ??

Weer:

 • Weet je niet zeker of de camera in de auto of buiten moet staan, je hebt weerbescherming nodig, de iets anders om te werken als de voorruit beslaat.
 • De temperatuur is hier meestal -10 ° C tot 40 ° C, maar als de parkeerplaatsen langer in de zon staan, kan het oplopen tot 90 ° C?

Als dit te veel is voor één vraag, kan ik het ook opsplitsen?

Gewoon nieuwsgierig ... waar parkeer je je auto dat hij 90C bereikt?
@Andy: Ik las een artikel over het niet houden van dieren in de auto, dat de "kamer" temperatuur oploopt tot 60 ° C en dat ze een grijze auto gebruikten, dus ik dacht dat de zwarte delen waarschijnlijk een stuk warmer worden?
Ik denk dat macht je belangrijkste beperkende factor zal zijn. Gebruik al deze dingen op de accu van je auto en je zult de motor na een dag niet meer kunnen starten. Ik denk dat je beter camera's buiten de auto kunt plaatsen en deze kunt bewaken via POE-bekabeling.
@Criggie: Maar mag apparatuur met een laag vermogen niet langer meegaan? Als ik de camera op mijn iPhone zou gebruiken, denk ik niet dat de hele auto-accu leegloopt. Ter verduidelijking, ik woon op de achtste verdieping en de straat is 100 meter verderop en meestal parkeer ik daar nog eens 200-500 meter vandaan, dus de bekabeling op die afstand zou behoorlijk moeilijk zijn. Veel bomen, dus meestal is er ook geen zichtlijn.
Ik zou ook blij zijn met een gedeeltelijke aanbeveling voor de camera's, ik denk dat van daaruit de rest op de een of andere manier kan worden uitgezocht, maar ik heb geen idee hoe ik erachter kan komen welke camera 's nachts werkt zonder extra IR-leds of iets dergelijks.
http://www.alibaba.com/product-detail/2MP-High-resolution-mini-USB-endoscope_60294263358.html Dit is een endoscoop / bore-o-scope 2mp (1600x1200), overleeft 80C, waterdicht, 2M 5M 7M 10M 15M 20M kabellengtes, waterdicht niveau IP67, brandpuntsafstand 6 CM-oneindig. Er staat weinig licht, en je kunt uiteraard leds uitzetten. Ik heb geen idee hoe deze 's nachts aflopen, maar alles ** Nachtzicht ** dat ik vond, lijkt infrarood-leds nodig te hebben. Het is 9 mm, dus je zou het moeten kunnen verbergen en misschien meerdere overlappende eenheden kunnen gebruiken.
Je zou iets DIY kunnen proberen dat is gebouwd rond een RPi en een RPi-camera.
Ik zou een Raspberry Pi- en Arduino-project willen voorstellen. Op die manier hebt u meer controle over systeemvariabelen.
Ik herinner me dat ik eens las dat elke temperatuurstijging van 18 graden F de levensduur van de halfgeleider halveert.
Ruw rekenen op de stroomvereisten is meer dan 5A. Dit betekent dat uw standaard auto-accu (63Ah) deze minder dan 10 uur van stroom zal voorzien voordat deze volledig leegloopt. Tenzij de batterij nieuw is, zou de tijd dus ongeveer 12 uur zijn ... Ik stel voor terug naar de tekentafel.
Ik zou reflecterende raamschermen toevoegen en kijken of je de temperatuur op warme dagen kunt verlagen. U moet waarschijnlijk zonnecellen toevoegen aan elke vierkante centimeter van de buitenkant van uw auto om het systeem van stroom te voorzien en / of batterijen op te laden.
Zou u, om te voldoen aan de eisen van de stroomtemperatuur, een afstandsbediening (hoeft eigenlijk geen afstandsbediening te zijn) of iets dergelijks installeren, zodat het systeem de airconditioning kan laten werken en de batterij kan opladen als dat nodig is? Waarschijnlijk de enige manier om een ​​auto vol batterijen te vermijden. Weet niet hoeveel extra gas je nodig hebt, maar er is veel gas voor nodig om de prijs van zoveel batterijen te overwinnen.
Een antwoord:
Alex
2018-11-09 12:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om enkele problemen met uw installatie te identificeren:

Stroomvoorziening: Het hele ding zou 24/7 moeten draaien, dus een laag stroomprofiel zou goed zijn om Laat de auto-accu niet te veel leeglopen.

