Vraag:
Moederbord kiezen voor een budget gaming-pc met AMD Athlon X4 860K-processor
Neophyte
2015-11-05 23:05:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De titel zegt eigenlijk alles. Ik ben een budget-gaming-pc aan het samenstellen en heb besloten voor een AMD Athlon X4 860K-processor en nu moet ik er een moederbord voor kiezen.

Mijn totale budget voor de pc is € 500-600 ($ 550-660 ).

Ik zal mijn pc gebruiken om games te spelen zoals de Fallout-serie, de Elder scrolls-serie, League of Legends, Crusader Kings 2 en dergelijke. Ik gebruik Fallout 4 als maatstaf voor prestaties. Idealiter zou ik willen dat de computer uiteindelijk ook Elder Scrolls 6 kan draaien, maar het zal waarschijnlijk zo'n 3-6 jaar duren voordat ze die maken, waardoor de systeemvereisten moeilijk te voorspellen zijn.

In het geval dat het op de een of andere manier relevant is, denk ik erover na om van de gelegenheid gebruik te maken om over te schakelen naar Linux en Wine in plaats van geld uit te geven aan een andere editie van Windows.

Ik zou graag willen beginnen met 8 of 16GB RAM en heb de optie om in de toekomst te upgraden naar 32GB.

Geïntegreerde grafische kaart zou fijn zijn om als back-up te hebben als mijn GPU het begeeft. Dit is vooral een punt van zorg omdat ik de 7 jaar oude GeForce 9600 GT van mijn vorige computer zou kunnen hergebruiken om nu kosten te besparen en een nieuwe grafische kaart te krijgen als eerste grote upgrade.

Ik ben me bewust van de oude GPU kan Fallout 4 niet draaien, maar ik ben niet van plan de game bij de release te spelen. Ik ben van plan het te krijgen tijdens een Steam-uitverkoop. Tegen die tijd heb ik ook een upgrade naar een moderne GPU.

Waarschijnlijk haal ik alle componenten van hier. Het is een Sloveense website, dus voor de meesten van jullie kan er een beetje een taalbarrière zijn. Ik heb geprobeerd het door Google translate te laten lopen, maar dat brak de configuratortool. In wezen werkt de tool door componenten te selecteren in het vervolgkeuzemenu, te beginnen met een processor, dan het moederbord en dan al het andere. "Matična plošča" is het moederbord. De componenten zelf hebben standaard internationale namen.

De website vermeldt de volgende moederborden als beschikbaar (van minst tot duurste):

  1. ASRock FM2A88X Extreme4 +, AMD A88 Mainboard - FM2 +
  2. ASRock FM2A78M-HD +, DDR3, SATA3, HDMI, USB3, FM2 / FM2 + mATX
  3. GIGABYTE GA-F2A78M-D3H S-FM2 + mATX
  4. Gigabyte F2A88XM-D3H, AMD A88X Moederbord - FM2 +
  5. GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H, DDR3, SATA3, USB3, HDMI FM2 + mATX
  6. GIGABYTE GA-F2A88XM -D3H 3.0 FM2 + mATX
  7. Gigabyte F2A88X-D3H, AMD A88X moederbord - FM2 +
  8. ASRock FM2A88X Extreme4 +, AMD A88 moederbord - FM2 +
  9. ASRock FM2A78M-ITX +, AMD A78 moederbord - FM2 +
  10. GIGABYTE G1.SNIPER A88X, DDR3, SATA3, USB3, HDMI FM2 + ATX

De beschrijving van nummers 1 en 6 zegt dat het moederbord bedoeld is voor AMD-processors met een geïntegreerde GPU, wat de Athlon X4 860K niet heeft. Ik vermoed dat dat betekent dat ik waarschijnlijk een van de andere acht moet kiezen, maar ik heb geen idee wat hardware betreft en heb geen idee welke.

Dus tot slot is mijn vraag welke van de vermelde moederborden zouden het beste zijn voor mijn behoeften? Of zou u een model voorstellen dat niet op de lijst staat?

