Vraag:
1 TB of meer HDD voor Playstation 4
Simple Sandman
2015-09-10 23:20:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welk type harde schijf moet ik zoeken voor een Playstation 4? Ik sta meestal voor SSD boven traditioneel, maar ik sta ook open voor het idee van hybriden.

Ik heb gekeken naar Samsung 850 EVO en PRO SSD's en ik heb persoonlijke ervaring met SanDisk SSD op mijn persoonlijke spelcomputer. Deze vallen een beetje buiten mijn prijsklasse.

Er zijn veel verschillende sites die HDD's aanbevelen, maar ik wil er zeker van zijn dat wat ik krijg een geweldige levensverwachting zal hebben en ook geweldige prestaties.

Hier is een site met een vergelijkingstest tussen de drie verschillende typen en hun prestaties (te veel informatie om hier te posten): http://www.ign.com/wikis/playstation-4 / PlayStation_4_Hard_Drive_Speed_Test_Comparison

Volgens de site presteert SSD over het algemeen beter met de installatietijd, opstarttijd en niveaubelasting.

Als je bedrijven wilt aanbevelen of zelfs bepaalde schijven, dat zou ook zeer op prijs worden gesteld.


Update:
Ik realiseer me dat SSD's een beetje buiten mijn prijsklasse vallen voor 1 TB . Dus ik ga je gang en bekijk wat 2,5 "HDD's.

Wat is uw budget voor de rit? Op dit moment zal een 1TB 2,5 "HDD veel goedkoper zijn dan een 1TB SSD. Kun je linken naar de schijven waar je naar hebt gekeken? Wordt dit een interne of externe schijf?
Dit wordt een interne harde schijf en ik begin in te zien waarom ik gewoon voor een HDD zou moeten gaan in plaats van SDD. Ik heb de vraag bijgewerkt met links naar de Samsung 850s. Ik zal de harde schijf onderzoeken en de vraag aanpassen
Na wat Amazon te hebben gezocht naar wat ik wil, ben ik bezig met zoiets als [dit] (http://www.amazon.com/Seagate-HN-M201RAD-Momentus-SpinPoint-ST2000LM003/dp/B00I8O6OQ4/ref=pd_bxgy_147_img_y). Het heeft een hele goede prijs en het lijkt echt een goede reputatie te hebben.
@SimpleSandman Ik denk dat je SSD bedoelt, niet SDD.
@ArtOfCode Wauw ... bedankt dat je me daarop hebt gewezen. * gezicht palm *
Ik heb gelezen dat bij het upgraden van de harde schijf in een PS3 elke vervangende schijf nodig is, zolang deze gelijke of hogere RPM's heeft als het origineel; maar een station met een lager toerental start niet op. Ik weet niet of dat waar is voor PS4, maar het is het overwegen waard, denk ik.
Vier antwoorden:
Cfinley
2015-09-11 03:19:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb naar een andere harde schijf gezocht die aan uw vereisten voldoet, en degene waarnaar u hebt gelinkt in uw opmerkingen, is de beste die ik heb gevonden. De capaciteit is 2 TB, het is een standaardformaat, dus het past in je PS4, en overal waar ik heb gekeken, hebben mensen gezegd dat het een betrouwbare schijf is.

Het nadeel van deze rit is zijn snelheid. Wit maakt het gebruik van de SATA 6.0 Gbps-interface, ik betwijfel of je dat in je gebruik zult zien. Idealiter zou je willen dat de RPM rond de 7200 ligt, maar aangezien dit zo'n harde schijf is, zou je dezelfde, zo niet betere, prestaties moeten zien dan de standaard harde schijf die bij je console werd geleverd.

ArtOfCode
2015-09-11 01:03:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt sterk af van wat je zoekt in de rit; SSD's zijn sneller, maar uiteindelijk minder betrouwbaar.

SSD's werken met elektronische circuits en NAND- (of NOR-) poorten om gegevens op te slaan. Traditionele HDD's gebruiken magnetische platen. Dit zorgt voor snellere prestaties van SSD's, omdat ze niet op de schijf hoeven te draaien en naar de schijflocatie hoeven te zoeken die door het besturingssysteem wordt gevraagd.

Als u echter op zoek bent naar langdurige betrouwbaarheid, winnen HDD's uit. Zoals ik in dit antwoord heb uitgelegd, zijn harde schijven minder vatbaar voor onopzettelijke schade en gegevensverlies. Als u deze laat vallen terwijl wordt verwerkt, bestaat het risico dat u gegevens verliest, maar als het inactief is, is het hoofd veilig.

Voor een Xbox (of welke gameconsole dan ook) raad ik aan een SSD te gebruiken. Je hebt niet echt langdurige opslag nodig (de volgende console komt snel genoeg uit), en de SSD zal veel snellere opslag- / laadtijden bieden, wat wenselijk is.

