Vraag:
Laptop 13 - 14 inch zeer mobiele desktopvervanger met volledige functionaliteit
Alex
2016-06-14 17:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In grote lijnen ben ik op zoek naar een zeer mobiele vervangende desktop-laptop met volledige functionaliteit.

Ik heb momenteel een Sony Vaio VPCZ138GG (13 inch Full HD-scherm, 8GB RAM, 256GB SSD, GeForce GT 330M, dvd-drive, Win 7 Pro, 3 uur batterij) gekocht in 2010.
Ik ben over het algemeen erg blij met de aankoop in termen van specificaties, gewicht en functies. IMO alles verouderd redelijk goed (behalve GFX, zoals je zou verwachten).

De afgelopen jaren heb ik een vervangende optie in de gaten gehouden, maar heb niets gevonden dat aan alle vakjes voldoet en vandaag heeft per ongeluk mijn laptop laten vallen en het scherm kapot gemaakt, dus een vervanging is nodig.

Gebruikspatroon:
De laptop gaat waar ik heen ga en wordt overdag gebruikt voor database- en front-endontwikkeling en af ​​en toe een spelsessie in de avond.

Moet functies hebben:

 • Scherm: Full HD of hoger, dat bruikbaar is in zonlicht
 • CPU: "krachtig" I5 / I7 (idealiter niet ULV)
 • RAM: 8GB - 16GB
 • HDD: 512GB SSD
 • Gewicht: minder dan 1,8 kg (met batterij)
 • Dedicated GFX: iets dat de meeste games op gemiddelde instellingen zou beheren
 • Poorten: 3 x USB, microfoon, hoofdtelefoon, HDMI, Ethernet (RJ-45), (hoe meer hoe beter)
 • Ondersteuning voor 2 of meer externe monitoren.
 • Opbouw / afwerking: op zoek naar een hoogwaardige "professionele" / "zakelijke" uitstraling.
 • Mogelijkheid om Windows te draaien (idealiter 7 Pro)

Optioneel (in volgorde van prioriteit):

 1. Ingebouwd mobiel internet (houd er rekening mee dat het werk in Australië)
 2. Vervangbare batterij
 3. 2-in-1-modus (vergelijkbaar met Lenovo Yoga) waar deze kan worden omgezet in een tablet.
 4. Beschikbaarheid van een dockingstation
 5. Lichtgewicht Power Brick
 6. Lange levensduur van de batterij
 7. Ingebouwde optische drive
 8. Ingebouwde kaartlezer

Prijs: onbeperkt (balparkcijfer: tot ongeveer 4.500 AUD ~ 3.500US)

Ik heb Clevo onderzocht (met Metabox budge) en hoewel de specificaties fantastisch zijn, zijn het gewicht en de "look" een beetje teleurstellend.

Kan iemand een laptop aanbevelen die aan de meeste specificaties voldoet?

Gewoon op één ding wijzen: een desktopvervanger heeft doorgaans geen 2-in-1-mogelijkheden of een lange batterijduur. De typische desktopvervanging kan behoorlijk veel energie vragen, omdat ze de neiging hebben om hardware met hogere prestaties te verpakken.
@NZKshatriya Hangt af van de prijsklasse. Voor $ 3k + krijg je een behoorlijk krachtige laptop die licht is en een behoorlijke batterijduur heeft. Het is duidelijk niet zo krachtig als desktop in termen van onbewerkte prestaties. Zie mijn antwoord.
Ik verwees specifiek naar klassensystemen voor desktopvervanging.
Drie antwoorden:
ffritz
2016-06-14 20:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De 13 inch MBP voldoet aan de meeste van uw vereisten in bepaalde configuraties, behalve de ethernetpoort, die geen van hen meer heeft, maar uiteraard kan worden gerealiseerd met een Thunderbolt - Ethernet adapter. U hoeft niet over de zakelijke uitstraling te praten. Voor de eenvoud ga ik opsommen wat het NIET vervult:

