Vraag:
Zijn er chassis die een NUC-kaart accepteren, maar meer dan één schijf kunnen bevatten?
T.J.L.
2016-02-26 03:41:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben opties aan het onderzoeken voor een op het netwerk aangesloten opslagsysteem, maar ik wil volledige controle over de hardware, dus een voorverpakt systeem is geen haalbare oplossing.

Grootte is geen belangrijk probleem, maar Ik heb toegang tot gratis Intel NUC-eenheden, dus ik zou er graag gebruik van willen maken (het specifieke model kan ik kiezen op het moment dat ik besluit het te kopen). Er zijn mini-PCIe RAID-controllers zoals deze Syba-eenheid die ik kan gebruiken om een ​​paar schijven aan te sluiten.

Wat ik niet kan vinden, is een chassis dat een NUC board maar heeft ruimte voor twee (of nog beter, drie, want de NUC heeft zijn eigen SATA poort) 2.5 "of 3.5" drives. Elk chassis dat ik heb gezien, past maar op één schijf van 2,5 inch.

NUC is absoluut uitgesloten, hoe klein moet de eenheid zijn? Heeft u kostenbeperkingen?
@PeterZhu Ik heb de vraag aangepast om de grootte aan te pakken, dat wil zeggen dat het er niet echt toe doet. De kosten zijn geen grote zorg, maar ach ... als ik gratis een NUC kan krijgen, waarom probeer ik het dan niet te gebruiken? Dit is voor persoonlijk gebruik, in plaats van iets dat herhaalbaar moet zijn.
Ik kan geen NUC-hoesjes vinden die meerdere 2,5-inch schijven mogelijk maken. Je kunt altijd de getto-ducttape-methode gebruiken of een hoes op maat ontwerpen en deze 3D laten printen.
Waarschijnlijk niet het beste idee, maar je kunt een chassis op maat maken, van metaal of hout.
Een antwoord:
Nobody
2016-08-10 18:22:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is misschien de moeite waard om naar 3,5-inch schijfbehuizingen te kijken. Ik heb een aluminium die een beetje te groot is voor een 3,5-inch schijf en die precies de juiste maat heeft voor een NUC-kaart en enkele 2,5-inch schijven ( 30 mm hoogte in totaal). Picture of mine. Het heeft zelfs een status-LED (dat is de kabel die je ziet) en een soort slee waarop ik dingen kan monteren.

Dit kan iets zijn dat je echt kunt bestellen voor $ 15, maar ik wilde eigenlijk algemeen advies geven en niet een specifiek product.

Het zou moeten zijn

  • aluminium zodat het warmte naar buiten overdraagt ​​
  • gebruik bij voorkeur dit soort slee zodat je het NUC-bord erop kunt schroeven en het toch uit de koffer kunt halen
Als u dit onderdeel gaat aanbevelen, moet u de naam en bij voorkeur een link ernaar vermelden.
@ArtOfCode Ik probeerde componenten als deze in het algemeen aan te bevelen - ik denk niet dat dit meer beschikbaar is, het is ongeveer 5 jaar oud.
@Nobody Answers zou over het algemeen één specifiek stuk hardware moeten aanbevelen, in plaats van een algemene klasse. Algemene opmerkingen kunnen in opmerkingen worden opgenomen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...