Fallout 4 spelen op dat wordt moeilijk, ik weet niet zeker of het er zelfs maar mee zal beginnen. ik zou aanraden om voor een build zoals deze te gaan: https: //pcpartpicker.com/b/W73Ff7 het is budgetvriendelijk en zal fallout 4 op high draaien (als het je lukt om die gpu voor die prijs te krijgen)
als je die gpu voor die prijs niet kunt vinden, ga dan voor een 960 of een r9 290 als je kunt. er is ook deze: https://pcpartpicker.com/b/Rz8dnQ ik weet niet zeker hoeveel de poort je zal kosten in totaal maar goed, het valt binnen uw budget en u kunt dingen toevoegen terwijl u doorgaat;)
@Rudra Matroja Als je zegt dat je FO4 speelt op "dat", wat bedoel je dan precies met "dat"? De oude GPU? Als dat zo is, is dat geen probleem, want ik ben niet van plan de game bij de release te spelen, maar in plaats daarvan te wachten op een Steam-uitverkoop en tegen de tijd dat ze het in de uitverkoop hebben, heb ik ook mijn GPU geüpgraded.
Ik denk dat een GTX 950 zou volstaan ​​voor 30 FPS bij gemiddeld, hoewel OP's plan om te wachten om de GPU later te krijgen, ons meer informatie zou geven om verder te gaan als de tijd daar is.
Oh, als je van plan bent een nieuwe gpu te krijgen, dan is er geen probleem denk ik, maar voor Fallout 4 op die cpu zul je het moeten doen met lage / gemiddelde instellingen, omdat dit waarschijnlijk een knelpunt zal zijn.
Heb je Amazon geprobeerd voor de moederborden?
@RudraMatroja Ik denk niet dat Amazon naar Slovenië verzendt, dus het is misschien geen optie voor OP. Over het algemeen hebben instellingen veel meer invloed op het GPU-gebruik dan op het CPU-gebruik, daarnaast zou OP ongeveer 10% kloksnelheid moeten kunnen verhogen met een fatsoenlijke luchtkoeler.
Amazon verzendt wel naar Slovenië, maar de selectie is beperkt en bevat geen moederborden die compatibel zijn met de processor die ik heb gekozen.
@Rudra Matroja, ik ben een beetje in de war door uw opmerkingen. De eerste configuratie die je hebt gekoppeld, gebruikt dezelfde processor die ik van plan ben te krijgen en je zei dat het de game op hoge instellingen zou draaien. Maar toen zei je dat de processor waarschijnlijk een bottleneck gaat worden en dat ik het spel alleen op gemiddelde instellingen kan spelen. Kan je verduidelijken? Trouwens, ik ben heel blij dat ik het spel op gemiddelde instellingen kan spelen. Ik speelde Skyrim op gemiddelde instellingen zonder de HD-patch en die graphics waren goed genoeg voor mij. Ik wil gewoon dat het spel soepel verloopt met een consistente 30+ fps.
Een antwoord:
timuzhti
2015-11-06 10:03:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad de Gigabyte F2A88XM-D3H aan, een A88X-moederbord dat de meeste moderne functies zou moeten bieden met 4 RAM-slots, wat een upgradepad betekent naar 32 GB DDR3, en 4 + 2 fasen wat zorgt voor een behoorlijke overklokruimte. De duurdere Gigabyte G1.SNIPER of Asrock Extreme6 bieden slechts een beperkt voordeel, behalve meer toeters en bellen.

Ik moet toegeven dat het budget lang niet zo beperkend is als ik aanvankelijk dacht, aangezien je van plan bent je GPU, het duurste onderdeel van een spelsysteem, en je hebt waarschijnlijk geld over voor extra's zoals een Windows-licentie of een SSD. Je hebt echter niet echt genoeg voor een i5, wat de volgende stap is aan de intel-kant, en ik aarzel om het AM3 + -platform aan te bevelen, dus als je een overgebleven budget hebt, raad ik je aan het op te slaan voor je GPU, of krijg een betere koeler.

Het moederbord ondersteunt de Athlon 860K, maar als het wordt geleverd met een oude revisie van het BIOS, moet je het misschien terugsturen om het te laten flashen met een F6 of nieuwer. Zorg ervoor dat u met de winkel communiceert om te zien of ze het voor u kunnen doen.

Moederborden worden tegenwoordig over het algemeen niet geleverd met geïntegreerde grafische afbeeldingen. Als je er een wilt, moet je € 20-40 pond extra uitgeven voor een APU. Die zullen slechter presteren vanwege het gedeelde TDP, maar met DX12 kunnen ze misschien een beetje helpen.

TDP = thermische ontwerpkracht of iets anders? Ik ben niet bekend met het acroniem en heb het nu gewoon gegoogeld. Als ik besluit mijn oude GPU niet opnieuw te gebruiken en een nieuwe te kopen, zou een APU dan tastbare voordelen hebben?
@Neophyte Ja, het is thermische ontwerpkracht. Kortom, hoeveel elektriciteit het ding mag gebruiken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...