 • Dedicated GPU : het bevat alleen de Iris 6100, wat nog steeds prima is voor niet zo zware Games, zoals League of Legends of iets dergelijks.
 • Ethernet : dit is iets dat Apple niet meer doet op hun Macbooks. Ik zou ze ook graag terug zien, maar het gaat niet gebeuren, vanwege hun sterke nadruk op het maken van de Macbooks zoals het mogelijk is. Help / reparatie : Thunderbolt - Gigabit Ethernet-adapter.
 • Ingebouwd mobiel internet : je zou moeten gaan voor een USB LTE-stick. Of veel beter: gebruik uw telefoon voor tethering!
 • Ingebouwde optische drive : u zou voor een externe drive moeten kiezen.
Welkom bij Hardware Recs! Kunt u uw aanbevelingen opsplitsen in twee aparte antwoorden? Dit stelt ons in staat om onafhankelijk te stemmen over de verdiensten van elk. (Zie deze [meta post] (http://meta.hardwarerecs.stackexchange.com/a/482/60)). Kun je terwijl je je antwoord aan het bewerken bent meer informatie aan elke laptop toevoegen en elke functie aanvinken die de laptop ondersteunt, ongeveer zoals ik deed met mijn antwoord [hier] (http://hardwarerecs.stackexchange.com/a/ 768/60).
Bedankt voor het antwoord. Eerder heb ik Macs nooit overwogen vanwege mijn vereiste voor een Windows-computer (ik vergat het expliciet te vermelden in mijn oorspronkelijke vraag) maar IMO is het de moeite waard om te proberen, aangezien ik heb gehoord dat mensen met succes Windows installeren met volledige driverondersteuning. Ik zal de specificaties en recensies in meer detail bekijken en zal antwoorden.
@Alex U kunt Windows probleemloos installeren met Boot Camp, werkt perfect.
timuzhti
2017-02-20 16:10:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien dit naar de voorpagina is gestoten, wil ik een laptop van de huidige generatie toevoegen voor iedereen die momenteel op zoek is naar een laptop. Ik beveel de

Gigabyte AERO 14 ( nieuwste versie, A $ 2699)

aan, hoewel het gewicht 1,89 kg is, wat iets boven de OP-vereisten ligt , het is aanzienlijk lichter dan veel andere laptops met vergelijkbare hardware, bijvoorbeeld de Alienware 13, die 2,6 kg weegt.

Het scherm is een QHD IPS-paneel, hoewel het enigszins zwak, gemeten op minder dan 300 cd / m ^ 2 door deze recensie, omdat het een mat (niet-reflecterend) paneel is, zou het buitenshuis bruikbaar moeten zijn.

De CPU is de i7 7700HQ (2,2 GHz, 2,8 Turbo) , de nieuwste generatie krachtige quad-core. Hoewel ze niet van de bovenste plank zijn, zijn de enige snellere CPU's hetzelfde, met slechts een paar honderd MHz extra kloksnelheid.

Het basismodel wordt ook geleverd met 16 GB DDR4 2400 , een 512 GB M.2 SSD en de GTX 1060 GPU (1280 CUDA-cores, 6 GB VRAM) , een GPU van desktopklasse: zelfs bij maximale detailinstellingen en native resolutie, zou het in staat moeten zijn om meer dan 30 FPS te behouden voor de huidige AAA-games.

Helaas is er geen Ethernet -poort, dus de laptop vertrouwt op 802.11 ac WiFi, hoewel je zou een USB-naar-LAN-adapter kunnen gebruiken. Er zijn drie USB 3.0 (Type A) en één USB 3.1 (type C) -poorten, evenals HDMI 2.0, mini-DP, hoofdtelefoonuitgang en een SD-kaartlezer. Ik geloof niet dat het wordt geleverd met een optisch station.

De gekoppelde grijze versie ziet er redelijk standaard en minimalistisch uit, en hoewel Windows 10 vooraf is geïnstalleerd, zou Windows 7 moeten worden ondersteund

Alex
2017-02-20 13:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb Lenovo T460s gekocht in september 2016

Specs:

 • CPU: i7 6600U
 • RAM: 16GB
 • HDD: 256 GB SSD (ik heb afzonderlijk een 512 Gb Samsung 950 Pro M.2 NVME en verwisselde harde schijven gekocht)
 • Scherm: 2560 x 1440 (zonder touch)
 • Gfx: GeForce 930M (2GB)
 • Besturingssysteem: Win 7 Pro
 • Extra's: vingerafdruklezer, ingebouwd mobiel 4G-internet, smartcardlezer.
 • Poorten: HDMI, 3xUSB 3.0 (altijd aan / uit), Ethernet, Mini Display, Koptelefoon / Microfoonaansluiting
 • Gewicht: 1,50 kg

Rationeel:

Deze laptop voldeed aan al mijn must-have vereisten en enkele optionele vereisten.

Opmerkingen over laptop:

Een beetje simpel ogend maar solide en licht van gewicht. Havenplaatsing is IMO twijfelachtig, bijv. HDMI is aan de rechterkant en stroom aan de gebruikelijke linkerkant. Het scherm is goed, maar niet geschikt voor grafische ontwerpers. Functies van de Fn- en Ctrl-toets kunnen in BIOS worden verwisseld. Lenovo biedt redelijk goede beheersoftwaresuite zonder extra onzin. Uitgebreide ingebouwde beveiligingsfuncties voor diefstalbeperking - ik heb ze nog niet geconfigureerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...