Vraag:
Sluit één computer aan op twee Ethernet-kabels
Franck Dernoncourt
2015-11-22 11:02:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een apparaat waarmee ik één laptop op twee Ethernet-kabels kan aansluiten. Elke Ethernet-kabel heeft een duidelijk openbaar IP-adres en een symmetrische bandbreedte van 100 Mbit. Het doel van deze linkaggregatie is om de download- / uploadsnelheid te verhogen. De laptop heeft maar één Ethernet-poort. Ik weet niet zeker wat de beste oplossing is tussen het toevoegen van een andere Ethernet-poort (bijvoorbeeld met een Ethernet <-> USB-adapter) en proberen het besturingssysteem te configureren om beide Ethernet-kabels tegelijkertijd te gebruiken (Windows 7 SP1 x64 Ultimate en Kubuntu 14.04 LTS x64) , of een extern apparaat hebben dat zorgt voor linkaggregatie.

Als het systeem aan de andere kant geen linkaggregatie ondersteunt, heeft het geen voordeel om een ​​tweede Ethernet-poort toe te voegen.
@Mark bedankt, hoe te testen of het systeem aan de andere kant linkaggregatie ondersteunt?
Over het algemeen controleer je of het zegt dat het 802.3ad- of 802.1AX-aggregatie ondersteunt.
Is de Ethernet-connector op uw laptop gigabit Ethernet?
@PeterZhu ja 1 Gbps.
Een antwoord:
Peter Zhu
2015-11-23 05:24:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien uw laptop geen native linkaggregatie ondersteunt, moet u ofwel software gebruiken om twee verbindingen met elkaar te combineren, of een extern stuk hardware gebruiken.

Om dit in software te doen, moet u moet de ingebouwde LAN en een andere LAN-poort (zoals een USB-naar-LAN-adapter) gebruiken en deze vervolgens samenvoegen. Het voordeel hiervan is dat het goedkoop is, maar de nadelen zijn talrijk. Allereerst zal dit uw CPU zwaar belasten om dit te doen, omdat uw CPU niet specifiek is ontworpen om dergelijke taken uit te voeren en veel bronnen zal gebruiken. Ten tweede kan het gebruik van software-linkaggregatie bugs opleveren en crashes veroorzaken, wat neerkomt op downtime van internet.

Een veel betere oplossing is om een ​​extern stuk hardware te gebruiken, met name een switch die link-aggregatie ondersteunt. U zou deze switch op deze manier op uw gigabit-verbinding aansluiten, zodat het lijkt op één verbinding met uw computer, maar in werkelijkheid zijn het twee. Dit lost alle nadelen van op software gebaseerde aggregatie op. Dit heeft geen invloed op de CPU en is zeer stabiel. Het enige nadeel zou zijn dat het niet erg goedkoop is (minimaal $ 100) om een ​​switch met linkaggregatie te kopen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...