Vraag:
VR-headset als monitor met een enorme resolutie?
James
2015-09-11 09:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel 4 monitoren op mijn werkstation, maar ik wil nog steeds meer bureaubladruimte. Bestaat er een VR-headset voor het volgen van het hoofd (ofwel augmented reality of zodanig dat een toetsenbord nog steeds kan worden gezien / gebruikt tijdens het dragen) die kan worden gebruikt als een 360 graden (of zelfs 180 graden) monitor? Met wat voor soort virtuele resolutie zou ik eindigen? Is het draadloos?

(Ik realiseer me dat het waarschijnlijk onaangenaam zou zijn om me om te draaien en bureaubladruimte achter me te gebruiken, maar ik zou in ieder geval het gebruik van mijn gezichtsveld kunnen maximaliseren).

Interessante vraag - ik zou graag een antwoord zien! Eerlijke waarschuwing: een VR-desktop zou waarschijnlijk een beetje desoriënterend zijn om in te werken, tenminste totdat de VR-tech een beetje inhaalt.
@Undo Ik ben het ermee eens. VR-technologie is al aan het desoriënteren van het spelen van games voor slechts een uur of twee. Als u het voor al het computerwerk gebruikt, zou dit echt enige schade aanrichten. Het lijkt echter geweldig om naar te kijken.
Nog niet praktisch, maar waarschijnlijk interessant voor iedereen die dit bericht volgt: hier is een oculus-as-a-monitor-project: http://hackaday.com/2014/12/11/using-the-oculus-rift-as-a -multi-monitor-vervanging /
Kunnen we dit heropenen nu we bijna 2020 hebben en VR-uitrusting met een hogere resolutie hebben?
Twee antwoorden:
enderland
2015-09-11 20:15:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

maar ik wil nog steeds meer bureaubladruimte

Na veel met virtual reality te hebben gewerkt, zal ik zonder voorbehoud zeggen - dit is echt niet een goed idee.

Is er een VR-headset voor het volgen van het hoofd (ofwel augmented reality of zodanig dat een toetsenbord nog steeds kan worden gezien / gebruikt tijdens het dragen) die kan worden gebruikt als een 360-graden ( of zelfs 180 graden) monitor?

Merk op dat deze gewoonlijk HMD's worden genoemd en dat je misschien geluk hebt om deze verder te onderzoeken.

Een paar belangrijke nadelen met dit idee:

 • Pixeldichtheid voor het lezen van tekst is slecht . De Occulus Rift die volgend jaar wordt uitgebracht, heeft een resolutie van 1080x1200 (per oog, dus effectief die resolutie). Voor de meeste mensen die meer dan 4 monitoren (!) Willen, zal dit verbijsterend klein zijn, aangezien je eigenlijk maar een 1080x1200 gebied op een bepaald moment kunt zien.
 • Ontwerpdoeleinden zijn anders . Virtual reality-hardware is bijna exclusief ontworpen om 3D-omgevingen (bijv. Gaming) te renderen / creëren - niet 2D. Dit is in de eerste plaats een probleem omdat de meeste nog steeds zijn ontworpen om dit te doen, en niet als "monitoruitbreidingen".
 • De ergonomie hiervan zou vreselijk zijn , aangezien u uw hoofd zou draaien constant. Als je dit niet gelooft, houd je hoofd dan 5 minuten in een hoek van 45 graden, het zal niet geweldig aanvoelen.
  • ... als het goed voelt, voeg dan een gewicht van ongeveer 1/2 pond (of meer) toe aan je voorhoofd en herhaal. VR HMD's zijn zwaar, wat belangrijker is als je het elke dag gebruikt zoals je van plan bent.
 • Vermoeidheid van de ogen. Zet je gezicht ongeveer 2,5 cm van je een computermonitor voor een uur (of acht). Weet u hoe mensen praten over het nemen van pauzes van een normale computermonitor op enkele meters afstand? Stel je voor ~ 2,5 cm voor die tijd ...
 • Windows-beheerders / interactie . Dit is een moeilijk probleem en nog geen "geproduceerd en opgelost" probleem. Is het ok als u uw muis / toetsenbord niet kunt zien? Waarschijnlijk.
 • Tracking-systeem. Als dat allemaal niet erg genoeg is, heb je een soort van aanvullend systeem nodig om de oriëntatie van je hoofd te bepalen, zodat je gegevens terug naar je computer kunt sturen, in om de grafische engine te vertellen wat hij moet tekenen (of wat je viewport is als je dat liever hebt). Dit is belangrijk, want als u hardware gebruikt, moet u waarschijnlijk hun aangepaste software gebruiken - dit is in veel gevallen ongelooflijk niet triviaal om aan het werk te gaan zoals u dat wilt. Dus als je "buiten" het ontworpen doel gaat, is het erg niet triviaal (vooral omdat je waarschijnlijk een soort specifieke vensterbeheerder nodig hebt).

Nog enkele specifieke vragen:

Is het draadloos?

Met behulp van de Oculus Rift, die kan worden gehackt om te doen wat je beschrijft, heeft het een totale resolutie van 1080x1200 voor elk oog, of 2160x1200. De vernieuwingsfrequentie is erg belangrijk voor dit soort dingen, langzame vernieuwingsfrequenties zijn erg desoriënterend wanneer je hele wereld een snelheid van bijvoorbeeld 5 FPS heeft.

Om draadloos te zijn, stream je in feite beter dan HD-video met een zeer hoge framerate (waarschijnlijk 20 FPS of hoger) of het is ongelooflijk desoriënterend, vooral als / wanneer je je hoofd beweegt en het scherm niet update onmiddellijk. Laggy / langzame updates zullen je snel ziek of gefrustreerd maken.

