Vraag:
Bestaat er zo'n stick-pc?
Foxcat385
2016-01-15 09:03:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vraag me af of er een USB-stick (geen HDMI-stick) is met computeronderdelen erin (processor, RAM, enz.) die op een andere pc kan worden aangesloten. Ik heb als kind zo'n idee gehad, maar veel sticks kunnen niet op een andere pc worden aangesloten, maar met HDMI op een tv, maar ik kan me geen HDMI-tv veroorloven, dus ik zit met VGA. Mijn idee was dat de pc waarop de USB-stick is aangesloten, een toepassing opent vanuit de speciale hoofdmap van de USB-stick die lijkt op een terminalprogramma. Het programma wisselt gegevens uit tussen de pc en de USB-stick, zodat het toetsenbord, de muis, de microfoon, de USB enz. Van de host-pc op de USB-stick terechtkomen, terwijl de monitorgegevens en de geluidsgegevens van de USB-stick op het scherm en de luidsprekers van de host-pc komen. .

Is dit echt mogelijk? Bestaat het zelfs of is het in mijn verbeelding?

de echte vraag is, waarom zou je een pc willen toevoegen aan een al werkende pc. of zie ik je visie verkeerd.
Ik denk dat je aan een Live USB denkt. Het voert het besturingssysteem uit vanaf het USB-station, maar gebruikt de computerhardware voor al zijn bewerkingen. Mocht je interesse hebben, dan kan ik dit uitbouwen tot een volledig antwoord.
Ik wil gewoon dat de host-pc fungeert als een terminal die het beeld van de virtuele monitor van de USB-stick toont en toetsenbord- en muisinvoer verzamelt voor de virtuele toetsenbord- en muisinvoer van de USB-stick. De processor moet zich in de USB-stick bevinden, maar de host-pc is er alleen om de gebruiker te laten zien wat er op de stick staat.
Drie antwoorden:
Journeyman Geek
2016-01-17 20:01:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Klinkt veel als het USB-arsenaal dat ik vond googlen naar een opmerkelijk vergelijkbaar, ouder product waarvan ik de naam nog steeds niet meer weet. De lijst met functies suggereert dat je een apparaat kunt emuleren voor communicatie met de host /

  NXP i.MX53 ARM® Cortex ™ -A8 800Mhz, 512 MB DDR3 RAM USB-host-aangedreven (<500 mA) apparaat met compacte vorm factor (65 x 19 x 6 mm) ARM® TrustZone®, veilig opstarten + opslag + RAM microSD-kaartsleuf 5-pins breakout-header met GPIO's en UART aanpasbare LED, inclusief detectie van veilige modus uitstekende native ondersteuning (Android, Debian, Ubuntu, Arch Linux) USB-apparaat emulatie (CDC Ethernet, massaopslag, HID, etc.) Open Hardware & Software  

Dat gezegd hebbende, voor die prijs zou je in plaats daarvan waarschijnlijk een goedkoop HDMI-scherm kunnen krijgen voor ongeveer de helft van de prijs

Doet me denken aan de Rubber Ducky - dat ding dat eruitziet als een flashdrive maar als een toetsenbord fungeert, alleen krachtiger .. Ik vraag me af waarom het in vredesnaam $ 120 kost, terwijl de Raspberry Pi met vergelijkbare specificaties slechts $ 5 kost.
Het lijkt erop dat wanneer ik Raspberry Pi Zero koop, ik hem moet hacken en aansluiten om op een USB-breadboard te passen. Ik wou dat het ZOWEL host ALS apparaat USB kon hebben. Het lijkt erop dat ik zoiets zelf moet ontwerpen.
JonasCz - Reinstate Monica
2016-01-16 15:26:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, zoiets bestaat niet. Je kunt echter iets soortgelijks doen, ook al is het niet echt een pc op een USB-stick.

Als ik je vraag goed begrijp, wil je één computer gebruiken (die misschien erg oud en traag is) want het is scherm, toetsenbord en muis, en gebruik een andere computer of apparaat om de feitelijke verwerking uit te voeren.

Als voorbeeld: ik gebruik een oude Pentium 3-laptop als frontend voor een Raspberry Pi. Het enige dat nodig is, is een Ethernet-kabel, en ik heb een perfect geschikt beeldscherm, toetsenbord en trackpad voor mijn Pi.

Om dit te doen, heb je een manier nodig om je twee computers in een netwerk te plaatsen (de ene is degene die je wil gebruiken voor het display, kayboard en muis, en de andere is degene die je wilt voor de daadwerkelijke verwerking, in mijn geval een Raspberry Pi, maar het kan ook een HDMI-computer op een stick zijn, zolang deze wifi heeft , USB of Ethernet, of zelfs gewoon een normale desktop of laptop.) In mijn geval gebruikte ik een Ethernet-kabel (als uw apparaten geen Ethernet hebben, kunt u een USB-naar-Ethernet-adapter gebruiken), maar u kunt ook een advertentie -hoc wifi-netwerk of zelfs een USB-naar-USB-netwerkoplossing.

Sluit uw twee apparaten aan, zorg ervoor dat ze met elkaar kunnen praten, en dan kunt u externe desktopsoftware of SSH gebruiken om vrijwel alles te doen jij wil.

Hoewel het niet echt een computer op een USB-stick is, is het redelijk dichtbij, met slechts een enkele kabel.

Pas op: de prestaties zijn misschien niet geweldig (met mijn PI gebruik ik het via VNC / Remote desktop is traag, maar bruikbaar)

U kunt met SSH verbinding maken met de RaspberyPI. Op uw Windows-machine kunt u PuTTY en XMing gebruiken. Dan heb je een terminal en alle grafische applicaties zouden bijna naadloos moeten aansluiten op je Windows-machine. Dat wil zeggen: als u Firefox opent, wordt er een nieuw Firefox-venster op uw Windows-bureaublad weergegeven. VNC stuurt het volledige scherm (met enkele coderingen om de netwerkbelasting te verminderen) of delen ervan, dit kan behoorlijk veel op uw Pentium 3 branden
@Ismael, Interessant, ik heb nooit geweten dat je SSH zou kunnen gebruiken voor dat soort X11-apps, ik zal het zeker moeten proberen. Ik neem aan dat het ook werkt op Linux (beide computers met Linux)? In mijn geval denk ik niet echt dat de p3 het probleem is, omdat het CPU-gebruik niet maximaal is. Ik denk dat het het langzame Ethernet op de pi is, maar het is nog steeds redelijk bruikbaar.
Ik doe dat meestal om mijn Windows-machine te verbinden met Debian VM's en de webserver op het werk (deze is niet verbonden met internet, dus geen probleem). Je kunt het proberen met VirtualBox. Ik ken de procedure niet voor Linux - Linux, maar Linux - Windows, het is heel gemakkelijk.
VirtualBox vereist beheerdersrechten
@Foxcat, ja, maar het is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een soort externe desktop-app, zoals degene die bij Windows wordt geleverd
Merlin04
2016-01-27 08:45:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Pi Zero maakt dit gemakkelijk en goedkoop. Stel de Pi in en volg deze tutorial: https://learn.adafruit.com/turning-your-raspberry-pi-zero-into-a-usb-gadget/ethernet-gadget. Ik ontdekte dat ssh een goede manier is om verbinding te maken met de pi om deze instructies uit te voeren.

Als u klaar bent, sluit u een micro-usb-kabel aan op de USB-datapoort op de pi en sluit u het andere uiteinde aan op uw computer. Je zou ssh pi@raspberrypi.local moeten kunnen gebruiken om verbinding te maken met de pi zonder een wifi-dongle.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...