Het grootste nadeel van een SSD is de prijs, maar (IMO) de snellere reacties die ze geven, maakt het een waardevolle investering.

Waar heb je het over? Een harde schijf is veel minder betrouwbaar dan een SSD ...
@Firepower0701 Langdurige, magnetische opslag verslaat elektronica, die kwetsbare componenten bevat die bij impact of extreme omstandigheden defect kunnen raken. Magnetische opslag zou sterk worden beïnvloed als u er een magneet naast plaatst, maar dat doet u over het algemeen niet. Lees mijn gekoppelde antwoord.
harde schijven hebben trouwens ook elektronische opslagmethoden. Het heet cache.
De betrouwbaarheid van @Firepower0701 kan op verschillende manieren worden gemeten. Met gegevens die bijvoorbeeld vaak veranderen, zal de SSD uiteindelijk zijn herschrijfcycli uitputten.
Maar als u een redelijke SSD koopt, zal de tijd die nodig is om al die lees-schrijfcycli uit te voeren, veel langer duren dan de duur van uw harde schijf. Als u bijvoorbeeld elke dag 10 GB (meer dan de meeste mensen op één dag) aan gegevens leest en schrijft, duurt het nog steeds meer dan 30 jaar om een ​​Intel 750-serie SSD te doorlopen. (Ik ga uit van optimale omstandigheden ... bij kamertemperatuur en geen snelle trillingen gedurende de levensduur van de schijf.)
@Firepower0701 Zou dit cijfer van 30 jaar nog steeds gelden als u 10 GB per dag leest en schrijft op een grotendeels volle schijf die nog maar 80 GB vrije ruimte over heeft? Ik vermoed van niet, dat het is gebaseerd op 10GB / dag in vergelijking met de volledige capaciteit, wat alleen van toepassing is op een lege of grotendeels lege schijf.
@Dan dat is niet hoe lees-schrijfcycli werken.
Adam Comerford
2015-09-23 15:41:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op basis van persoonlijke ervaring (3 van de 4 mislukt, enkele maanden na elkaar aangeschaft) raad ik aan om weg te blijven van de hybride schijven, zoals ik in de toekomst zal doen. Een beperkt aantal dat ik ken, ik had gewoon pech kunnen hebben, maar op dit punt verminder ik mijn verliezen met die technologie. Ik denk dat als de kosten van SSD's dalen, ze in ieder geval een beperkte levensduur zullen hebben als levensvatbaar product.

Tot nu toe heb ik geen SSD-storing gehad (van de> 10 persoonlijk gekocht sinds 2009 in formaten van 75 GB tot 512 GB tot nu toe), hoewel ik er een heb gehad die in een minder presterende staat is beland, bedankt naar een defecte SATA-kabel. Ik heb tientallen harde schijven in bezit gehad en had een handvol defecten, maar niets benadert het uitvalpercentage dat ik tot nu toe bij hybrides heb gezien.

Op het moment van schrijven komen SSD's in het bereik van $ 0,30 tot $ 0,40 per GB voor formaten tot 500GB.

Het interessante hier is dat (als voorbeeld, vandaag geplukt uit Newegg) de kosten voor een 250 GB SSD van Samsung momenteel $ 0,40 / GB bedragen, wat daalt tot $ 0,35 / GB voor het 500 GB-model. Met 1 TB komt diezelfde schijf op $ 0,37 / GB en is hij te koop. Dit is echter het soort profiel dat we gewend zijn te zien. In wezen betaalt u voor het topsegment van elk technisch segment (momenteel 4TB + HDD, 1TB + SSD) altijd een premie - hetzelfde geldt voor CPU, geheugen, grafische kaart, moederborden, beeldschermen enz.

Dit is over het algemeen hoe ik mijn SSD-aankopen zal doen - kies een paar fabrikanten met een goede reputatie (Intel, Samsung) en bepaal vervolgens het vereiste SSD-niveau (budget, consument, onderneming - in Samsung-termen EVO, PRO, Enterprise). Als je dat eenmaal hebt gedaan, kijk dan naar de kosten per GB voor elke aangeboden maat en zoek naar de sweet spot - die qua grootte meestal een of twee sporten onder de top zal zijn.

Eigenlijk werkt deze methode voor de meeste dingen - CPU (voorheen kosten per Ghz maar nu duisterder), RAM (ook kosten per GB), grafische kaarten (hangt af, maar de kosten per FPS in een high-end game die ik speel is hoe ik het doe), harde schijven (kosten per GB). Er is altijd een goede plek op de curve, en deze zal meestal een beetje onder de rand liggen, en er is vaak sprake van uitverkoop (dus let op ze).

Ik zie uit vervolgcommentaar dat je dat bent kijken naar harde schijven vanwege de prijs, dus laten we eens kijken waar de sweetspot voor die in de rij staat.