Met wat voor soort virtuele oplossing zou ik eindigen?

Als je bereid bent te schrijven uw eigen windows manager / etc u kunt waarschijnlijk elke virtuele resolutie hebben die u maar wilt. Deze route zou niet zijn voor bangeriken :)

nog steeds meer bureaubladruimte willen

Mijn laatste punt gaat over dit weer.

Als u VR / AR voor zoiets wilt gebruiken, moet u bepalen of uw primaire probleem met 'slechts' 4 monitoren zichtbare ruimte is (op een bepaald moment) of een beperkte betegelde ruimte (bijv. verschillende regios). Als je het goed vindt om je zichtbare resolutie aanzienlijk te beperken, voor een grotere mogelijkheid om vensters in te delen, dan is VR / AR in zijn huidige vorm echt niet je beste keuze (gezien de bovenstaande nadelen).

Er zijn ook HMD's met een hogere resolutie beschikbaar dan de Oculus Rift. Maar de Oculus Rift heeft een veel grotere gemeenschap van mensen die dit idee onderzoeken dan andere technologieën.

Mijn aanbeveling zou overweldigend zijn om monitoren met een hogere resolutie en / of meer van hen te kopen als je op zoek bent naar een echte dag. tot dag, use case. De VR / HMD-route is waarschijnlijk leuk en interessant, maar op dit punt betwijfel ik ten zeerste of je het nuttig of nuttig zou vinden voor het dagelijkse werk.

Over vermoeidheid van de ogen. Het is niet zo. VR-headsets hebben een extra optiek om een ​​correctieglazen na te bootsen. Ik weet niet wat in feite de afstand is, maar zeker x keer meer dan 1 inch.
Kunnen we dit heropenen nu we bijna 2020 hebben en VR-uitrusting met een hogere resolutie hebben?
Romen
2019-11-08 04:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zie dat deze vraag meer dan 4 jaar geleden voor het laatst is beantwoord, dus ik zou graag een optimistischer antwoord willen geven dat up-to-date is.

Is er een head-tracking VR-headset (ofwel augmented reality of zodanig dat een toetsenbord nog steeds kan worden gezien / gebruikt tijdens het dragen) die kan worden gebruikt als 360 graden (of zelfs 180 graden) monitor?

Augmented Reality headsets zijn het type headset dat een overlay op een transparant scherm weergeeft. VR-headsets belemmeren je zicht om maximale onderdompeling te garanderen, dus ze zijn niet ideaal voor de meeste mensen om te typen.

Microsoft's HoloLens is een geavanceerde AR-headset die misschien wel is wat je zoekt. Het is echter nog niet echt een consumentvriendelijk product. ($ 3500 USD!)
Met Microsoft achter HoloLens, heeft het een goede kans om een ​​gestandaardiseerde AR-ervaring voor Windows te worden. Op een bepaald moment in de toekomst kan een iteratie van de HoloLens een haalbaar alternatief zijn voor traditionele computerschermen.

Iets minder duur is de Magic Leap One voor $ 2295 USD. Dit systeem heeft zijn eigen computer ingebouwd, dus het is in zekere zin draadloos . Het zal interessant zijn om te zien hoe dit apparaat zal worden gebruikt door de bedrijven die er momenteel voor ontwikkelen.

Deze AR-headsets bevinden zich echter nog in de vroege adoptiefase, waar ontwikkelaars en bedrijven nog steeds aan het experimenteren zijn en gebruikt voor hen. Ze zijn niet bedoeld voor gebruik door de consument en de software om ze in een desktopomgeving te kunnen gebruiken, is mogelijk niet volledig functioneel. (Of zelfs al bestaan.)

Als je het goed vindt met VR-headsets die je zicht op het toetsenbord belemmeren, kun je in principe elke VR-headset gebruiken. Voor de meeste VR-headsets is er al software zoals Virtual Desktop. Er is ook een VR-desktopomgeving voor Linux.

Met wat voor virtuele resolutie zou ik eindigen?

Dat is lastig te beantwoorden. De resolutie van de headset bepaalt uiteindelijk de scherpte van tekst of het detail van objecten in 3D virtuele ruimte, omdat virtuele objecten gerasterd moeten worden op de pixels van dat beeldscherm. De "bureaubladruimte" die u kunt gebruiken, is praktisch onbeperkt, aangezien u vrij zou zijn om virtuele vensters naar wens in te delen en de grootte ervan te wijzigen. De werkelijke resolutie van deze virtuele vensters die u echt zou zien, varieert en is afhankelijk van meerdere factoren:

 • De resolutie van de textuur die is toegewezen aan het virtuele oppervlak
 • De positie &-oriëntatie van het virtuele oppervlak vanuit jouw standpunt
 • De resolutie van de HMD

Bijvoorbeeld:
Je zou naar een virtueel scherm kunnen kijken met 16.000 x 9.000 pixels, geschaald naar de grootte van uw miniatuur en op armlengte geplaatst. Hoewel er een zeer hoge resolutie in de virtuele ruimte is, moet deze op uw HMD-scherm worden geprojecteerd, en op die afstand en grootte kan het 160x90 pixels op het scherm zijn. Dat zou het onmogelijk maken om de details in die enorme textuur te zien.

Ik realiseer me dat het waarschijnlijk onaangenaam zou zijn om me om te draaien en bureaubladruimte achter me te gebruiken, maar ik zou in ieder geval in staat zijn om maximaliseer het gebruik van mijn gezichtsveld

Als je een 360 ° panorama van een virtueel bureaublad had, zou je de software het gewoon kunnen laten draaien in plaats van je hoofd te draaien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...