Als u hem 's nachts laat draaien, moet een IR-led branden. Om 20 meter te kunnen zien, zou deze LED waanzinnig helder moeten zijn, dus niet erg laag. Als je alleen straatverlichting wilt gebruiken, kun je beter een Raspberry Pi-apparaat instellen om met vaste tussenpozen foto's met een lange belichtingstijd te maken, in plaats van een video. Dan betekent lange belichtingstijd dat u de vereiste duidelijkheid kunt vergeten. Nogmaals, de stroomvereisten zouden enorm zijn; Ik raad EV-batterijen aan om dit te doen, omdat ze meestal een vrij hoge vermogen-gewichtsverhouding hebben. Misschien twee of drie, als je een week achtereen weg bent: hangt ervan af hoe je de rest van de randapparatuur hebt geïnstalleerd. Dus vergeet ook niet goedkoop te zijn.

Camera's: bekabeling moet eenvoudig zijn, dus het beste is alles op 12 volt en ik denk dat de kabels naar de recorder wel 6-8 meter lang kunnen worden .

Houd er nogmaals rekening mee dat hoe langer de kabel, hoe meer spanningsverlaging. Ik had kabels van 3 meter lang in mijn auto, en ik moest ze al 8-gauge laten lopen om mijn apparatuur probleemloos op 40 graden Celsius te kunnen laten werken. Ze zouden nog dikker moeten zijn om op 90 graden te werken.

Moet verbinding maken met het draadloze netwerk terwijl ik in de buurt van huis ben en de gegevens rechtstreeks op een thuisserver opnemen en ook alle opgenomen gegevens overbrengen.

Ik geloof dit is direct in tegenspraak met uw vereiste zou het beste zijn als het werkt zonder een signaal te verzenden . En nogmaals, je zou veel moeten programmeren om dit te laten werken met de Raspberry Pi. Er zal geen opnamesoftware voor algemene doeleinden met dergelijke attributen worden ontwikkeld, totdat de markt ervoor groot genoeg is.

Opslag: Moet schokken tijdens autoritten overleven, dus een draaiende schijf kan slecht zijn, maar met 3 afbeeldingen per seconde (?!) zou dat ongeveer 10 tera bytes SSD moeten zijn ??

Ja. Houd er rekening mee dat de meeste SSD's niet eens op 90 graden kunnen worden opgeslagen zonder hun gegevens te verliezen - laat staan ​​werken bij die temperaturen. En draaiende schijven verbruiken te veel elektriciteit. Ik moet ook vermelden dat typische EV-batterijen snel achteruitgaan bij temperaturen hoger dan 40 graden Celcius, behalve dat er een versie voor hoge temperatuur van Saft EV-batterijen is die ik heb kunnen vinden, die meer dan tienduizend dollar per blok kost. Met andere woorden, de kosten om deze installatie te laten werken, lopen op.

Als u toevallig een manier vindt om uw vereisten te verminderen om deze opstelling realistischer te maken, help ik u graag met daadwerkelijke productaanbevelingen . Voorlopig denk ik dat je post meer hypothetisch dan praktisch is.

Wat als de gebruiker een apparaat heeft toegevoegd om de auto op een ingestelde temperatuur en / of een ingesteld batterijniveau te starten. Zo krijgen we die 2 aspecten onder controle. Een 10k-batterij is het equivalent van veel benzine, die niet langer nodig zou zijn.
Wat bedoel je met, op een ingestelde temperatuur?
"stel temperatuur in". Als de auto bijvoorbeeld 90F bereikt, wordt de auto automatisch gestart met de airconditioner aan, totdat deze teruggaat naar 70F. Het is duidelijk dat 90F een willekeurige "ingestelde temperatuur" is, kan van alles zijn. Als de auto-accu% 20 (of etc) heeft, start u de auto om de accu op te laden.
Ja, dit zou dan werken. Hoewel het erg duur is. Het duurste verwachte onderdeel is het programmeren van de synchronisatie op de Raspberry Pi ('geen signaal verzonden' betekent dat het netwerk moet worden uitgeschakeld; om te synchroniseren, moet je het netwerk inschakelen, het juiste wifi-signaal detecteren, FTP instellen verbinding, en pas dan synchroniseren), en de kosten van oplaadbare auto-accu's (ze zouden snel veel cycli krijgen). De kosten van benzine zouden de volgende kostenfactor zijn.
De meeste hybrides hebben een kleine motor die alleen elektriciteit produceert, misschien als je er een toevoegt, zelfs als je hem in de kofferbak moet leggen, zou dit de brandstofkosten helpen verlagen. In plaats van de hele motor te laten draaien om alleen de accu of accu's op te laden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...