Bewerken: analyse van 2,5 "schijven bijwerken dankzij opmerkingen

Als u naar 2,5" schijven kijkt die u een beetje een snelheidsboost geven (7200 rpm) en je geen zorgen hoeven te maken over de interface (de PS4 is beperkt tot SATA II) een ding dat meteen duidelijk was, is dat er niet veel keuze is, hier zijn de kosten per GB van een selectie van Seagate 2.5 "7200 RPM-schijven:

 • $ 0,188 / GB - 1 TB
 • $ 0,186 / GB - 750 GB
 • $ 0,129 / GB - 500 GB

Dat model van 500 GB was eigenlijk goedkoper dan de kleinere schijven, dus nauwelijks een verrassing dat ze de standaard zijn voor de PS4. Het is vermeldenswaard dat de prijzen van de SSD 1 TB "slechts" 2x de 7200 RPM harde schijven in de vormfactor van 2,5 "zijn, dus het is niet zo duur als in vergelijking met 3,5 "-drives (zie hieronder).

Hier is mijn originele vergelijking, waarin ik ten onrechte een profiel van 3,5" -drives heb gemaakt. Het is illustratief, dus ik zal het hier achterlaten ter referentie:

Ik kies een enkel merk waarmee ik goede ervaring heb (Seagate), ga voor 7200 rpm-schijven en let niet te veel op andere factoren (garantie, cache etc.) aangezien dit een ruwe schatting is:

 • $ 0,092 per GB - 500 GB
 • $ 0,049 per GB - 1 TB
 • $ 0,0375 per GB - 2 TB
 • $ 0,03 per GB - 3 TB
 • $ 0,038 per GB - 5 TB

Het specifieke model dat ik voor het gemak zocht, had geen maten van 4 TB / 6 TB, maar je snapt het wel: het lijkt erop dat 3 TB of 4 TB je waarschijnlijke goede plek is vanuit het perspectief van de kosten per GB (terzijde: ongeveer een tiende van de SSD-prijzen hierboven), dus ik zou op zoek gaan naar goed beoordeelde, betrouwbare schijven in dat bereik en met vertrouwen kopen (voorlopig). Ter referentie: de 8TB 7200 RPM-schijven zijn zeldzaam en komen op ~ $ 0,7 per GB binnen op het moment dat dit antwoord wordt geschreven.

Ik heb geen PlayStation 4, maar ik ben er vrij zeker van dat ze alleen 2,5 inch-schijven accepteren. Pas ook op voor Seagate-schijven van 3 TB, aangezien deze een [hoog uitvalpercentage] hebben (http://techreport.com/news/27697/latest-backblaze-reliability-data-shows-carnage-for-3tb-seagate-drives).
Je hebt gelijk - ik had het moeten controleren - het principe is hetzelfde, maar ik zal het binnenkort opnieuw doen met 2,5 inch in gedachten
Firepower0701
2015-09-11 02:15:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SSD's zijn, althans op dit moment, erg duur voor de massaopslag van games en verkorten de laadtijden alleen echt op niveaus. In die zin is een SSD momenteel geen geldige optie voor een gameconsole.

SSD's hebben echter een aantal erg leuke dingen over zich-

 • Ze zijn betrouwbaarder dan harde schijven, omdat ze geen bewegende delen hebben
 • Ze bieden meer dan 100% van de gegevensoverdrachtsnelheden die harde schijven bieden, hoewel je vanwege de (nogal vreselijke) CPU van een console misschien niet de volledige profiteren van deze overdrachtssnelheden.
 • Vanwege het feit dat ze veel betrouwbaarder zijn, zijn ze veel nuttiger voor RAID-arrays.

Eerlijk gezegd, op dit moment , zou je gewoon moeten gaan voor een HDD voor de console.

De beste 2,5 inch harde schijf voor het geld op dit moment is deze. Voor ~ $ 100 krijg je een behoorlijk presterende 2 TB HDD.

Een externe 2,5 of 3,5 inch harde schijf zoals deze zal ook voor iets minder aan je behoeften voldoen.

Zijn HDD's niet sneller dan SSD's voor gegevensoverdrachtssnelheden in het specifieke geval van opeenvolgende gegevens met een hoog volume (bijv. Een niet-gefragmenteerde videostream met hoge bandbreedte)? Of is dat tegenwoordig niet meer zo?
Dat was vroeger waar, toen SSD's in feite veredelde thumbdrives waren, maar dat is niet langer waar. U hebt gelijk dat HDD's sneller zijn dan sommige op flash gebaseerde opslagsystemen, maar geen moderne SSD's.
U moet proberen de naam van uw product in uw antwoord te vermelden, in plaats van er alleen een "link" naar te geven.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...