Vraag:
Aanbeveling voor goedkope, USB-compatibele hardware met laag stroomverbruik om Linux te draaien
Greenonline
2015-09-21 06:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan iemand hardware aanbevelen die aan de volgende criteria voldoet:

 • USB-poort (meer dan 1 zou handig zijn, maar een USB-hub kan altijd worden gebruikt)
 • Geschikt voor het draaien van een redelijk kleine Linux-distributie (geen GUI nodig. Ik wil MySQL en enkele andere aangepaste bits draaien. Ik weet niet precies hoe je Linux installeert en configureert op een apparaat zonder video-uitgang.)
 • Redelijk klein (denkend aan een kleine router)
 • Laag stroomverbruik (minder dan 10W, idealiter dichter bij 1W)

Even wat achtergrondinformatie: ik ben momenteel ik werk aan een aantal domotica-projecten en ik heb een aantal USB / seriële apparaten waar ik gegevens van wil vastleggen en inloggen op MySQL.

Enigszins gerelateerd: http://hardwarerecs.stackexchange.com/q/362/1
Vier antwoorden:
Mark
2015-09-21 11:34:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het klassieke apparaat voor Linux-gebruik met laag stroomverbruik is de Raspberry Pi. Ofwel het model 1 B + of het model 2 B zal aan uw behoeften voldoen: 4 USB-poorten, kan prima headless werken, is ongeveer zo groot als een pak kaarten en trekt ongeveer 3W.

Bedankt, ik was op de hoogte van de Pi, maar ik vroeg me af wat er nog meer een goede of betere vervanging zou kunnen zijn ... :-)
Ga voor de Raspberry Pi B +, deze heeft tegenwoordig een zeer lage prijs.
Kan een Pi domotica en een MySQL-database aan?
@Andy, MySQL? Makkelijk, ervan uitgaande dat je niet iets probeert te doen als het maken van een lokale kopie van Wikipedia of het hosten van een forum met duizenden gebruikers. Domotica? Hangt af van wat u probeert te doen.
Ik ben alleen aan het verduidelijken op basis van de vereisten van het OP.
Elber CM
2016-02-27 21:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Engels is niet mijn moedertaal, dus wees geduldig.

Op het werk gebruiken we de Raspberry Pi 2 (model B), dit apparaat voldoet aan al uw specificaties.

Er zijn veel planken die mogelijk geschikt zijn voor uw behoeften. Je kunt op http://www.bigboardlist.com kijken voor meer opties dan de Raspberry Pi.

Bijna allemaal worden ze geleverd met ten minste één USB- en een Ethernet-poort, de prestaties en prijs variëren, maar ik denk dat ze allemaal aan uw eisen voldoen.

Nu proberen we de ODroid C1 + te kopen, omdat we voor hetzelfde bedrag een betere processor kunnen hebben (misschien niet de beste Architectuur, maar de beste frequentie), betere RAM , een OTG USB-poort, ingebouwde koellichaam en betere GPU.

Dus als u van plan bent om een ​​kleine server te maken (zoals wij do) kunt u de Raspi2 of de Odroid C1 gebruiken, beide voor een zeer lage prijs.

(Gebaseerd op het antwoord van @Gilles)

Jan Dorniak
2016-03-03 21:09:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegenwoordig wordt er veel gepraat over Butetooth Low Energy in huisautomatisering, dus je zou kunnen kiezen voor de Pi 3 die nog steeds $ 35 kost, maar wordt geleverd met een BLE-transceiver.

Ook de PINE64 is een zeer goedkoop en krachtig alternatief, met 1 GB RAM voor $ 19: https://www.pine64.com/product#pricing

Wat is het stroomverbruik van de Pi 3?
Volgens dit: http://raspberrypi.stackexchange.com/a/43293/42533 onder 4W, lees alstublieft de opmerkingen.
YetAnotherRandomUser
2016-03-04 04:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn veel SBC's (Single Board Computers) vergelijkbaar met of concurrerend met de Raspberry Pi die aan uw verzoeken zullen voldoen. Ze zijn behoorlijk breed en de markt is momenteel behoorlijk heet, dus je hebt veel opties. Zoals de meesten heb ik voornamelijk met Raspberry Pis van verschillende soorten gespeeld. Afgezien van de B, B + en 2, heb je:

 1. Ik heb een ODROID C1 +, en hij heeft betere specificaties dan de Raspberry Pi 2, waarmee hij concurreert. Ik heb Android erop geladen, maar er is ook Ubuntu beschikbaar.
 2. Ik heb een Beaglebone (ik denk echter niet dat dit de zwarte versie is), maar ik heb niets gedaan ermee. Het is enigszins competitief qua functies met Raspberry Pis, ik denk dat de originele B en de B +. Dit apparaat is meestal bedoeld om zonder hoofd te werken, hoewel ze wel HDMI-poorten hebben.
 3. Ik heb een Raspberry Pi Zero, wat netjes is. Ik denk niet dat het een lager stroomverbruik heeft, en de vereiste adapters kunnen de besparingen van het bord zelf teniet doen, maar het is fysiek klein, wat een zegen kan zijn voor je project.
 4. Ik heb gekeken op de Banana Pi terwijl je door SBC's bladert.
 5. We gaan verder met de fruittaarten, is de Orange Pi, een andere goedkope SBC met volledige functionaliteit, hoewel deze een punt van extreem lage kosten.
 6. De pcDuino combineert een arduino en pc-componenten en heeft verschillende smaken, waaronder USB-poorten.
 7. The CHIP computer is een SBC van $ 9 die nog niet volledig is begonnen met verzenden, maar het is een andere goedkope SBC met laag vermogen die zeker uw aandacht zal trekken. Als ik het me goed herinner, zouden ze in de herfst regelmatig bestellingen moeten aannemen.

SBC's hebben allemaal iets andere kenmerken, wat goed en slecht is. Ik ben een blog tegengekomen die allerlei kleine apparaten bijhoudt, genaamd Liliputing. Je zou er doorheen kunnen scrollen en kijken of er andere apparaten zijn die bij je smaak passen.

BEWERKEN

Markeer de genoemde community-ondersteuning. Ik heb wat gemopper gezien in de FOSS-gemeenschappen dat mensen de allure van de Raspberry Pi niet begrijpen, omdat er krachtigere alternatieven zijn met meer functies. Houd er rekening mee dat, hoewel de community groot is, een groot deel ervan bestaat uit n00bs die steeds weer dezelfde vragen stellen en vermoedelijk vastlopen op bekende problemen. Die bekende problemen kunnen zijn met het besturingssysteem, het bord, of terwijl ze proberen de squishy-onderdelen opnieuw uit te lijnen om hun squishy-gedeelte rond het concept van Linux en / of Linux rond de Pi te wikkelen. Mijn punt is dat een gemeenschap van problemen geen heilzame gemeenschap is voor de nieuwkomer. Ik ben een nieuwkomer, en dit is mijn klacht. Ik stel me ook voor dat veel Raspberry Pi How-to's zullen werken op andere vergelijkbare SBC's.

Merk op dat, afgezien van de Beaglebone, geen van deze zoiets heeft als de Pi's-community of trackrecord.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...