Vraag:
Goedkoopste x86-machine?
user288937
2016-02-17 08:28:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik was op zoek naar een goedkope x86-machine voor assemblage-ontwikkeling en andere hackers en ik vroeg me af of zo'n systeem bestaat. Het systeem moet aan de volgende vereisten voldoen:

 • Minder dan $ 100 inclusief de prijs van geheugen.
 • Mag geen rekenstick zijn of moet headless kunnen draaien .
 • Moet niet-aangepaste Linux-distributies kunnen draaien.
Deze sbc kan nooit een normale ontwikkeling ondersteunen. Deze mensen wijzen je naar een helse weg. Koop een tweedehands gereconditioneerd oud bord als je binnen budget zit.
Vijf antwoorden:
john kieran
2016-02-17 10:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn momenteel verschillende ontwikkelaars die hieraan werken! Helaas bevinden de meeste van deze projecten zich nog in de fase "Crowdfunding" of "Pre-order".

Een veelbelovend bord, het "UP-Board" dat momenteel op Pre-Order staat: http: // www.up-board.org/

 • $ 99
 • 2GB RAM
 • 16GB EMMC-geheugen
 • Intel processor (compatibel met Windows 8.1 / 10, onbekend indien compatibel met Linux)

Nog een veelbelovend bord, de "Lattepanda", momenteel nog in de pre-orderfase hier te vinden

 • $ 89
 • 2GB RAM
 • 32GB EMMC-geheugen
 • Intel atom (quad-core) processor (compatibel met Windows 8.1 / 10, Linux verschillende)

Eervolle vermeldingen:

Als je op zoek bent naar een board dat momenteel beschikbaar is voor jouw prijs en ook naar X86, dan heb je pech. Als je je prijs echter met $ 50- $ 100 zou verhogen, zou je een aantal nette borden vinden op Amazon

OPMERKING: ik ben als financier betrokken bij het Lattepanda-project, ik bezit of beheer het echter niet.

Ik heb downstemd vanwege het laatste stukje - het lijkt erop dat dit momenteel niet beschikbaar is, terwijl mijn oplossing dat wel is.
De poster is op zoek naar een x86-bord dat kan worden gebruikt in IOT-achtige projecten, of "Hackery". Dus hoewel uw oplossing past bij de algemene vereisten waarnaar ze op zoek zijn, past deze niet bij hun specifieke behoeften.
Laten we [deze discussie voortzetten in de chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/43049/discussion-between-john-kieran-and-adam-wykes).
Adam Wykes
2016-07-25 22:19:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt tweedehands kopen. This - HP DC7800 Ultra Small Form Factor desktopcomputer (refurbished) - is bijvoorbeeld een extreem goedkoop x86-platform dat daadwerkelijk een upgradepotentieel heeft. Het kost $ 50, maar is krachtiger dan sommige SBC-opties en zeker beter configureerbaar.

Het is de goedkoopste machine die ik ken van grote online leveranciers. Mogelijk kunt u lokaal aanzienlijk betere machines vinden.

FTR, de link op Wayback Machine: https://web.archive.org/web/20160618162840/http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA7RB3E95983
ProDigit
2020-07-10 20:50:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Atomic Pi, ~ $ 35 op Amazon. draait op een Atom X5 Z3850 CPU (quadcore, met 2 GB RAM en 16 GB SSD), zeer energiezuinig. goed voor Linux, niet voor Windows.

Het is redelijk goed en veel meer dan genoeg voor Linux. De meeste Linux-apps willen echter meer - firefox, libreoffice zou waarschijnlijk pijnlijk traag werken. Mijn huidige laptop heeft slechts 3 GB en is traag (maar bruikbaar).
Hangt ervan af, Lubuntu gebruikt slechts 150 MB voor het besturingssysteem. Het gebruikt firefox, en tenzij je met 20 tabbladen bladert, werkt het redelijk goed! Ik heb eerder FF op een Raspberry Pi gedraaid, met slechts 1 GB RAM, en dat was het snijden kort.Het werkt niet vanaf een Pi Zero.Libreoffice, ik gebruik het niet vaak, maar met 2 GB RAM zou je Libreoffice calc, writer en Firefox prima kunnen draaien met ongeveer 5 tabbladen. snelheid is ook niet een probleem. Mijn X5 Z8350 draait op 1,68 Ghz boost op alle cores, wat de juiste snelheid is om dingen gewoon niet te traag te laten aanvoelen. Het is zeker geen 4Ghz CPU, maar hij werkt zoals verwacht.
Keeely
2018-11-26 04:10:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De goedkoopste x86-oplossing zal waarschijnlijk gebaseerd zijn op een RDC-chip. Zie http://www.rdc.com.tw/. Het OpenWrt-project bevatte wat informatie over apparaten die deze chips bevatten: https://openwrt.org/docs/techref/targets/rdc, maar het lijkt erop dat de laatste tijd veel ontwerpen zijn vervangen door ARM-gebaseerde oplossingen . Hier is nog een x86-apparaat te koop dat kan worden gehackt:

http://www.frineta.lt/eshop/product.php?id_product=239&id_lang=1

Dat gezegd hebbende, heeft RDC nieuwere chips bedacht die hun weg naar nieuwere SBC's moeten hebben gevonden, bijv. EmKore ( http://www.rdc.com.tw/?route=home/emk). Ik neem aan dat iemand SBC's op basis daarvan maakt.

Sasuke Sam
2019-07-10 11:34:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

je kunt Atomic pi kopen, wat je 43 $ kost als je in India blijft, dan kun je het niet krijgen, je moet het bij ons kopen (amazon.com) en alle kosten en verzendkosten zullen rond zijn 111 $

https://www.amazon.com/Atomic-Pi-High-Speed-Peripheral/dp/B07N298F2Bpecs: intel processor 2 gb ram
en rest ontdek je van googleDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...