Vraag:
Persoonlijke computer UPS
Septian Primadewa
2015-09-10 06:15:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik overweeg om een ​​nieuwe UPS voor mijn pc te kopen. Ik hoop dat de nieuwe UPS nog ongeveer 15-30 minuten stroom kan vasthouden, zodat mijn computer correct kan worden uitgeschakeld. Het moet ook worden geleverd met overspanningsbeveiliging. Mijn pc werd geleverd met Corsair 600 W PSU en ik gebruik een 24-inch BENQ-monitor.

Heeft de ICA UPS CE600 aan deze criteria voldoen?

Waarschijnlijk zijn de kosten een overweging? Hoe zit het met de automatische uitschakeltrigger (d.w.z. een via USB aangesloten UPS)? Als je de runtime echt wilt verkorten, moet je meer informatie over de computer opgeven: bijvoorbeeld het aantal draaiende schijven, het CPU-wattage en eventuele krachtige grafische kaarten.
Een antwoord:
skipleam
2015-09-10 19:12:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerst moet u erachter komen wat uw werkelijke stroomverbruik is. Een 600W PSU verbruikt alleen 600W als de hardware dit nodig heeft. Je kunt een Kill-A-Watt of vergelijkbare monitor krijgen in het bereik van $ 15 USD. Je kunt ook een behoorlijk ballparkgetal krijgen van online rekenmachines 1, 2, 3. Vergeet niet uw monitor mee te nemen.

De UPS die u hebt gekoppeld, levert slechts 300W. Het geeft 10 minuten als back-uptijd, en ik moet aannemen dat dit een volledig (300 W) stroomverbruik is, omdat ik geen andere statistieken over de batterij zie. Dus nee, het past waarschijnlijk niet bij uw behoeften.

U kunt de APC of CyberPower UPS-selectors bekijken om een ​​idee te krijgen van wat past bij uw behoeften en de prijsklasse.

Voor het dimensioneren van een UPS heb je de volt-ampère-trekking nodig, niet de watt-waarde (een Kill-A-Watt kan ook meten). Voedingen met PFC hebben meestal identieke VA- en watt-nummers, maar u moet dit nog controleren.
@Mark Waar. De gekoppelde UPS heeft een vermogen van 600VA / 300W, maar lijkt PFC te hebben. Waarom zou dit zijn, of heb ik iets gemist? Ik ben een hobbyist, geen professional, dus ik ben oprecht benieuwd wat ik weet. Voel je vrij om een ​​bewerking voor te stellen.
Nou, je hebt zowel de watt als de volt-versterkers nodig. U kunt geen van beide overtreffen.
@amon41amarth PFC is om [powerfactor] (https://en.wikipedia.org/wiki/Power_factor) te corrigeren, wat de verhouding is tussen watt en volt-ampère. Een PFC-voeding moet een arbeidsfactor hebben van bijna 1, wat betekent dat watt en volt-ampère ongeveer gelijk moeten zijn. Als de UPS een PFC-voeding heeft, betekent dit alleen dat het eigen stroomverbruik van de UPS (niet de aangesloten belasting) W≈V-A heeft.
@derobert Daar is de gloeilamp. Mijn brein heeft UPS vervangen door wat eigenlijk de stroomvoorziening van de pc was in Marks commentaar. Bedankt voor de toegevoegde info.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...